Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezyciowa babka piaskowa

co warto wiedziec?wiedza ogolna!!

Polecane posty

od jakiegos czasu meczy mnie to ilu rzeczy nie wiem, ale nie wiem jak sie zabrac za poszerzanie swojej wiedzy.co z wiedzy ogolnej powinno sie przyswoic?

Gość gu66
wiedza ogolna to zbior ogolnych informacji z wielu roznych dziedzin zatem na pewno powinnas sie zaczac doksztalcac w tych dziedzinach, ktorymi sie jeszcze nie interesowalas :)

Gość cavavsvwv
Ogólnie poczytaj o wszystkich ogolnikach i rozmawiaj ogólnikami

tylko problem w tym ze rzeczy ktorymi sie nie interesuje to te ktorych nie przyswajam w zaden sposob bo ich nie znosze np fizyka problemem jest tez to ze bardzo szybko zapominam wszelkie informacje.np przeczytam cos 3 razy a pamietam raptem jedna rzecz badz jakis akapit ktory byl "zgrabnie" napisany, nie zapamietuje szczegolow ani dat ani nazwisk ani miejsc. myslalam ze jak zaczne bombardowac sie wiedza to jakos sie pamiec rozkreci i bedzie mi latwiej.

Gość gu66
no coz, nie kazdy musi byc omnibusem :) jesli dana dziedzina ci nie wchodzi i czujesz ze nigdy jej nie polubisz, to chociaz rozwijaj sie w rzeczach, ktore cie kreca i w nich zostan ekspertem :)

no ale to co mnie interesuje nie interesuje wszystkich i sa czasem sytuacje w ktorych sie rozmawia na takie wlasnie ogolne tematy i nie chcialabym wyjsc na glaba co sie nie odzywa bo sie nie interesuje tym co akurat jest wazne.

Gość a tak konkretnie
to o jaka wiedzę ogólną ci chodzi?bo jesli skończyłaś ogólniak i w miaręsię uczyłaś, to na ogół jest to dobry podkład do rozumienia swiata :)

Gość manio ciekawski=)
Daj przykład jakiegoś fragmentu wiedzy ogólnej, o którym nie masz pojęcia. Może tylko ci się wydaje, że to takie ważne.

Gość Klata plecy barki
oglądaj teleturnieje, w których odpowiadaja na pytania np. jeden z dziesieciu. ja zawsze też razem z graczami odpowiadam na pytania i dzieki temu przypominam sobie różne rzeczy lub po prostu uczę się nowych. to świetny sposób wg mnie

A na co ci ta wiedza ogólna? Komputera czy encyklopedii nie masz? Po co zaśmiecać głowę? Nikt ci nie zapłaci za to, że wiesz kiedy była bitwa warszawska.

A chociażbyś potrafiła wymienić wszystkich władców i obrazy namalowane przez wielkich artystów to dla ludzi i tak będziesz głupią blondynką bo takie robisz wrażenie.