Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGetAKickOutOfYou

Czy warto się zmieniać?

Polecane posty

Gość IGetAKickOutOfYou

Sytuacja wygląda tak, że byłam kilka miesięcy za granicą i nie miałam kontaktu z nikim ze znajomych. Podczas tego wyjazdu było dużo zabawy, ogólnie bardzo szybki tryb życia, schudło mi się sporo, z XL na S. Za miesiąc wracam do PL i zastanawiam się czy warto zmienić resztę w sobie? Nigdy nie byłam nikim specjalnym z wyglądu, teraz rysy mi się bardzo wyostrzyły i podobam się sobie. Przez ten miesiąc zdążyłabym obciąć włosy i się przefarbować (teraz mam do pasa brązowe, tutaj jak się obcina to można oddać na peruki dla ludzi po chemii czyli zrobiłabym dobry uczynek), kupić soczewki i się do nich przyzwyczaić (teraz noszę okulary). Ciuchy w większości kupiłam tutaj, na pewno styl bardziej kobiecy, wcześniej ubierałam się na czarno i raczej workowato. Makijaż też zmieniłam. Tylko nie wiem co z tą fryzurą, na pewno ciemny bob by mi pasował... Moje pytanie: co byście pomyśleli jeśli spotkalibyście taką osobę, która zmieniła bardzo rozmiar, fryzurę z bardzo długich włosów na krótkie, makijaż na podkreślający to co ma naturalnie ładne i bez okularów? Jak wcześniej była kompletnym przeciwieństwem?

Gość nieudacznica życiowa
jak cie kusi to sie zmieniaj, nie patrz na innych...!!! w ogole sobie ludzmi glowy nie zawracaj. a wlosy jakby co odrosna ;)

Gość IGetAKickOutOfYou
Niby tak, ale ciągle się zastanawiam jak inni odbierają takie duże zmiany? Każdemu zależy na opinii innych, a ja to strasznie się tym przejmuję :)

Gość szukasz dziury w całym
jeśli zmiana na lepsze to jak najbardziej jestem ZA :) a znajomi się pewnie zdziwią jak Cię zobaczą, ale z pewnością nie pomyślą nic złego tylko dlatego, że się zmieniłaś.

długich włosów nie ścinaj!!!! ja popełniłam ten błąd ;) skoro są do pasa to można nadać im fajny kształt, wycieniować i oczywiście pofarbować i myślę że byłoby super :) a poza tym skoro już tyle zmieniłaś i jesteś gotowa na dalsze zmiany to myślę że wszyscy znajomi będą oszołomieni i zachwyceni :)

Gość fhhegs
pewnie, zaskocz ich:D

Gość IGetAKickOutOfYou
Ja jestem oszołomiona i zaskoczona samą sobą :D Niby mam te włosy zdrowe, ale wycieniowane i chciałabym je zapuścić od długości 'bobowej', żeby były na całej długości zdrowe, wypielęgnowane. Myślę, że radykalna zmiana fryzury byłaby dodatkowym smaczkiem, takim zwieńczeniem całej metamorfozy. A jak mam obcinać co 3 miesiące po 5cm to raz ciachnę a porządnie, taniej mnie fryzjer wyjdzie i ktoś z tych włosów skorzysta, może jakaś ładna peruka wyjdzie :)

Gość IGetAKickOutOfYou
Nikt się nie wypowie co ludzie myślą o takich radykalnych zmianach?

Gość gvfd
Nie rób tego tylko po to, żeby zaszokować otoczenie. Ale jeśli naprawdę tego chcesz, to pewnie, czemu nie. :) Sama jakiś czas temu mocno się zmieniłam z wyglądu w dość krótkim czasie (dużo schudłam, zaczęłam się ładniej ubierać i mocniej malować) i reakcje moich znajomych były bardzo pozytywne.

Gość monalisa.
Pomyślałabym, że zajebista z niej babka, bo nie siedzi tylko na tyłku i narzeka, a robi coś z sobą na lepsze. ;) Tym samym mi samoocena skoczyłaby w dół :D

Gość IGetAKickOutOfYou
Monalisa dzięki za motywację :D gvfd robię to głównie dla siebie, ale chcę trochę utrzeć nosa wszystkim hejterom, którzy we mnie nie wierzyli ;)