Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waewara

JAK MYSLICIE CZY KOBIETY PRZED WOJNA LUB DO 1970 R MIAŁY TRADZIK? CZY TYLKO MY?

Polecane posty

Gość waewara

czy moze to przypadłosc dzisiejszych czasów spowodowana zanieczyszczeniem powietrza i wód?

Gość sasdsdsfddfg
chyba mialy w koncu choroby skory juz wtedy byly np. trąd

Gość squarek
karmione piersią matki, łaziły boso po gnojówce i na łąkach pasały gęsi i krowy, piły razem z krowami wodę z rzeki , nawet nie wiedziały do czego majtki służą ale miały na swoim ciele naturalne zabezpieczenie i żadna nie goliła nóg i vaginy , nie wiedziały nawet o grzybicy pochwy a trądzik na twarzy przechodził z wiekiem dojżewania

Gość fgfbdsfrbvggggg
mi sie wydaje,ze ich cera byla ladniejsza, mimo ze nie bylo az tylu kosmetykow,podkladow,korektorow,wyszukanych kremow.........................

Gość zreszta zobaczcie na swoje
mamy moja ma 65 lat, albo geny albo sprzyjajace warunki zapewnily jej cere bez zmarszki ma zmarszczki mimiczne, ale kompletnie nie jest pomarszczona, zadnych przebarwien na twarzy, brwi wysoko podniesione, oczy zywe, rzesy dlugie, jasna cera no ja juz mam na moim ryju-- blizny, przebarwienia, pory, pryszcze ch..uj wie co jeszcze jedyne co mam po mamie to obudowe oczu i usta ateak wygladam jak sto nieszczesc a moja mama zdradze wam co uzywa- teraz bo dawniej nie uzywala nic. Twarz myje w siemieniu lnianym lub np rumianku, czasem krem jak jej nakazuje zeby uzyla czegos by nawilzyc twarz.

Gość waewara
CZYLI trad to było to samo co teraz tradzik?

Gość lecze sie domowo
trad to zuplenie co innego niz tradzik

Gość moja mama ma 50pare lat
i tez nie ma zmarszczek poza minicznymi, jasna cera, lepsza niz moja,20paroletnia:O moja babcia po 80 ma gladka cere jak dziecko, jedynie zmarszczyki. obie nie uzywaja niz, zadnych tonikow,zeli do mycia twarzy, babcia kupuje najtanszy krem bezmarkowy babcia mowila ze dawnij w drozdzach albo mleku albo moczu sie mylo twarz

herbat nie było to zioła piły zioła to nie wymył naszych czasów tylko z średniowiecza a nawet już w Egipcie znali się na ziołach Lecznicze właściwości ziół są znane od starożytności. Najstarsze zapiski na ten temat pochodzą z Babilonu, Asyrii i Egiptu kolebki fitoterapii. Rumianek, szafran, piołun, nagietek Jaka moc kryje się w ziołach? Tzw. papirus Ebersa to starożytna egipska lista, zawierająca ponad 800 przepisów na ziołowe mikstury i kobiety popijały zioła zamiast herbat np z liści brzozy czy gruszki

Gość Anka30_1
Pryszcze marna sprawa, mi w wieku 24 lat dopiero przeszły. Co się napłakałam i nawstydziłam to moje

Gość waewara
up

Gość W Polsce Polki
co nam da to ze dawniej bylo lepiej i mialy lepsza cere?my zyjemy tu teraz i musimy se radzić z cerami

Gość waewara
DZIEWCZYNY TO MY TEZ DBAJMY O URODE JAK NASZE BABCIE PISZMY SPOSOBY

Gość rrrrrrrrgerg..
czemu nie piszesz normalnie tylko CAPS LOCKIEM jak debilka?

Gość waewara
sorry bo pisalam wiadomosc do kolezanki i chcialam jej cos dosadnie wytlumaczyc :)

Gość rrrrrrrrgerg..
no to ja znam tylko że drożdżami może właśnie nie stosowanie w ogole kosmetykow jest lepsze niz stosowanie?

Gość waewara
też dochodzę do takiego wniosku... Może ta chemia zawarta w kosmetykach "rozleniwia skórę"... tzn uzaleznia od jakiejs substancji i potem trzeba to stosowac... nie daje sie w ten sposob naturalnie skórze regenerowac tylko jest to sztucznie wspomagane...

Gość Mimo wszystko np czyms wlosy
trzeba myć, a te wszystkie szampony to jedna chemia.

Gość kosmetyki warto stosować
ale zależy jakie. kobiety od wieków stosowały jako kosmetyki zioła i oleje różne, do tego warto wrócić, wyrzucić tę chemię i zainwestować w coś naturalnego. polecam.

Gość kosmetyki warto stosować
uniwersalnym produktem do mycia jest glinka :)