Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A takie pytanie o pampersy

A takie pytanie o pampersy

Polecane posty

Witam. mam pytanie do mam, które tak jak i ja chcą lub już używają pampersów. Nie chcę dzieciaczka uczyć od początku na markowych pampersach czy huggies ale na takich np z "Biedronki" czy "Rossman'a" Powiedzcie mi jak je oceniacie? Są równie dobre jak markowe? Gdzie są najtańsze i jakie? Jak oceniacie?

Gość hmmm...!!...
Pampersy to pampersy, nie słyszałam o pampersach biedronkowych. Chyba że chodzi Ci o pieluchy jednorazowe. Podobno Duck są dobre

Gość michalyna
Ja wyprobowalam rozne rodzaje i zadne mi tak nie pasuja jak pampersy. dla mnie kolosalna roznica,ale wiem,ze sa mamy,ktore wrecz wola inne marki i niekoniecznie z powodow finansowyxh

Gość kasion
jak dla mnie dada z biedronki sa super. uzywalismy "2", a teraz "3". zaczynalismy od happy, w zyciu bym do nich nie wrocila. bardzo sztywne, i bokiem czasem przecieklo..

Gość **x**
kuzynka z tych tańszych wypróbowała i te z Biedronki i z Rossmana i zdecydowanie wybrała pieluchy "biedronkowe". Z Rossmana podobno jakieś takie sztywne, nieprzyjemne w dotyku i podrażniające

Tak racja, przepraszam mój błąd Pampersy to Pampersy masz racje pieluszki jednorazowe, czyli widzę, że dużo osób poleca te Dada z Biedronki, a są w rozmiarze takim od noworodka?

Gość kasion
ja w tej kwestii Ci akurat nie pomogę, bo jak pisalam zaczelismy od "2" jak maly byl juz troche wiekszy. oczywiscie na pewno jest rozmiar "1" i mysle ze powienien byc dobry dla noworodka:) a jak beda za duze to nawyzej bedziecie miec na pozniej:)

nie wszystkie biedronki maja w sprzedazy dada 1 , tylko te wieksze musisz poszukac, moja od 2 zaczela i teraz nosi 4 i sa super, na zadne inne nie wymienie:)

Gość fhthvgft
u mnie sprawdziły sie ,,DADA,, z Biedronki na pewno nie polecam Huggies.

Gość Asdfghhhvj
Ty sobie możesz nie chcieć hahahahahaha dobre Ja z moim próbowałam wielu od małego i przypasowaly mu tylko pampers od innych miał wysypke więc nie miasz wyboru krowo

Gość cięta baba
Wam chyba płacą za reklamowanie tego syfu jakim jest Dada i każdy inny szrot!!!!!!!!ja mam porównanie i przestańcie biedaczki mówić,ze Dada sa super albo nawet lepsze od oryginalnych Pampers bo srać się chce jak sie was czyta!tylko Active Baby,drogie ale i boskie w użytkowaniu polecam!nic więcej!!!!!!!!!!!!

Gość SabinaSarnkowa
ja polecam na poczatek happy a potem dady lub wielkie paki pampersa lub huggisa

Ja szczerze polecam pieluszki jednorazowe "DaDa" z biedronki, ora chusteczki nawilżane z tej samej firmy. Nie są drogie, 25,90 zł., plus chusteczki 4.99 zł., są w czterech rozmiarach, są chłonne i godne polecenia, od urodzenia Emilki tylko je wybieram ;)

"cięta babo" nie gadaj, że tylko biedne je wybierają, bo dzieci tylko się w nie załatwiają, co ci po tym jak dziecko ubierze pampersa za jeszcze raz tyle, jak i tak się w to załatwi, i wyrzucisz, więc co ci po droższych pieluszkach ?! mnie stać na pampersy np. Huggies, albo coś, ale po co mam wydawać kasę na coś co dzieci tylko obsrają, a i tak to wyrzucę ? za tą kasę mogę kupić mleko, albo coś.

Ja używam Pampers, nie ze względu na znaczek ale poprostu dziecku przypasowały,nie ma wysypek,odgnieceń,dobrze chłoną, nie wycieka zawartość.Zamiennie stosuję je z Babydream z Rossmana,również bardzo je sobie chwalę.Kiedyś wypróbowałam z angielskiej sklepu Boots-bootsowe.Niestety nie zdały egzaminu,bo pielucha nawet mało przelana zwyczajnie się rozwarstwiała od góry,tam gdzie jest kolorowy pasek do rzepów.

Gość fhthvgft
grochowa14 zgadzam sie z toba w 100% mnie tez stac na oryginalne pampersy ale po co mam wydawac kase na cos co zaraz wyrzuce wole za ta kase dziecku serki kupic

Gość dcnjfnrkwe
Ja testowałam i Dady i babydream z rosmana ale szczerze to najlepsze są albo pampersy premium care, albo huggiesy (te sa tańsze). Ja kupuje huggiesy w tesco bo tam są zazwyczaj w dobrej cenie. Ja dotykałam pieluch przy zmianie i wiem, że w tych tańszych czuć wilgoć. Jeśli chcesz zaoszczędzić to owszem możesz kupować tańsze ale jak już dziecko będzie rosło to możesz kupować i paczkę lepszych- na noc. Może jak będzie w nocy miało sucho to będzie lepiej spało. Moja teraz biega w dzień w 3 a na noc ma 4 żeby się wiecej mieściło i dzięki temu mała lepiej śpi.

Rozumiem, ale jak dziecko ma od 0 do 24 miesięcy, to i tak musisz w nocy zmieniać pieluszkę, więc nie ma różnicy. Jak na razie jestem z tych pieluch bardzo zadowolona, nie zamieniam ich ;)

Gość lkdd
Tylko pampers active baby. Na szczescie nie musze wybierac czy kupic dziecku lepsze pieluchy, czy serek.

Gość MamaCóreczki
Ja w szpitalu używałam Huggies newborn, były ok, ale ała urodziła się duża i szybko wyrosła. Do 3 używałam Dady- i zawsze byłam zadowolona. Od 4 kupiłam raz Rossmanowskie i się zakochałam- mięciutkie, chłonne, długo wytrzymują, ładnie wyglądają. Moja mama raz kupiła mi w prezencie Pampers Active Girl. Byłam podniecona do I użycia- nakładają się jak majtki, więc przy ruchliwym 8 miesięczniaku nałożenie ich w pojedynkę graniczy z cudem. Są na rzepy jednorazowe- raz rozerwiesz i masz po pieluszce. Nieraz się ma wrażenie, że pielucha mokra, a po otwarciu okazuje się, że nie. Używając active musiałam czekać na "dwójkę" albo zmieniać na czuja. Jedyny ich plus był taki, że ładnei z tyłu przylegały. Osobiście jednak polecam BabyDream z Rossmana.

Gość gryczka
A mnie Pampersy bardzo rozczarowały. Szczerze mówiąc Dady z Biedronki są o niebo lepsze! I o wiele tańsze. Zadowolona także byłam z Babydreamów z Rossmana, ale Dady mają tę przewagę, że są cieńsze, a tak samo chłonne. Cenowo podobnie. Huggisy według mnie w porządku, ale na pewno nie lepsze od Dad i Babydreamów, a wyraźnie droższe, więc nie polecam :-p

Gość gryczka
Grochowa--> od 0 do 24 miesięcy zmienia się w nocy pieluszkę??? Jezusie, chyba bym padła, jakbym miała do syna wstawać teraz w nocy. Ma 20 miesięcy, a gdzieś od jedenastu, czyli od momentu jak zaczął przesypiać całe noce, ani razu nie zmieniałam mu pieluchy w nocy :o Kładziemy go o 20,30 i w tej samej pieluszce jest do 8-8,30 rano. Przecieki zdarzają się sporadycznie, zazwyczaj pielucha nie jest bardziej pełna, niż w ciągu dnia po 3-4 godzinach.

masz rację może przesadziłam z tymi miesiącami, ale synkowi zmieniałam pieluszkę w nocy do 18 miesiąca, sama jestem sobie winna bo go tak przyzwyczaiłam w nocy zmieniać pieluszkę, bo często miał rumienie, i wolałam, żeby zawsze miał świeżo :)

Gość gryczka
Fakt, jakby miał problemy ze skórą to pewnie bym wstawała. Ale od kiedy mały przesypia całe noce to jestem przeszczęśliwa i ani myślę specjalnie się budzić ;-)

Gość cjhdjfhdjfhjh
Ja tez uzywam Pampersow. Raz kupilam huggisy i czesciej zmnienialam niz pampersy to w sumie cenowo na jedno wyszlo (ach pampersy kupuje zawsze w promocji)

Gość aga190
mój synek ma rok i miesiąc i cały czas kupywałam mu dada bo faktycznie są dobre. Ale jak byłam w biedronce to były pampersy Fitti czy jakoś tak kupiłam paczkę żeby wypróbować i też są dobre kosztują 25.99 a dada 28.99

Gość dcnjfnrkwe
Kwestią też nie jest to czy się zmienia pieluchę w nocy, ale też co ile. Moja córcia w wieku miesiąca jak spała w pampersach przesypiała po 6 godzin najmniej. a w dadach tylko 3. Jak dla mnie jest różnica. i ze skórą nic sie nie dzialo.

Mój synek wstawał w nocy co 5-6 godzin w pieluszkach "dada". Córeczka nie wiele mniej.

Gość gryczka
A mój syn właśnie w Dadach przesypia - jak już napisałam - nawet ok.12 godzin. Z pupą nic złego się nie dzieje. Owszem, od przypadku do przypadku zdarzy się, że przecieknie, ale firma tu nie ma znaczenia w naszym przypadku - tak samo Pampersy i Huggiesy zdarzało się, że przeciekły w nocy.