Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stanowczenie

Co robicie z kwiatkami które dostałyście ? np. z różami

Polecane posty

bo ja trzymam we flakonie, potem je susze. Nazbierało mi się tego w chuj, troche się w tym kurz zbiera, pająki pajęczyny i te sprawy. Troche mi szkoda tego wyrzucić, bo to jednak sentyment, ale z drugiej strony jak wyrzuce, to może chłopak se pomyśleć że on mi kupił a ja wyrzuciłam, ale w sumie może też pomyśleć że jak już takie zaschnięte wyrzuciłam to pora kupić następnego ? a jak jest u was ?

Gość kwiaty cięte się wywala jak
zwiędną wiadomo że to krótkotrwały prezent. Nie wiem po co trzymasz te kurzołapy, chyba na ucztę dla roztoczy tylko ;p

Gość urocza pacjentko...
ale masz problem.... jak dostajesz raz w roku to faktycznie mozna zostyawic ususzony, ale jak czesciej to po co je zbierac? moze jeszcze jakies pamiatkowe/rocznicowe - mozna polakierowac wtedy mniej sie kurza i mozna przemywac na mokro. ale pamietaj tez, ze wg feng shui suszone rosliny zatrzymuja energie, wiec jesli chcesz zmian to je wyrzuc;)

Gość Lelona23
nie rozumiem po co to trzymasz- chyba, ze kwiatki, to u ciebie tak rarytas. ja mam zawsze przynajmniej ze 2 bukiety świeżych kwiatów w domu dla dekoracji. a z sentymentem, to się patrzę na biżuterię, którą dostałam, a nie zasuszone zielsko albo papierki po czekoladkach, które dostałam od Zenka w 3 klasie gimnazjum- przecież, to smieszne, zeby przypisywac wartość sentymentalną jakimś śmieciom

Gość hopelessdream
Eee, kwiaty wyrzucam. To znaczy stoją w wazonie do momentu, kiedy zaczynają więdnąć. Potem wszystko do śmieci. Potem czekam na kolejny bukiet i powtórka z rozrywki ;)

Gość jak wiedna wyrzucam
podobno jest takie powiedzenie ,ze jak sie suszy kwiatki to sie zasusza milosc. Rob jak uwazasz.

Ja dostałam ostatnie kwiaty ze 3 lata temu, więc suszę i wkładam do wazonu. Zawsze to miło na nie popatrzeć, bo to w końcu kwiaty. Ktoś o mnie pomyślał, a to rzadkie.

Gość kociczkaaaa
ja wczoraj właśnie wyjebałam ostatnie kwiatki od byłego z tarasu....... po tym jak wczoraj minał mnie bez żadnego słowa na ulicy, myślałam że padne, ale teraz przynajmniej już wiem, że to kawał huja był :(