Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agga_26

jak często 1,5 roczne dziecko może jeść kaszę(jęczmienna, gryczana)??

Polecane posty

Gość agga_26

Moja teściowa zajmuje sie moim dzieckiem od 7 do 15. Obiadki jej codziennie zawoze, wiec ona je tylko ma podgrzac. Ostatnio zwrocila mi uwage,ze daje jej za czesto kasze a ta ja tuczy. Ugotowalam jej pulpeciki z cieleciny,wymieszane ze startymi warzywami i kasza jeczmienna i tesciowa mi powiedziala,ze to jest dla dziecka ciezkostrwane i tuczace.. czy to prawda?? Ja przeczytalam odnoscie kaszy ze wlasnie jest lekko strawna i dzieci moga ja jesc nawet codziennie naprzemiennie rozne rodzaje kasz.. Co o tym myslicie?

Kasze owszem mają sporo kalorii ale nie tuczą jeśli nie podaje się ich z tuczącymi dodatkami - tłustym mięsem czy jakimś sosem ze śmietaną. Kasza ma dużo wartości odżywczych, o wiele więcej niż ryż, makaron czy ziemniaki. Teściowa pewnie byłaby zadowolona jakby dziecko jadło codziennie kartofle.... Ja też często podaję kaszę, mały uwielbia krupnik, czy też kaszę gryczaną z pulpecikami. Oczywiście nie codziennie, zjada też i pełnoziarnisty makaron, brązowy ryż i ziemniaki.

A co do tego ile razy w tygodniu można jeść kaszę to nie wiem, ja codziennie nie daję, kasza jednak nie pasuje do wszystkich dań a kuchnia powinna być zróżnicowana, u nas kasza jest max 4x w tygodniu.

Gość ojtam ojtam
jeju ale macie problemy - u mnie je wtedy kiedy my jemy - a my nie jemy kaszy codziennie - kiedy mam ochote i pasuje do obiadu to je