Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadameLauernette

Czemu wszyscy są smutni?

Polecane posty

Gość MadameLauernette

Poszłam dziś na spacer. Swieciło słonko, nic się złego nie działo, a ludzie byli jacyś smutni mimo wszystko. Wszyscy zamyśleni, ciagnący za sobą bagaż Bóg-wie-jakich problemów... Czy ludzie się czasem cieszą?

Gość okgghnb
BO TO POLSKA...NIE ELEGANCJA FRANCJA....

Gość okgghnb
Bieda wykończy ten kraj :(

Gość ja jestem wesola
Bieda zwlaszcza z tych samochodow stojacych w korkach, z zatloczonych galerii handlowych wyziera :)

Gość happypills?
of course, cieszą się! w szczególności jesli ich stan wspomagany jest dzieki tabletce szczęścia! bez niej ani rusz w dzisiejszych czasach to juz norma

Prawda jest taka, że większość (przeważająca część nas) uśmiecha się tak naprawdę na siłę. Mówię o dorosłych ludziach. Każdy ma jakiś problem, czy to związany z uczuciami, pracą, szkołą. Są jednak tacy, co cieszą się z drobnostek, próbują jakość wiązać koniec z końcem, walczą. Może dlatego są tacy posępni,zamyśleni? Dziś wiecznie trzeba za czymś/kimś gonić, żeby nie zostać w tyle.

Gość taka Polakow natura ,ze wypada
byc ponurym. KK tez kocha ponuractwo - sorry - powagę. Poniuractwo sie uwaza ca cos lepszego, godniejszego. Dzieci sie od malego upomiana,zeby sie nie smialy w kosciele, w szkole itd. To nie ma nic wspolnego z bieda. W Tajlandii jest naprawde duzo biedy a tajowei sa zawze usmiechnieci ( the land of smiles)

Gość MadameLauernette
Mnie się wydaje, ze wszystkim byłoby milej i lżej, gdybyśmy uśmiechali się do siebie. Ja staram się uśmiechać do ludzi na ulicach i widzę, że chyba jest im przyjemnie, że ktoś obdarza ich tą odrobiną życzliwości :)

Gość mi sie odechcialo usmiechac
do tych potworow obrzydliwych a nie mieszkam w Polsce.

Gość biedni i głupi
odeszli od biblii, Boga i pogubili się w ciemności. nie wiedzą gdzie dążą, czego chcą, a porady psychologów materialistycznych na dłuższą metę ich pogrążają

Gość zenek12345677
Nie smutni, tylko zmęczeni.

Gość biedni i głupi
smutni też. mniej słuchajcie księży a więcej czasu poświęćcie na zrozumienie ukrytych znaczeń w biblii

Gość zenek12345677
Tak, tak. Już dawno zauważyłem podobieństwo opisu piekła do właściwości czarnych dziur :D

Gość Dylemat Odwieczny
czy lepiej jest suszyć zęby w sztucznym usmiechu na siłe rozciągnietych warg czy pokazywać swą twarzą, że smutek dziś trawi ci duszę

Gość patrasekk
ja pomimo, ze samotny, to jednak szczesliwy

Gość manio ciekawski =)
Nie jest tak źle. Za PRLu ludzie byli jeszcze bardziej przybici. Polak bardzo często, ma siebie za nic. Żyje kompleksami, uzasadnionymi i nieuzasadnionymi, ale wpajanymi od dziesięcioleci. Na dodatek państwo nasze (nasze?) nas kantuje na wszelkie sposoby. Mentalność nie uległa aż tak wielkim zmianom przez 20 lat.