Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgosia2103

odstawienie tabletek,stosunku bez zabezpieczenia, wynik negatywny, brak okresu

Polecane posty

Gość malgosia2103

Witam! Na wstępie uprzedzę,że oczekuję szczerych , rzetelnych odpowiedzi a nie wyśmiewania i oceniania. Zaznaczę też,że jutro mam wizytę u lekarza,ale chcę po prostu zbadać sprawę tu na forum. Biorę Yasminelle a obecnie Narayę od około 3,5 roku. Uznaliśmy z Moim,ze chcemy się zacząć starać o dziecko. Krwawienie z odstawienia po przedostatnim blistrze dostałam 20 czerwca. Następnie po zakończeniu przerwy rozpoczęłam opakowanie, po 3 tabletkach 27 odstawiłam tabletki całkowicie. 29 - 2 lipca wystąpiło krwawienie z odstawienia bądź tak zwane śródcykliczne chyba, o ile dobrze rozumiem,że to to samo. Kochaliśmy się bez zabezpieczeń 4 lipca, 8 lipca, 12 lipca, 14 lipca i 17 lipca. Okresu nie mam do dziś, wiem że organizm musi powrócić do normy po hormonach. Robiłam 3 testy w obrębie ostatniego tygodnia, wszystkie są negatywne.. A tak bardzo chciałabym być w ciąży.. Jeśli chodzi o objawy widzę tylko potworne zmęczenie, ciągle bym spała i kłucie w okolicy podbrzusza, które równie dobrze może wskazywać nadchodzącą miesiączke. Jutro ide do lekarza pogadać i zrobić betę. czy myślicie ,że mogła wystąpić owulacja już w tym cyklu podczas odstawienia?

nie masz okresu bo namieszałaś w hormonach. Jak na przyszłą mamusię to raczej nie jesteś zbyt odpowiedzialną osobą. Wziąć 3 tabletki z opakowania i przerwać??? Trzeba bylo nie brać albo wcale, albo skończyć opakowanie i wtedy odstawić. A objawy które masz, to skaczące ciśnienie, każdy śpi na stojąco :) Ciąża nie kłuje w podbrzuszu :)

ponadto chyba nie sądzisz, ze jakiekolwiek objawy "ciążowe" występują po tygodniu :D

Gość malgosia2103
A dlaczego nieodpowiedzialna? Znam wiele kobiet, które zaszły w pierwszym cyklu po odstawieniu i mają piękne, zdrowe dzieci. To mit,że trzeba poczekać, choć wielu lekarzy pro forma się upiera przy 3 miesiącach przerwy, więc uważam się za osobę odpowiedzialną. od pierwszego stosunku miną jutro 3 tygodnie , jeśli dobrze liczę więc objawy ciąży mogą się jak najbardziej pojawić. TAKICH WAŻNIAKÓW CHCIAŁAM TU UNIKNĄĆ, NIEKTÓRE Z WAS MOŻE WŁASNE GABINETY NIEDŁUGO OTWORZĄ BO ROZUMY POZJADAŁY.

Gość tratttaatatta
ja brałam tabletki jakieś 6 lat, potem w 2010 odstawiłam z powodu złego samopoczucia po nich tzn. nasilające się bóle głowy. Dzieci nie planowalismy. Po odstawieniu gdzies po 3-4 cyklach z krwawieniem nie miałam okresu przez jakieś 5 miesięcy. Jakoś nie zabezpieczliśmy się specjalnie tzn. czasami gumka zazwyczaj to stosunek przerwany (o ile jest to metoda zabezpieczenia). Zdawaliśmy sobie sprawę, że dziecko może się pojawić ale nie było parcia i latania, mierzenia temp. nic z tych rzeczy. I w marcu 2012 okazało się, że jestem w 6tyg. ciąży. Tak więc"zajeło" nam to 2 lata bo jak pisałam nie staraliśmy się. Myślę, że tyle mój organizm potrzebował by się zregenerować po sztucznych hormonach.

przestan sie rzucac !!!!:O po 1. zmien forum 2. idz do lekarza 3 kafe to nie gabinet 4. to jest forum wiec kazdy na prawo do wypowiedzi czy ci sie to podoba czy nie !! milego dnia :D

Gość jeśli masz pisać tak jak tutaj
przecież tu nie chodzi o to, że odstawiłaś i wzięłaś się za robienie dzieci, tylko, że WZIELAS 3 TABLETKI i odstawiłaś!!! To jest właśnie bardzo nieodpowiedzialne. To nie aspiryna tylko HORMONY

zalecane jest odczekac 3 mies bo w tym czasie jest bardzo duze prawdopodobienstwo ciazy blizniaczej po tabletkach. ja bralam 4 lata tabletki,podobnie jak ty. co prawda okres mialam po odstawienui normalnie ale na dziecko trzeba bylo czekac rowny rok. dokladnie 1 lipca tamtego roku odstawilam tabletki a 1 czerwca tego roku byl sadny dzien, sadna owulacja przy ktorej zaszlam. wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc

Gość bambaryla147
zazwyczaj organizm potrzebuje kilku miesiecy, aby wszystko wrocilo do normy i zaczal produkowac jajeczko. Dosc dlugo bralas tabletki, wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc. Kup sobie juz kwas foliowy.

Gość malgosia2103
Już kupiłam :)) Gin powiedział,że ciąży nie wyklucza i jajeczkowanie mogło, choć nie musiało wystąpić u mnie od około 14 lipca więc może być to prawdopodobny scenariusz. Nie wypowiadał się na temat odstawienia nagłego,dał skierowanie na betę i tyle. Mam nadzieję,że mój organizm w trymiga się zregenerował, bo skutków szkodliwych dla dzidzi by nie było, a ja bym była przeszczęśliwa :))

Gość malgosia2103
Dziś robiłam betę, w piątek popołudniu mam wyniki :) trzymać kciuki kobitki !

Gość myślę że to bardzo trudny
a to ciekawe, bo wyniki zwykle są tego samego dnia wieczorem... Co oni będą z tym robić przez 3 dni???

Gość malgosia2103
Mają taki ruch widocznie,siostra robiła w prywatnej klinice i miała w ten sam dzień, a ja na NFZ więc... hehe :)) Realia !