Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrgwrr

Czy mój szef może założyć podsłuch aby sprawdzać pracowników?

Polecane posty

Gość wrgwrr

Wiem, że pracodawca może mieć wgląd do skrzynki mailowej pracownika i mój p-rzełozony właśnie ma włączone przechwycanie wszystkich moich maili na jego adres. Ale czy może nas podsłuchiwać z apomocą urządzeń typu podsłuch w biurze? Dodam, że mamy wspólny gabinet i wiele sytuacji na to wskazuje np przychodzi do mnie koleżanka i rozmawiamy o czymś po czym mój szef pyta mnie o to samo tuż po przyjściu do biura.

Gość GretaBarbo
ma do tego prawo, ale musi o tym poinformować, np. poprzez umieszczenie informacji o monitorowaniu pomieszczenia. Niedopuszczalne jest monotwanie takich urządzeń w toaletach, przebieralniach etc.

Gość wrgwrr
No więc mnie o czymś takim nie informował. Ale na 70 proc. jestem przekonana że mam podsłuch w biurze. Coraz częściej zdarzają się absurdalne sytuacje...

współczuję szefa :O kontrola pracowników w niektórych firmach naprawdę przybiera już absurdalne formy i rozmiary.

Gość czujne oko szefa
to nie absurd tylko normalność i konieczność zarazem, zwłaszcza jak sie babe zatrudnia która może pół dnia pier­dolić przez telefon z koleżaneczkami :)