Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiollek323

dziecko nie chce sikac do nocnika!! juz nie mam sil..

Polecane posty

Gość fiollek323

moj synek ma 2 lata i 2 miesiace. ode zeszlego poniedzialku nie zakladam mu na dziem pieluchy. i co? i nic!!! jest coraz gorzej. na poczatku mial frajde z siadania na nocnik, udawalo sie zlapacsiusiu donocnika, swietowalismy, bilismy brawo itp. ale z kazdym dniem bylo i jest coraz gorzej. teraz juz w ogole nie chce usiasc na nocnik i non stop sika pod siebie. chyba kazdy kat w mieszkaniu byl juz zasikany a ja padam z sil. nie wiem co mam robic. on zrobil sobie z mieszkania jedna, wielka toalete i sika gdzie popadnie. pomozcie, doradzcie cos....

Gość fiollek323
dodam ze mamy tez nakladke na sedes i na nia rowniez nie chce siadac. panele mi chyba odstana od tych kaluz i zmywania.

Ja na twoim miejscu odpusila bymna tydzien i znowu sptobowala ja tak zrobilam tylko troche wczesniej. Corka ma 2 lata i pamp tylko na noc i czesto rano jest suchy a po przbudzeniu leci na nocnik;)

Sadzalam corke na nocnik jak miala 8cy czesto robilo ale nie swiadomie. 1,5roku- bunt nie chce nawet siadac. 22mce- sadzam,bunt mowi nie. 22,5ca sadzami robi przez tydzien male wpadki i kupa tylko w majtki;-) Tlumaczylam ze majteczki placza ze sa brudne, jak sie zesikala mowilamze jest nie grzeczna ze nie bedzie braw ze mama sie gniewa... po tygodniu kupa do nocnika i siku tez bez zadnych wpadek odkad skonczyla 23mce;-)

Gość kasia mamunnnia
widocznie jeszcze nie jego czas... spróbuj za miesiąc... na razie daj spokój.. ja mam dwójkę dzieci i żadnego nie odpieluchowywałam na siłe. Sami byli gotowi w pewnym momencie i zaczeli wołać. Owszem zachęcałąm, proponowałam... i tyle.

Gość ijabuba
Autorko, nic na siłe ! Musisz , juz , teraz, na gwałt skoro twój syn nie chce ? Spokojnie... Zaraz sie zacznie koncert , jakie to małe było moje dziecko , a było bez pieluchy :P Na wszystko jest czas..mój syn miał 3 lata jak laskawie zrezygnował z pieluchy :P , a do 4 spał w nocy. I co ? I nic ! Zyje.. odpuść sobie na jakis czas i nie stresuj sie tak , ze " juz czas i trzeba ". Jak bedzie ten czas to syn zalapie w mgnieniu oka :)

Gość Z małymi siurakami zawsze
jakieś problemy. Wszędzie słyszę, nawet od znajomych że synek nie chce sikać do nocnika więc może chłopcy faktycznie są cofnięci jacyś? Za to córka koleżanki potrafiła przez dzień pieknie sikać do nocnika i nie nosiła pieluch mając już 19 miesięcy.

Gość koioi
w końcu się nauczy daj mu trochę luzu, to małe dziecko jeszcze

Gość Mój syn od 2,5 roku
nie chciał sikać do nocnika pomimo że pięknie potrafił wstrzymać mocz już kilka miesięcy wcześniej i sikał też do nocnika gdyż sam wołał siku alboi kupa ale nosił pielucho majtki które były prawie suche . Na noc miał normalną pieluchę. Obecnie synowi coś odbiło i leje brzydko mówiąc jak piesek po d siebie i wszędzie gdzie akurat się znajduje i widac wyraźnie że robi na złość. Czasem już w tej złości na niego naprawdę podejrzewam że mały mężczyzna ma to w genach że lubi podlewać gdzie się da ....echh nie mam już siły.