Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetii11

Naczynka żylaki pomocy

Polecane posty

Gość Anetii11

Mam prawie 30 lat a moje nogi wyglądają jak u kobiet 60 letnich. Na udach fioletowo różowe linie tworzą mapę, i jeszcze te żyły które wylazły na zewnątrz. Spędza mi to sen z powiek, wstydzę się tego że nawet spódniczek nie ubiorę, już zapomniałam że istnieje Coś takiego jak krótkie spodenki. Dramatem dla mnie jest wybranie się na plażę. Płakać mi się chcę jak widzę nogi innych dziewczyn ładne opalone czyste, bez żadnych pajączków żył. Czy któraś z was ma podobny problem, jak sobie z tym radzicie?

Gość Gosciowa5
Z tego co piszesz żylaki u CIebie są już bardzo zaawansowanym problemem, a kiedy to się zaczęło? Proponuje przejrzeć branżową prasę np. http://www.diosminex.pl/choroby-nog/ryzyko-wystepowania-przewleklej-niewydolnosci-zylnej-i-zylakow jest wiele specyfików na tego typu dolegliwości, ale jak zawsze najlepiej będzie jak najpierw skonsultujesz się z lekarzem :)

Gość gość
Idz do lekarza, moj brat ma takie a jest mlody 25 lat, lekarz zalecil mu podkalanowki przeciw zylakowe na zamowienie bo to musi byc indywidualne, bedzie mial tez zabieg, duzo badan , szczepionki , ale mozesz poczytac o masci z rosliny zywokost, najlepiej zrobic samemu, pomaga , poczytaj w necie, ale mozna kupic tez w aptece

Konieczna jest wizyta u specjalisty, który oceni stopień zaawansowania zmian chorobowych i zaleci odpowiednie leczenie. Pajączki, pieczenie nóg, ból to pierwsze objawy niewydolności żylnej. Aby zapobiec postępom choroby, przede wszystkim należy zadbać o aktywność fizyczną. Mięśnie, pracując, pomagają zapobiegać zastojom żylnym, przez transport krwi do serca. Zdrowa dieta, utrzymywanie odpowiedniej wagi ciała, uzupełnianie płynów są bardzo ważne. Na "ciężkie", zmęczone nogi pomogą masaże zwykłe bądź pneumatyczne i odpoczynek z nogami w górze. Terapię dobrze wspomóc preparatami z diosminą. W zwalczaniu objawów tzw. "ciężkich" nóg i dbaniu o wygląd skóry pomoże kosmetyk Diosminex Ulga w żelu. W leczeniu niewydolności lepiej sprawdzą się tabletki (Diosminex), które - dzięki temu, że zawierają zmikronizowaną diosminę - wchłaniają się przez układ pokarmowy aż w 70%.