Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loljjj

co sadzicie o zdejmowaniu obuwia u kogos?

Polecane posty

Gość loljjj

Podczas zwyczajnej wizyty,czyli zadne suknie,garnitury. Wizyta w doku,w ktorym sa dywany i dziecko bawiace sie na nich.

Gość ankoro
zawsze sie zdejmuje, co w tym dziwnego

Gość -o-
u mnie się zdejmuje

Gość loljjj
No wlasnie opinie podzielone sa. Ponoc to polski zwyczaj. Tylko zastanawiam sie co taka osoba sobie mysli. Przeciez na butach jest mnostwo zarazkow.

Zdejmuję tylko wtedy gdy ktoś każe lub wiem, że u niego tak trzeba albo gdy jest zima/pada deszcz a buty w śniegu/błocie. W innym wypadku wbijam w butach.

Gość loljjj
Co o takiej osobie myslec??

Gość loljjj
W butach na jasne dywany? Gdzie czworakuje dziecko???

Gość sdgwdg
wchodzisz w butach do kogos do domu i uwazasz to za dobre? wiadomo, ze sie sciaga nie w korytarzu bloku bo zajebia tylko w przedpokoju to normalne zachowanie podejscie z szacunkiem do gospodarza on moze dopiero powiedziec nie sciagaj

Gość t5h6h65h5h66h
lepiej z grzybem :classic_cool:

Gość -o-
tu kurwa polska jest u nas się zdejmuje jebać zachód u nas jak u japońców jest dlatego bo mamy wyższe IQ od debili w UK i USA AVE RODACY AVE

Gość No niekulturalnie jest
zdejmowac buty. Ale jak pogoda kiepska to zdejmuje ;)

Gość tyuytytytty
prostacki zwyczaj ze wsi, było milion tego typu tematów,

Gość Kofeina na mnie nie działa
a wyobrażasz sobie ,że ktoś nieświadomie wdepnął w gówno a potem chodzi Ci po białym dywaniku :D ?

Gość -o-
kurwa polska kultura tego nakazuje zdejmować i myć syry bo potem wstyd będzie brudasy tylko brudasy obuwia nie zdejmują i ci z dziurawymi skarpetami bamboszki w duł pokażcie syry

Gość zwyczaj ze wsi bo jak po
gumnie chodził, to walonki w sieni zostawiał :) Nie wyobrażam sobie żeby kazać gościom buty zdejmować. Nie kupuję białych dywanów, a jeśli mi już taki głupi pomysł do głowy przyjdzie to siedzę i gapię się na tę biel i gości nie zapraszam :D

Gość tyuytytytty
tylko polska kultura to brak kultury, wynika z tego , że wiele osób mieszka w klitach, gdzie jeden pokój słuzy za salon, sypialnię, bawialnię itp. Zeby zarobic na dywan czasem trzeba zbierac latami... No wcale nie jest tak, że wszedzie się tak uwaza, ja z tego co widze to w takich prostych, - biednych domach głónie funkcjonuje. Jak się ceni przedmioty wyzej niż ludzi, w tym samym gatunku jest twoerdzenie, że na slub trzeba wydac na prezent min. tyle, ile wydali na nas gospodarze, bo inaczej będziemy psaozytami co ida się tylko nazrec na krzywy ryj

Gość loljjj
Dlaczego zatem w szpitalach naklada sie worki na obuwie? Bo na butach enosisz najwiecej syfu,niekoniecznie widocznego. A dywany kupuje takie,na jakie mam ochote.

Gość Kofeina na mnie nie działa
wiejskim zwyczajem jest chodzić po czyimś domu w brudnych butach. Zdjęcie butów to jakiś szacunek dla gospodarza i jego domu (ewentualnie jak on zaproponuje to można zdjąć ) a jeśli uważasz ,że bardziej w porządku jest postawa na zasadzie "whatever , nie moja chata , on to sprzątnie" to gratuluje.

Gość loljjj
Nie rozumiecie,ze chodzi o zarazki? Mam 7 miesieczne dzieckp,ktore zbiera zabawki z podlogi i wklada do buzi.

Gość loljjj
To po co sa kapcie wobec tego????

Gość tyuytytytty
Dlaczego zatem w szpitalach naklada sie worki na obuwie? juz się odchodzi od tego zwyczaju, wszyscy to krytykowali, chyba chodziło tylko o zarobki producentów tych folii. Bakterie są wszędzie, nie tylko na podeszwach, trzeba by odwiedzających całych owiajc we folie.

Gość ja zdejmujęę
Ci co są przeciwnikami zdejmowania butów,to chyba mają te buty smierdzące i jak zdejmą buty,to nogi tak śmierdzą,że w butach chodza po czyims mieszkaniu i na wsiowe zachowanie zrzucają. Myjcie nogi,zmieniajcie skarpetki,rajtuzy,wietrzcie buty,uzywajcie dezodorantów do ubuwia i nóg i wtedy nie bedziecie sie krępowali zdejmowac buty u kogos.

Gość żadna kultura
przecież nie włazisz do pokoju dziecinnego. jeśli do kogoś idziesz - buyi są el stroju i nie wypada wchodzić na boso np w skarpetach, czy teraz latem w bosych stopach. Jeśli jest deszcz, błoto wycierasz w wycieraczkę, później wewnątrz resztę wsiąkasz w szmatke - to powinien zapewnić pan domu. Buty zdejmujesz tylko wtedy, kiedy sam uważasz, że tak Ci będzie wygodniej. i tyle

Gość loljjj
Wymysl wiochmenow polskich? Jak mozna caly dzien chodzic po cudzym domu w buciorach! Lacznie z lazienka :O

Gość ja zdejmujęę
A i co ważne,nie noscie tych samych butów non stop.

Gość ldkmmcml
a co za problem zdjąć buty i założyć lacze jeśli nie jesteśmy odświętnie ubrani? ci co wchodzą w butach powinni partycypować przy sprzątaniu

Gość tyuytytytty
Kapcie sa po to, zeby się nogi nie pociły, chodz sobie w domu cały dzien w butach, chyba nie za wygodnie? A co do gości- jak maja zdjąc buty, i chodza w skarpetakch na dywanie, to tez roznosza np. grzybicę

Gość ja zdejmujęę
żadna kultura jak idzie sie w odświętnym stroju,to zabiera sie buty na zmianę,dostosowane do ubioru.