Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuli

Co z paszportem dla psa?

Polecane posty

Gość zuli

W wakacje jade do Polski na wakacje i planuje kupić tam psa. Na stałe mieszkam za granicą i własnie dlatego interesujemnie skąd wziąć paszport dla takiego szczeniaka No bo rozumiem ze jest konieczny. Czy sa potrzebne jakies specjalne szczepienia zwiazane z tak długą podruża??

Gość Psiarka......,,,,
Podstawa wydania paszportu jest czip i sczepionki ktore musza byc odnawiane co roku bo inaczej paszport traci waznosc,dodam rowniez jak kupisz psa i wyrobisz mu dopiero paszport to pd dnia sczepienia na wscieklizna musi uplynac miesiac i dopiero mozesz wywiesc za granice

Gość Psiarka......,,,,
Paszpor dostajesz od weterynarza w kraju jakim kuposz poeska

Gość Psiarka......,,,,
Kupisz pieska

Gość laurentinna
Wez pod uwage,ze jesli droga jest daleka,to mlody,nieprzyzwyczajony do samochodu pies moze ja masakrycznie zzniesc

Gość zuli
czyli jak kupie pieska i pójdę z nim do weterynarza i powiecz co chcće to powinien wiedziec o co mi chodzi tak?? a wiesz może jeszcze ile to kosztuje chip paszport i to co potrzebne podróz jest bardzo długa bo to 2000km ale zawsze często się zatrzymujemy...

Gość zuli
ten chip wszczepia tez weterynaż.?? Aaa i jeszcze takie pytanie... bo w Polsce bywam 2 razy w roku i czy jak go w wakacje zaszczepie na to co trzeba to do grudnia bede musiala chodzic do weterynarza?? czy wszystkie szczepienia sa raz na rok?

Gość Psiarka......,,,,
Czip paszport szczepionki to koszt okolo 250 zlotych weterynarz napewno bedzie wiedziec o co kaman . I jezeli zaszczepisz go 1 sierpnia tego roku to na przyszly rok najpozniej 31 lipca bo znowu nie bedzie mogl przez miesiac opuscic kraju i jesucze ci napisze ze ja szczepie wlasnie jak Jestesmy na urlopie n i nie patrzcie na byki ale pisze z telefonu

Gość Psiarka......,,,,
Po roku jak bedziesz szczepic to juz cie tylko 100 zloty bedzie kosztowalo i raz na rok a moj piesioa juz 7 lat i zdrowa jest

Gość zuli
a te tatuaze to cos z tym wspólnego?? dziekuje bardzo Napewno mi pomoglas:)

Gość Psiarka......,,,,
I karme do psow polecam royal canin ....tylko jak bedziesz dawac sucha karme to nie ucz pieska na przyklad do jedzenia resztek z obiadow czy nie daj boze kosci z kurczaka....przynajmniej moj weterynarz tego nie poleca bo kosci moga sie poblokowac w jelitach....a po naszym jedzeniu moja miala biegunki bo przy suchej karmie jelita tez inaczej funkcjonuja

Gość Psiarka......,,,,
O tatuazu nic nie slyszalam.,a tan czip wszczepiaja za uszkiem i tam sa dane pieska w razie zguby czy porwania

Gość zuli
czyli cale zycie psa na suchej karmie moze byc tez taka z puszki?

Gość Psiarka......,,,,
Powiem ci ze te z puszki tez mi Nie polecal ale zapytasz swojego weta i bedziesz wiedziec i jezeli juz sie zdecydujesz na rase to poczytaj na forum o nich i o pielegnacji i o zywieniu a napewno ci ktos juz dobrze doradzi ja mam rase PON wbij w google i zobaczysz

Gość zuli
słodki, wszystęśłodkie Ale ja chciałabym małego pieska...

Gość Psiarka......,,,,
Jeszcze jezeli pracujesz to moze przemys ten zakup bo on w domu moze piszczec a sasiedzi beda nie zadowoleni i moga to zglosic ale tego nie pisze ci z autopsji tylko znajomi tak mieli

Gość psamozeszblabla
co za bzdura. kwarantanna do UK zostala zniesiona. Powiedz hodowcy, ze chcesz psa wywiezc za granice. Dobry hodowca jest na te ewentualnosc przygotowany i ma juz wprawe. Załatwi paszport.

Gość gość
Najpierw trzeba pieska porządnie przebadać. W http://lecznica.pila.pl/ udzielą wam szczegółowych informacji na temat tego typu formalno-prawnych rzeczy.