Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pokutnik

Anomalja to czy norma wynikająca z okresu dorastania - dojrzewania?

Polecane posty

Gość Pokutnik

Jestem facetem po trzydziestce a wiec okres o którym wspominam w tytule mam już dawno za sobą ale czasami wracając myślami w stecz do czasów dzicka czy też nastolatka, zadaje sobie pytanie czy aby okres ten przebiegał u mnie tak samo jak u każdego w tym wieku... Okres ten obfitywał u mnie w podniecenie wynikające z faktu roznegliżowywania się w samotności. Czerpałem przyjemność (począdkowo nie wiedząc czym jest podniecenie i nie potrafiąc tego nazwać) z ukrywania sie np. na syrychu, w stodole, w garażu lub też zwyczajnie w swoim pokoju i rozbieraniu sie do naga pod warunkiem że byłem sam i że nikt mnie na tym nie przyłapie. Z upływem czasu i z wkroczeniem z wieku dziecięcego w nastoletni zrozumiałem że owa przyjemność to podniecenie. No i w wieku nastoletnim czyli około 15 lat chęć na praktykowanie takich zachowań i odeszła mi całkowicie. Od tamtego czasu do chwili obecnej myśle że moje zachowania w tym temacie są jak najbardziej prawidłowe jak u karzdego dorosłego faceta czyli nie czuje już potrzeby ani przyjemności celowego obnażania się przed samym sobą czy też przed innymi. Zastanawiam się jednak czy moje uwczesne upodobanie sobie w/w zachowań było czymś odmiennym i dziwnym czy też czymś normalnym przez co przechodzi wiele osób? Jakie są Wasze zdania na ten temat? Jeśli macie ochotę podzielić się Waszymi wspomnieniami jak ten okres życia przebiegał u Was, jak Wy odkryliście intymność wynikającą z faktu bycia nagimi to zapraszam do dyskusji.

Chyba w życiu każdego człowieka przychodzi taki czas gdzie zaczynamy przyglądać się własnemu nagiemu ciału. Czasami też dzieciaki pokazują się sobie wzajemnie ze zwykłej ciekawości (zabawy w lekarza, jakieś nieudolne pocałunki mające na celu naśladowanie dorosłych i sprawdzenie jak to jest), lub tak jak Ty robią to w tajemnicy przed wszystkimi. I myślę, że nie ma w tym nic niezwykłego. A czy normalnym jest to, że sprawiało Ci przyjemność obnażanie się potajemnie przed samym sobą, tego nie wiem. Myślę, że to bardziej pytanie do jakiegoś seksuologa czy kogoś takiego.

Gość Mala_Su28
Gdy miałam 14 lat i byłam na wakacjach na wsi to co wieczór kompałam się z o rok starszą kuzynką. Chyba podniecało nas to że przebywałyśmy razem, nagie w łazience :-) Ale po za tym nigdy do niczego nie doszło. Rok puzniej już osobno chodzilysmy sie kapac i nigdy o tym nie rozmawiałyśmy