Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boidupas

ryzyko zajścia w ciążę podczas okresu???

Polecane posty

Gość boidupas

mam cykle nieregularne od 17 dni do 52 (to skrajne dlugosci cyklu). Srednio wychodzi 32-38 dni. Ale jak pisze - sa nieregularne. 3 lata temu urodzilam dziecko. kochalam sie z mezem w 1, 2 i 3 dzien okresu, bez zabezpieczen i z pelnym glebokim wytryskiem, "po" zostawal w srodku jeszcze dlugo bo lezelismy tak sobie... jakie mam szanse na unikniecie ciazy biorac pod uwage fakt ze byl to sex podczas okresu???

Gość Perw monbilna
Okres nie ma tutaj większego znaczenia, poza tym, że krew miesiączkowa nie jest środowiskiem sprzyjającym dla plemników. Znaczenie mają tu dni płodne łosi niepłodne. Polecam Ci wizytę u go, bo prawdopodobnie masz zaburzenia hormonalne.

Gość boidupas
hmmm dzieki

Gość beda pisac ze mozesz zajsc
a ja jestem pewna ze nie zajdziesz w czasie kiedy blona siezluszcza i wydala z organizmu. kiedys mialam watpliwosci , ktore to rozwial profesor ginekologii z kliniki bialostockiej. Wytlumaczyl tak na chlopski rozum , wszystko sie zgadza.

Gość boidupas
o to bylo pocieszajace, dzieki :)

Gość w przelocie XV
Tyle tylko, że do zagnieżdżenia zarodka dochodzi kilka dni po stosunku. Uważam, że szanse są niewielkie, ale nie wydawałabym takich kategorycznych sądów.

Gość boidupas
mi w sumie tez sie wydaje ze nic nie powinno sie stac, ale czytam, ze niektoorzy maja albo pecha albo ta teoria jest niezbyt solidna...

Gość czarnowlosa
Raczej nie powinnaś zajść. Masz bardzo nieregularne cykle więc może się zdarzyć, że pod koniec okresu wypadną Ci dni płodne, ale na początku jest to raczej nie możliwe. Jak chcecie współżyć bez zabezpieczenia to kup sobie np mikroskop owulacyjny na ślinę i określaj fazy cyklu. Będziesz wiedziała kiedy jest możliwość zapłodnienia a kiedy nie