Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

neneczka

urodzenie dziecka a ubezpieczenie ???

Polecane posty

Witam dziewczyny. Planujemy dziecko i przy okazji muszę się ubezpieczyć w jakiejś ubezpieczalni na życie. Czy znacie może jakieś firmy w których warto się ubezpieczyć i które dobrze płacą za urodzenie dziecka ?? i jaki jest okres karencji ?? z góry dziękuję.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
lol?

Gość jfhufbdidfo
przeraza mnie twój tok myślenia

Gość Miliana23
no tak tysiac z ubezpieczalni,tysiac becikowego i 2 tysiąc z urzędu bo jeden członek rodziny pracuje w sumie 3 tysie i mozna rodzic dzieci tylko że szybko sie rozejdą a dziecko do 18 trza utrzymać...

nie no jasne jesteśmy Matki Teresy, które myślą tylko o dzieciach.... o pieniądzach nigdy... a jak człowiek musi się i tak i tak ubezpieczyć i zadaje pytanie w której ubezpieczalni najlepiej to już jest SZOK :)

zadając pytanie "...firmy ...które dobrze płacą za urodzenie dziecka ??" sama dajesz o sobie świadectwo ..... pohandluj sobie nereczką swoją.... więcej kaski za to dostaniesz :O :O :O

Miliana wiem ile się dostaje kasy bo już rodziłam i nie o to chodzi. Poprostu i tak muszę się ubezpieczyć na życie i nie wiem gdzie ? która ubezpieczalnia jest najlepsza?

nie no dobrze że Wy zawsze napiszecie to o co Wam chodzi :) faktycznie głupio to zabrzmiało. przyznaje ! , ale gdybyśmy nie żyli w tak debilnych czasach nikt by nawet nie pomyślał tak jak Wy :( a ja się źle wyraziłam.

Gość wyszukiwarka google
może pomóc bardziej niż kafe :) pzu z ubezp. pracowniczego wypłaciło mi 1800zł.

może jestem nie wyspana, ale nie do końca czaje oburzenie. Bo co? Laska normalnie pyta nie wiem jakieś wielkie faux pas popełniła czy co? No tak zapomniałam społeczeństwo z kafe jest honorowe i pomimo opłacania składek nie pobiera świadczeń od ubezpieczyciela;-) A wracając do twojego pytania autorko to nie wiem jak się sprawy mają w chwili kiedy chcesz się indywidualnie ubezpieczyć, ale grupowo to wiem że warta ma bardzo korzystną ofertę (porównując do pzu). 6 miesięcy karencji.

Gość też w pzu grupowym
przy skąłdce ok 60zl mam 1800zl za urodzenie dziecka

Gość gość
Każda firma ubezpieczeniowa to szajs przeważnie dają 1000 zł. więc zapisz się byle gdzie jak ci tak zależy. Z tym że do momentu porodu sama więcej uzbierasz jak masz im płacić co miesiąc.

Gość gość
musisz sparwdzić warunki, bo ja już po porodzie jak przeczytałam dokładnie warunki ubezp mojego to myślałam ze padnę było wyłączenie ze nie obejmuje śmierci w wyniku udaru lub komplikacji okołoporodowych/porodu! a ja specjalnie kupiłam ubezp z tego powodu gdyby tak mnie za przeproszeniem szlag trafił to żeby rodzina miała jakieś pieniądze

Gość gość forum
Wiem, że firma Gerling miała bardzo fajną propozycję dla dzieci. Z tego co pamiętam to 3.000zl tyle, że to było ubezpieczenie grupowe w firmie. PS. Na marginesie co za oburzenie wśród niektórych tutaj widzę? Rozumując Waszym tokiem, to jeśli ubezpieczam swoje życie, aby moje dzieci w razie nieszczęścia nie zostały bez grosa i cos p mnie miały, to też mam rozumieć, że oskarżycie teraz moje dzieci o to, że chcą wyłudzić kasę? W jakim Wy świecie żyjecie??? Przecież ludzie po to się ubezpieczają, aby być właśnie ubezpieczonym na wypadek różnych sytuacji. Pytanie było zadane jak najbardziej na miejscu. Moim zdaniem najlepiej zadzwonić do porównywarki ubezpieczeń i tam Ci wszystko powiedzą jakie są zasady i ile placu za urodzenie dziecka ubezpieczalnia.