Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia_Kubusia_

dziecko bolą nóżki w nocy

Polecane posty

Gość Mamusia_Kubusia_

drogie mamusie jeśli macie jakies sprawdzone sposoby na takie bóle,proszę pomóżcie... mojego prawie 2 letniego synka bolą nóżki nocą , pomaga masowanie ich, ale niestety nie na długo, czy może Wasze dzieci tez tak mają? czym smarujecie takie bolące nóżki?? szkoda mi dziecka żeby sie tak męczyło , bo to kolejna nocka nieprzespana

Gość 25-latekkk
Uciąć - problem rozwiązany raz a dobrze!

Gość zrób mu badania krwi
mogą to być objawy choroby (np. białaczki), ból stawów który nasila się głównie w nocy

Gość zaangażowana
Moja córka tak ma w zasadzie do dzisiaj Lekarz wyjaśnił mi ze po prostu szybko rosnie i dlatego stawy bolą Aa robiliśmy takie badanie ASO. to jak często na angine choruje dziecko to coś tam z tymi nozkami moze sie dziać nam pomagały cieple kompiele oklady masaze teraz córka jest starsza i używamy maści rozgrzewajacej

eee nie od razu białaczki ktoś tu usilnie ciągle straszy białaczką do lekarza marsz autorko, ale pewnie są to tzw. bóle wzrostowe

Gość Mamusia_Kubusia_
my już bylismy u lekarza to samo powiedzial ze bóle zrostowe, tyle że.. ma przejsc samo, ale jak widze jak sie Kuba męczy to aż człowiekowi cieżko na duszy, dlatego pytam czy macie jakies sprawdzone sposoby

Gość Mamusia_Kubusia_
wzrostowe :)

Gość bez paniki prosze
zrób mu badania krwi - co za tepy babsztyl... autorko to sa bole wzrostowe, sama je mialam bardzo dlugo, od lat dzieciecych do poznych nastoletnich. najlepiej jest rozgrzewać nózki, kup poduszke koc elektryczny, albo zwykły termofor. przed snem zrob synowi ciepłą kąpiel i staraj się nie wychładzać mu nóg w ciagu dnia, bo wtedy bol sie nasila. idz do apteki i popros o przeciwbólową, ktora mozna smarować dzieci. posmarujesz nóżki, zawiniesz w koc i bol zniknie w 20 minut.

nie znam tematu, ale to masowanie, rozgrzewanie może pomoże, moze włożenie nóżek w cieplą wodę, nie wiem a moze czasem też coś przeciwbólowego, ale nie często, bo szkodliwe

Gość bez paniki prosze
*masć przeciwbólową naturalnie :)

Gość pamiętam jak dziś
ja miałam reumatyzm dziecięcy :O co dostawałam to już nie pamiętam ale to że całe noce ja i mama nie spałyśmy to doskonale kojarzę :P boli jak cho...

Gość Mamusia_Kubusia_
dziękuje za rady, juz byłam w aptece, zakupiona maść, termofor też :) bedziemy smarować, może bedzie lzej troszke... jeszcze raz dziękuje