Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czegos tu nie rozumiem

a wlasciwie to czemu chrzescijanom te zwiazki partnerskie przeszkadzaja?

Polecane posty

przecież w pismie swietym jest napisane Zaprawdę powiadam wam, coście uczynili jednemu z tych braci moich najmniejszych, mnieście uczynili. Wtedy powie i tym, którzy będą po lewicy: Idźcie precz ode mnie, przeklęci, w ogień wieczny, zgotowany diabłu i sługom jego. Albowiem łaknąłem, a nie nakarmiliście mnie; pragnąłem, a nie daliście mi pić; byłem gościem, a nie przyjęliście mnie; nagim, a nie przyodzialiście mnie; chorym i więźniem, a nie nawiedziliście mnie. Wtedy odpowiedzą mu i oni: Panie, kiedyśmy cię widzieli pragnącym albo łaknącym, gościem albo nagim, chorym albo więźniem, a nie usłużyliśmy tobie? Wtedy odpowie im mówiąc: Zaprawdę powiadam wam, czegokolwiek nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, mnie nie uczyniliście. I pójdą ci, aby cierpieć karę wieczną, a sprawiedliwi do żywota wiecznego

Gość Prawik1968
Bo to oszołomy. Wpieprzają nos w nieswoje sprawy.

Jestem chrześcijanką i nie obchodzą mnie związki innych ludzi :) akceptuję gejów, pedofili, zoofili (o ile nie krzywdzą zwierząt), uważam też, że powinny być zwiazki poligamiczne, dlaczego ateistom tak to przeszkadza? :O

Gość akceptujesz przestepców
i przestępstwa? leczysz się?

co ateistom przeszkadza?

Gość kłodaa
chcą nie mają te związki, ale niech nie żądają wychowywać dzieci

Gość pani czkawka chciała
być zabawna i dowcipna a wyszło jej jak zwykle

Gość cytaty z kasięgi kapłańskiej
13 Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli. 15 Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie. 16 Jeśli kobieta zbliży się do jakiegoś zwierzęcia, aby z nim się złączyć, zabijesz i kobietę, i zwierzę. Oboje będą ukarani śmiercią, sami śmierć na siebie ściągnęli.

Gość w biblii jest wiecej cytatow
popierajacych msciwosc i nienawiśc ( nazywa sie to sprawiedliwoscią)

Gość takie tam duperele nic więcej
a w Piśmie św. jest coś na temat pedałów i lesbijek? nie sadzę :) za chwilę będziemy musieli być tolerancyjni dla pedofilów, zoofilów i innych łajz :( nie zgadzam się!!!!

Gość hgyhgy
chrześcijański Bóg tak na prawdę ma na imię HIPOKRYZJA

za chwilę będziemy musieli być tolerancyjni dla pedofilów, zoofilów i innych łajz nie zgadzam się!!!! nie zamierzam sie żenić z moją kobietą ani w kosciele ani cywilnie a chcemy zyc jak normalna para,ale panstwo nie uznaje takich par np. przy rozliczeniu sie podatkowym czy dziedziczeniu. co do tego maja pedofile czy zoofile?:)

Zyc i dac zyc innym. Mi nie przeszkadzaja ani homoseksualisci ani transeksualisci. Niech kazdy zyje jak chce i zajmie sie najlepiej swoim zyciem.

Gość otokatolikomchodzi
wiara i zycie wedlug zasad koscioła katolickiego sa dobrowolne jednak katolicy chcą aby prawo było dostosowane do tych zasad coś tu jest nie tak!!! wedlug was niby bóg dał człowiekowi WOLNĄ WOLĘ i nikt nie powieniem jej kwesionowac poki nikomu nie dzieje sie krzywda prosze nie przyrownywac homoseksulizmu do pedofili i zoofili bo to zupelnie inne sprawy - przede wszystkim krzywdzące osoby i zwierzeta nie chcące mieć nic wspolenego z tymi zachowaniami!

Gość kasaa
biest29 zgadzam się,jak nikogo nie krzywdzą to niech robią co chcą z sobą i nikogo to nie powinno obchodzić

Gość najlepsze kapele sa z PL
wiara i zycie wedlug zasad koscioła katolickiego sa dobrowolne jednak katolicy chcą aby prawo było dostosowane do tych zasad coś tu jest nie tak!! zgadzam sie w 100% temu tyle ludzi z kosciola odchodzi

Gość ecjanka
Jestem katoliczką Nie mam nic przeciwko związkom partnerskim - nie jestem natomiast w stanie zgodzić się z tym czego chcą. O ile dziedziczenie po partnerze, wspólny majątek itp. są zrozumiałe o tyle nie popieram adopcji dzieci przez takie pary. Wszystko tylko nie to! Dzieci powinny mieć normalne rodziny a nie takie dziwne kombinacje dwóch tatusiów czy dwie mamy - od razu skrzywienie norm.

Gość chodzi o to, że jedynym
gejem moze byc tylko Jezus i biskupi, a reszta hołoty niech spada na drzewo liscie grabić.

są zrozumiałe o tyle nie popieram adopcji dzieci przez takie pary. Wszystko tylko nie to! Dzieci powinny mieć normalne rodziny a nie takie dziwne kombinacje dwóch tatusiów czy dwie mamy Dobra, a wolałabyś mieć dwóch kochających tatusiów,albo dwie dobre mamusie czy ojca pijaka który bije i gwałci i matkę ćpunkę? zwykle do patologii dochodzi w związkach K-M nie słyszałam o przypadkach żeby jeden ojciec gwałcił dziecko a drugi na to pozwalał 😴

Gość jak niewiadomo o co chodzi, to
wiadomo,że o kasiorkę. Jest wiele par homoseksualnych, ktore żyją razem , mają wspólny dom i teraz jak jeden umrze, rodzina staje się właścicielem, dobytku zmarłego, bo partner sie nie liczy choć całe , życie pracował na ten dobytek. Prawnicy mówią, że można to załatwić , prawniczymi kruczkami, ale np odwiedziny w szpitalu i tym podobne życiowe sytuacje. Jeden taki pisowski obesraniec, gadał o tym że para dwóch panów, będzie adoptować dziecko, kompletny wariat, jakby pedałom chodziło o to by miec bachora. A co zrobić , jak para lesbijska, ma dziecko??????

Gość Bobofruit
A dlatemu, że od zawsze jest tak: ludzie wiedzą doskonale, jak ktoś ma ułożyć sobie życie, od początku do końca, ale sami nie wiedzą, jak mają ułożyć swoje, dlatego przeszkadza im to, iż ktoś żyje inaczej, niż oni i nie daj Boże - jest, dzięki temu, szczęśliwy. Rozumiesz?

Gość autor , grzecznie proszę
bo ciemnogród, nie rozróżna , co to jest małżeństwo, a co to jest związek partnerski, ot i wszystko.

Gość katolicy polskich rodzin
bo chcemy was ochronić przed ogniem piekielnym,

Gość agent xxx
polska rodzina,troszczy sie o nia sam ksiądz kardynał.

Gość autor , grzecznie proszę
to się wam chwali katolicy, bo w piekle będą sami katolicy, a cholery można z nimi dostać jużz tu na ziemi, a przez całą wieczność

Gość Czkawka, kurde
13:11 [zgłoś do usunięcia]Pani Czkawka są zrozumiałe o tyle nie popieram adopcji dzieci przez takie pary. Wszystko tylko nie to! Dzieci powinny mieć normalne rodziny a nie takie dziwne kombinacje dwóch tatusiów czy dwie mamy Dobra, a wolałabyś mieć dwóch kochających tatusiów,albo dwie dobre mamusie czy ojca pijaka który bije i gwałci i matkę ćpunkę? zwykle do patologii dochodzi w związkach K-M nie słyszałam o przypadkach żeby jeden ojciec gwałcił dziecko a drugi na to pozwalał Czkawka - ❤️ ❤️ ❤️

Gość na kanale tlc, był program
o rodzinach, i jedna rodzina była dwóch panów i pani , ciekawe co i to chyba w bogobojnej i dewocyjnej USA

Gość do czkawki
12:15 [zgłoś do usunięcia] Pani Czkawka Jestem chrześcijanką i nie obchodzą mnie związki innych ludzi akceptuję gejów, pedofili, zoofili (o ile nie krzywdzą zwierząt), uważam też, że powinny być zwiazki poligamiczne, dlaczego ateistom tak to przeszkadza? 1 Koryntain 6:9 A czyż nie wiecie, że nieprawi nie odziedziczą królestwa Bożego? Nie dajcie się wprowadzić w błąd. Ani rozpustnicy, ani bałwochwalcy, ani cudzołożnicy, ani mężczyźni utrzymywani do celów sprzecznych z naturą, ani mężczyźni kładący się z mężczyznami, 10 ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani rzucający obelgi, ani zdziercy nie odziedziczą królestwa Bożego.

Gość hgyhgy
czyli generalnie nikt się nie kwalifikuje do odziedziczania