Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dowod dla 5ciolatka

co potrzeba aby wyrobic dziecku dowod tymczasowy?

Polecane posty

Gość dowod dla 5ciolatka

.?

Ja teraz wyrabiałam 7 letniemu dziecku : 2 zdjęcia akt urodzenia (mimo że pochodzę z tego samego miasta i dokumenty są w tym urzędzie) dowód osobisty mój i męża. Dodam jeszcze tylko tyle że przy składaniu wniosku musiałam być z mężem bo trzeba tam się podpisać.A przy odbiorze wystarczy jeden rodzic.

Gość dowod dla 5ciolatka
dziekuje

Akt urodzenia dziecka,2 zdjęcia,wypełniony wniosek o dowód,oboje rodziców ze swoimi dowodami,ja na wszelki wypadek miałam jeszcze zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt stały i akt małżeństwa(2 ostatnie nie były potrzebne) oraz kartkę z nr pesel ale to sobie sama pani za biurkiem z systemu wyciągała.Potem rodzice dostają kartkę gdzie wpisują swoje imię,nazwisko,nr dowodu i własnoręczny podpis że ywrażają zgodę na wydanie małoletniemu bla,bla bla...odbiór standardowo po 4 tygodniach,ale można poprosić o numer telefomu do działu dowodów i spytać wcześniej telefonicznie.Ja składałam wniosek 15/06 ,dowód był gotowy na 25/06 a więc bardzo szybko a ja odebrałam 29/06.Dowód jest ważny przez 5 lat,nic nie kosztuje wyrobienie.Odebrać może jeden z rodziców razem z różowym świstkiem który otrzymuje w dniu złożenia wniosku.

przepraszam dowód był gotowy do odbioru już 21/06 a ja odebrałam dopiero 29/06

Gość dowod dla 5ciolatka
szybciutko był - my potrzebujemy na wrzesien

napradwę warto zadzwonić wcześniej i spytać.Jakbym widziała że mam odbiór już po 6 dniach to bym pewnie wcześniej go miała ale poszłam na sam koniec czerwca z czystej ciekawości spytać czy już jest. Bo swój po ślubie z nowym nazwiskiem miałam gotowy chyba po 14 dniach.

a sam urząd na świstku napisał że przeiwdywany odbiór będzie na 16/07