Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buzybee

Uniwersytet Gdański Kierunek Przyroda 2012/2013

Polecane posty

Gość Buzybee

Witam serdecznie ;) Od października będę studentką ug na wydziale biologii ;) Chętnie poznam pozostałych przyrodników. Ze względu na to,że nie znalazłam Was na żadnym forum, postanowiłam sama zacząć dyskusję ;) A więc zapraszam ;p

Hej koleżanko :) Ja także będę studiować na przyrodzie także na pewno się spotkamy :D Jak Ci na imię, skąd jesteś i dlaczego akurat przyroda? :)

Gość Buzybee
Nareszcie ;) Dlaczego przyroda ? Hmm.. może dlatego,że jestem absolwentką Technikum Ochrony Środowiska ;) Mam na imię Beata. Zapraszam na forum na naszej studenckiej stronie ps.ug.edu.pl może tam też zacznie się w końcu coś dziać ;)

Wita, mam pytanie ,jaki w tym roku był próg przyjęcia na rekrutacji podstawowej na kierunku Przyroda?? bardzo będę wdzięczna za odpowiedz:) pozdrawiam

Gość Mokry
czesc słuchajcie może spotkamy sie na jakiejś imprezce mam ogromną ochotę was poznać mam na imię Bartek i chodze po domu bez majtek :)

Gość Buzybee
Co do progu to nie byl on wysoki ;p Pzynajmniej dla mnie.

Gość onoklok
kierunek przyroda? to jakas nowosc? pierwsze słysze

Gość Buzybee
Makrokierunek pzyroda na wydziale bilogii ;) Nie jest nowością ;p Zawiera w sobie ekologię, biologie , geologie, chemie i ochrone srodowiska ;)

do Buzybee: a można wiedzieć dokładnie jaki był próg?:) ponieważ zapisałam się na rekrutacje dodatkową i chciała bym wiedzieć jaka był próg na podstawowej rekrutacji:)

Gość Buzybee
Nie pamietam dokladnie ale chyba 27 pkt. Moge sie mylić.

Gość kisssiststss
oj bedziecie zalowac tej przyrody i przeklinac ja za pare lat:)

Buzybee ma rację , coś około 26, coś z przecinkiem. Dlaczego uważasz,że będziemy żałować?

Gość beataa1402
dzieki za odpowiedź:) to niski był próg...zobaczymy jak będzie na rekrutacji dodatkowej. Właśnie,dlaczego będziemy żałować?:)

Gość Buzybee
Nie zwracajmy uwagi na takie wypowiedzi bo zapewne pisał to ktoś, kto się na tym nie zna ;)

Gość joanna200
Szczerze dziwię się, że ktoś chce iść na taki kierunek. Ja skończyłam Biologię kilka lat temu i mogę powiedzieć tylko jedno : zmarnowany czas. Jeśli ktoś myśli, że studia są tylko po to aby zgromadzić paczkę ludzi spotykających się co weekend na piwo to niech się dowie, że to można robić i bez studiów. Nowy kierunek Przyroda jest o ile mi wiadomo skierowany przede wszystkim na nauczanie w szkole. Pracy w tym zawodzie BRAK. A jeśli ktoś liczy na coś innego, to niech wie, że nawet po Biologii, szuka się pracy latami. Choć to kierunek teoretycznie bardziej rozbudowany, problem jednak w tym, że absolwenci dopiero po ukończeniu studiów dowiadują się w jakie trąby zostali zrobieni. Wydział nie daje ŻADNYCH uprawnień zawodowych z wyjątkiem dydaktycznych uprawniających do nauczania w szkole. NIC więcej. Te wszystkie skomplikowane nazwy katedr czy przedmiotów to puste atrapy słowne skopiowane z uczelni medycznych tudzież technicznych. To jak studiować Slawistykę myśląc, że po niej będzie się ... Slawnym. Uważajcie bo ja się bardzo zawiodłam. Trzy literki przed nazwiskiem są do zdobycia ale NIC poza tym. I jeszcze wiele kursów i staży będziecie musiałby odbyć żeby znaleźć jakąkolwiek pracę. I zdziwicie się (oby nie), kiedy odkryjecie, że studia w porównaniu z tymi kursami i stażami są nic nie warte. Ja znalazłam pracę po 2 latach po skończeniu, nie w zawodzie. A nie byłam najgorsza w nauce. Lepiej mi było te 5 lat siedzieć w domu i uczyć się choćby języków obcych. Wam też to radzę.