Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo bym chciała

skuteczna walka z wypadaniem włosów u kobiet

Polecane posty

Gość bardzo bym chciała

Czy któraś z Was wygrała walkę z wypadaniem włosów, a nawet doprowadziła do tego, że wyrosły nowe włosy? Próbuję już różnych metod od dłuższego czasu i niestety efektów brak. Zastanawiam się czy jest jakaś nadzieja w ogóle... Jeśli przyczyną jest stres, to chyba co bym nie robiła, włosy i tak będą wypadać, a tym bardziej nie zaczną rosnąć nowe. Czy któraś z Was ma może inne, bardziej pozytywne doświadczenia?

Gość napiszcie prawde
wizyta u endokrynologa sie klania

mam ten sam problem, i nic nie pomaga.. wybieram sie do lekarza ale jakoś wybrać sie nie moge.. też jestem ciąle w stresie..

Gość bardzo bym chciała
Nikt się nie zgłasza, bo nie ma nikogo takiego? Czy nikt się nie chwali?

hej, ja się chętnie wypowiem:) otóż włosy od zimy leciały mi garściami, raz przy myciu zapchał się prysznic!!! byłam przerażona! oczywiście przetestowałam wszytki odzywki na wypadanie- VICHY, L'OREAL, FARMONA, ITD łykałam skrzypovitę później bellisę- efektów brak...! w końcu lekarz polecił mi calcium pantothenicum ( - tabletki za całe... 4 ZŁOTE! po dwóch tygodniach- szkok! włosy nie wypadają! teraz mijają 2 miesiące i co? masa nowych włosów, wypadanie zerowe ...! dodatkowo zrezygnowałam z lakieru, pianek, prostownicy, farby włosy są super, a te tabletki to cudo! nigdy nie miałam takich włosów, cery i paznokci! jedyna wada, to że trzeba łykac dwa razy dziennie po dwie...

Gość a mam / miałam z tym problem
ale widzę, że już ładnie odrastają. używam szamponu dermena firmy pharmena. do tego same naturalne produkty jak odzywki, zadnej chemii. uzywam tez wody brzozowej do wcierania w skorę głowy.

Gość bardzo bym chciała
nie wiem czy to ma znaczenie ale chodzi o włosy łonowe :)

nie chodzi też koniecznie o to, że zupełnie masz unikać stresu, chodzi o radzenie sobie z nim

chyba każdy kto ma choćby minimalne IQ rozpozna, który to podszyw a który nie :

Gość srgf
nie mam problemu z wypadaniem wlosow, ale od zimy regularnie je olejuje, skore glowy rowniez. Zaczynalam z tzw. sianem na glowie czyli suchymi, matowymi wlosami. Obecnie oprocz zdrowych, lsniacych wlosow zauwazylam "efekt uboczny" ktory bardzo mnie cieszy - istniejace wlosy rosną jak oszalałe a w dodatku mam całe mnóstwo nowych włosków na głowie :) Polecam naprawdę zainteresować się metodą olejowania skóry głowy, jest wiele do poczytania na ten temat na wizazu, jak i na filmikach na youtube. Trzeba tylko uzbroic sie w cierpliwosc i olejowac systematycznie a wlosy odplaca sie z nawiazka :)

a co stosujecie na wypadanie rybich łusek?

Gość srgf
olejuje też wargi sromowe, wtedy jest większy poślizg

Gość srgf
siano na głowie zniknęło ale w butach ciągle jest, nawet olej nie pomaga

Gość srgf
smaze frytki na głowie

Gość bardzo bym chciała
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, ale widzę, że nikt z Was nie miał naprawdę poważnego problemu z wypadaniem. U mnie jest gorzej, stosowałam preparaty, które należałoby nazwać lekami, ale bez wymiernych rezultatów. Nie jestem przypadkiem , któremu pomogą specjalne odżywki do włosów, skoro leki nie pomagają. Dziękuję w każdym razie za porady i mimo wszytsko oczekuję kolejnych.

Gość Siuup
Walka nigdy nie będzie skuteczna dopóki nie będzie ustalona przyczyna wypadania włosów. Stres jest jednym z najgorszych powodów wypadania włosów i w takim przypadku polecam ćwiczenia relaksacyjne, jogę, medytację :) https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI