Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pulitzer

Dlaczego e biura podróży tak padają

Polecane posty

Gość Pulitzer

strach gdzieś jechać

Gość masha01
to siedź w domu

Gość ameliantka
tak się kończy bezmyślne oferowanie last minute. a czasami jest to działanie z premedytacją aby wyciągnąć pieniądze od ludu. Jak już firma ma pieniądze które ludzie wpłacaja na wycieczki to nagle ogłasza upadłość i już nic im nie zrobią.

padają, bo wystarczy, że padnie jedno duze, albo jakas tania linia i ciągnie wszystko za sobą biura to tylko agencje jednej firmy, wykupują wszystko u jednej-dwóch dużych firm, dokładają swoja marżę i tak skubia tych naszych wczasowiczów od siedmiu boleści 40 lat przeżyłam, co roku jeżdżę na urlop, też za granicę i w życiu nie płaciłabym biuru takiej kasy za to, że zrobi za mnie to, co mi zajmie kilka dni przy kompie i kilka telefonów

Gość sddsdsfdfg
ewka gdzie ty niby jeździsz jak ciągle gnijesz na forum??? chyba palcem po mapie jeździsz hahaha

Gość ameliantka
Ewa jeździ do uzdrowiska w Nałęczowie:classic_cool:

Gość August the 1st
Ewa ma rację. Padają małe, lokalne biura podróży. Jak padła Triada i OLT to teraz poleci jeszcze więcej. Oni są zależni od nich. Kupujcie tylko oferty w znanych dużych biurach typu GTI, TUI, Neckermann, Itaka, Rainbow Tours, Wezyr - te pewnie nie padną.

Gość a inne firmy to nie padaja??
w tym kraju wszystko pada. A jak ktos tego nie widzi to znaczy siedzi na jakims panstwowym stołku i na razie go to niespecjalnie dotkneło. Tak zle to od dawna nie było. Dac amatorom rzadzić.

Gość huhui
Padaja, bo ich wlasciciele wyniuchali, ze mozna przywlaszczyc sobie kase turystow, oglosic upadlosc i nikt nie moze takim ludziom nic zrobic, a oni maja wyprowadzone miliony na koncie🖐️

Gość deremimiskahjj
ja nigdy nie placilam za zorganizowanie mi wycieczki, wole sama znalezc tanie bilety, rezerwowac noclei, szukac informacji nie mam zamiaru placic 1000e za glupie wczasy w obskurnym hotelu sama zwiedzilam 3 razy maroko, sri lanke, turcje, malezje, singapur, sycylie i reszte wloch a teraz lece do Brazylii- sama rowniez

Gość alalalallalalala
huhui - Masz dowody? Jak nie, to nie możesz tak pisać. Jeśli ktoś ma mentalność złodzieja, to w widzi go każdym. Ewa powiedziała rozsądnie i wyczerpująco na ten temat.

no niestety, wygląda na to, że lepiej liczyć na samego siebie i samodzielnie sobie organizować wakacje. zresztą mnie to rybka, ja całe życie jeździłam na wczasy na własną rękę i nie żałuję :)

Gość kotek00701
biura nie bankrutuja od wycieczek last minute, bo takie biura juz duzo wczesniej ma wykupona pewna pule miejsc w hotelu, last sie robi bo tak czy siak za te miejsca musza zapalacic to juz lepeij przecenic i sprzedac niz nie sprzedac. A bankrutuja bo upadaja, hotele, linie lotnicze a takie biura sa na samym koncu. teraz to zadne biuro nie jest bezpieczne nawet te duze

Gość kotek00701
biura nie bankrutuja od wycieczek last minute, bo takie biura juz duzo wczesniej ma wykupona pewna pule miejsc w hotelu, last sie robi bo tak czy siak za te miejsca musza zapalacic to juz lepeij przecenic i sprzedac niz nie sprzedac. A bankrutuja bo upadaja, hotele, linie lotnicze a takie biura sa na samym koncu. teraz to zadne biuro nie jest bezpieczne nawet te duze