Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4erwewrerwer

Czy mając małe stopy ciężej jest chodzić na wysokich obcasach?

Polecane posty

Gość 4erwewrerwer

Czy w tym wypadku rozmiar ma znaczenie? :) Dużo moich koleżanek o rozmiarach typu 39 swobodnie nosi platformy 13 centymetrowe. Koleżanki o stopach wielkości np 36 mająz tym jednak problem

Gość 4erwewrerwer
upupup

Gość Marzenka 1988
wątpię, by te parę cm miało jakiekolwiek znaczenie, to przede wszystkim zależy wprawy, mam np koleżankę o rozmiarze 35 :) taka malutka stópka i ona całe życie na wysokich obcasach i chodzi w nich tak swobodnie jak na płaskich

Gość klikająca
Absolutnie nie :) stopa dopasowana jest do wzrostu. 35 musi rownoważyć mniej niż 39, i nie wpływa to jakkolwiek na umiejętność chodzenia w obcasach :) Przy okazji prosze o kliknięcie : http://zalukaj.tv/polecony,1266464/

Gość ewweweweq
A mi się właśnie wydaje, że to ma znaczenie. Te same buty o innym rozmiarze (ale tej samej wysokości) będą większym wyzwaniem dla osoby ze stopą 36, niż 39. To czysta fizyka

Gość klikająca
Ale osoba o rozmiarze 36 ma mniejszą wywrotność bo jest niższa. To również czysta fizyka. Proszę uprzejmie o kliknięcia : http://zalukaj.tv/polecony,1266464/

Gość Marzenka 1988
klikająca masz rację. Ja mam rozmair 38 ale nie jest mi łatwiej chodzić na obcasach niż koleżance z rozmiarem 35. Bo ona ma wprawę, a ja nie. Myślę, że się musisz po prostu przyzwyczaić do noszenia szpilek, może najpierw zacznij od niższych?

Dużo też zależy od danego modelu. Dla przykładu, mam 2 pary butów ALDO o podobnej konstrukcji i tej samej wysokości obcasa (12 cm z platformą). W jednych przetańczyłam całe wesele (byłam w nich w sumie od godziny 17 do rana), a w drugich poddałam się po 2 godzinach i wracałam boso do domu :D

Gość Marzenka 1988
Stopa koleżaki z rozmiarem 35 ma 22 cm a moja 24 cm z rozmiarem 38. Szczerze wątpię by 2 cm miało jakiekolwiek znaczenie. To może załóż obcas 2 cm mniejszy i będzie Ci wygodniej

Gość Marzenka 1988
Siogun zgadza się, baaaaardzo dużo zależy od buta, czy stopa się nie męczy. Może autorko Twoje koleżanki mają jakieś lepsze buty wygodniejsze po prstu