Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadasdasdasdsadas

Dlaczego staniki zaczynają się od 70

Polecane posty

Gość dsadasdasdasdsadas

Dlaczego w sklepach firmowych np Trumph, atlantic itp rozmiar staników zaczynają się od 70, a miseczek kończą najdalej na E (i jak jest E, to automatycznie jest np 90) Przecież to 70, 75 oznacza obwód pod biustem od którego odejmuje się jeszcze 5 cm żeby ciasno przylegał - więc większosc szczupłych kobiet, które mają w talii ok 60 pod biustem ma ma 65 - one powinny nosic 60. Miseczka też jest uzależniona od rozmiatru pod biustem. Ja mam rozmiar 65 F a dowiedziałam się o tym dopiero teraz, skazując swoje piersi na jakieś 75 D - za luźne pod, za małe na. Jak byłam dziś w sklepie z bielizną i się pytałam czy mają rozmiar 65, i miseczka E to babka zrobiła wielkie oczy i się zaśmiała że takich rozmiarów jak E nie mają . Nie rozumiem tego, czy w Polsce obowiązuje jakaś inna rozmiarówka? Że rozmiary mają zaniżone? Przecież jest dużo kobiet o dużych piersiach

Gość nikanikk
Bo triumph to byle jaka firma, która wciska cały czas te same staniki w ograniczonej rozmiarówce. Jadą na opinii sprzed lat. Są polskie firmy mające obwody mniejsze niż 70: Comexim, Dalia, Samanta, Effuniak albo OnlyHer. Chcesz wiedzieć więcej to zajrzyj na Lobby Biuściastych albo na Balkonetka.pl

Gość jutubiofkors
sa staniki 65 tylko musisz raczej zamowic przez neta np. Gossard. sprawdz sobie strone, maja fajne biustonosze.

Gość dsadasdasdasdsadas
Wiem bo kupiłam sobie 65 F w sklepie bardziej specjalistycznym, że tak powiem. Ale wkurza mnie to, że w żadnym sklepie z bielizną w jakimś centrum handlowym nie ma dla mnie rozmiaru, a sprzedawczynie tez nie mają pojęcia o tym jak dobrac prawidłowy rozmiar na podstawie dwóch prostych wymiarów - obwodu pod biustem i obwodu biustu.

Gość no u mnie to
A bo to nie ma co liczyć na cuda w sklepach w których na większy biust proponuje się większy obwód. Np. nie wchodzisz w 75C to masz 80C albo D. Szkoda nerwów i czasu na to.

Może znajdź sklep z bra-fitterem u siebie. Jeśli jesteś z dużego miasta to powinien taki być. Teraz się na otwierają na tę kwestię. W Krakowie jakiś czas temu był profesjonalny i darmowy w pewnym sklepie :)