Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość timcttc

ubezpieczenie dziecka- urząd pracy

Polecane posty

Gość timcttc

witam! jesli ktos z was się orientuje- bardzo prosze o odpowiedż. Czy jesl dziecko jest ubezpieczone przez jednego rodzica (tzn wpisane do jego książeczki z zakładu pracy), mozna ubezpieczyc go w innym miejscu (tzn urzad pracy) a wówczas juz fundusz sam to rozwązuje? tzn likwiduje jedno ubezpieczenie? jak to wygląda w praktyce?chodzi o to,zeby dziecko nie było ubezp. w 2 miejscach?

Gość W Twojej gestii
jest o to zadbac,w jednym z miejsc ubezpieczenia musisz to zglosic.

Gość sdsfdegdrg
a po co ubezpieczac w pupie?? jak ma w zakladzie rpacy

Gość udaja się mówi
Jak zgłaszasz do ubezpieczenia to podpisujesz oświadczenie że nie jest zgłoszone gdzie indziej.

Dziecka do 18 roku w ogóle mogłabyś nie ubezpieczać bo ubezpiecza go państwo, ale fundusz nic sam nie rozwiązuje, powinnaś z jednego miejsca dziecko "wyrejestrować"

Gość hmm*hmm*
tak tak nie ubezpieczac hehehe a jak trafi do szpitala to bedzie placic za pobyt.....

Gość akweoqw
Uezpieczam w pupi- e bo nie pracuje, dowiadywałam sie w funduszu, musze z poprzedniego miejsca sama wyrejestrowac. Dziecko teoretycznie nie musi bc ubezpieczone, tez tak słyszałam, ale jak trafiło na pogptowie w zeszłym tyg to zażądano aktualnego ubezpieczenia (czyli pieczątki w książeczce uebzpi. z miejsca zatrudneinia- to sie podbija co miesiac!). Nie miałam, o wiadomo,ze podbija sie w razie potrzeby, wiec kazano mi doniesc bo inaczej rachunek za badanie do domu;)