Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kare

Dostałam kare grzywny 1000 złotych

Polecane posty

Gość mam kare

Niewyrejestrowałam się z urzędu pracy po tym jak podjełam pracę na pół etatu, nie wyrejestrowałam się, zapomniałam. Jak to odwołać.?

Gość Antoni Północ
było zatrudnic sie na czarno

Gość a pobierałaś jakiś
zasiłek z UP?

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
O jaaaa karać bezrobotnego który dopiero co się zatrudnił na pół etatu Takie rzeczy tylko w Polsce

Gość swesdewss
ten kraj to banda złodzieji, a słyszeliście tą akcję renta zamiast mieszkania? Oni tylko czekają żeby wydymać każdego kogo się da

Gość kolorowe motyle
to pracodawca ma obowiązek zatrudnić pracownika i podpisać umowę pracy w ciągu 7 dni zgłaszając go do ubezpieczenia społecznego takie jest prawo pracy w Polsce zatrudniając cię jednocześnie wysyła odpowiednie oświadczenia do UP jeśli jesteś tam zarejestrowana a zgłosisz to pracodawcy NIC SIĘ NIE MARTW :)

Gość swesdewss
skurwysyny za 200 000 mieszkanie proponują dozywotnio 300 zł renty miesięcznie, ciekawe ile frajerów na to pójdzie

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
No moja babcia też się napaliła na tą dożywotnią rentę. Musiałam ją sprowadzić na ziemię 300 zł powiadasz? 300x12 niech taki emeryt pożyje z 10 lat czyli 300x12x10= to daje 36000 Niech jest zawzięty i żyje 20 lat to nawet 100.000 nie jest Nieźle

Gość nvvvvvvvvvvvv
najpierw ludzie biorą mieszkania na kredyt płacąc gigantyczne odsetki bankowi a gdy już spłacą będą je oddawać do banków za bezcen zeby miec pare zl więcej do nędznej emerytury zeby do chleba móc dokupić masło :O i na to wychodzi ze mieszkanie cały czas należy do banku, nie ma co marzyć o mieszkaniu na własność

Gość swesdewss
ty jak bierzesz kredyt to spłacasz 2 albo 3 razy więcej, oni 2 - 5 razy mniej.

Gość rdtgdfgf
kolorowe motyle - doucz się, a nie ludzi w błąd wprowadzasz. Pracodawca nie ma żadnego obowiązku zawiadamiania UP. Ma jedynie obowiązek posiadania w kartotece oświadczenie podpisane przez pracownika, że nie jest zarejestrowany ani nie pobiera świadczeń z UP. Także sory maleńka - zabulisz.

Gość kolorowe motyle
pazerność banków nie ma granic... ale znów wracamy do punktu wyjścia dlaczego emeryt pracujący całe swoje życie nie ma prawa do godnej emerytury? a tak przy okazji dlaczego nie ma więzi międzypokoleniowej i jak idę do babci to wyrzuca mnie z jej mieszkania jej córka?

Gość allo allo allo
a w jakim terminie od podjęcia pracy trzeba się wyrejestrować z urzędu pracy?

Gość ki_kaa
Masz na to 7 dni. Albo idziesz osobiście albo wysyłasz listem poleconym.

Gość allo allo allo
a w jakim terminie od podjęcia pracy trzeba się wyrejestrować z urzędu pracy?

Gość allo allo allo
dzięki :)

do 7 dni od daty podpisania umowy - zgłosic to urzędowi... nie trzeba osobiscie - mozna posłać kogos z rodziny, wystarczy umowa o prace. Jeżeli sie pobiera zasiłek to przysługuje dodatek aktywizacyjny, jeżeli jest to umowa o prace.... i pracodawca musi zgłosic UP fakt zarejestrowania bezrobotnego jeżeli on w kwestionariuszu napisze, że jest zarejestrowany w UP. Jest to obligatoryjne dla obydwu stron.