Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziś nie na czarno.;

nie no te dady to jakaś porażka

Polecane posty

kupiłam paczę, bo każdy tak zachwala te pieluchy, że takie super i tańsze od pampersów. Tylko te pieluchy to jakaś porażka, przynajmniej w moim przypadku. Jak syn się zmoczy to od razu trzeba zmieniać, bo pielucha jest zwyczajnie morka. Pampersy zmieniałam co 2-3 godziny a to cholerstwo po każdym sikaniu. Nie wiem gdzie ludzie widzą tą oszczędność, skoro tych pieluch trzeba użyć przynajmniej 2 razy więcej. Tylko ja tak mam czy wy też to zauważyłyście?

Jak dla mnie dady byly za twarde. Ja ci polecam bella happy, jesli nie chcesz pampersow oryginalnych kupowac.

Gość mgfhkh
upppppp

Ja byłam zadowolona i mialam parę prawdziwych pampersow to były tylko jako awaryjne bo mi nie odpowiadały

Może to zależy od rozmiaru? Ja używam "2" i są fajne. Ale takiemu maluszkowi często się zmienia pieluchę a starszemu rzadziej.

używam 3 i nie wiem czy może moje dziecko tak duzo sika, ale jakiś czas po założeniu pieluchy zaczyna się krecić i stękać. Zdejmuję pieluchę a ona jest zwyczajnie mocno wilgotna. Zakładam suchą i jakiś czas jest ok, do zrobienia przez niego ponownie siusiu. Pampersa zmieniałam co 2-3 godziny (jeżeli nie zrobiłi kupy) i chyba w naszym przypadku to będzie jedyny wybór. Pozdrawiam was cieplo mamy i dziekuję za odzew ;-)

Jako jedynki Dady w ogóle mi nie pasowały. Od urodzenia do rozmiaru 4+ używaliśmy pieluch z Babydream z Rossmanna, ale jakieś dwa miesiące temu znowu kupiliśmy Dady na test i już z nami zostały. W normalny, nie upalny dzień spokojnie wystarcza po 5-6 pieluch na dziecko. Z moich obserwacji wytrzymują 2-3 siknięcia, a po zdjęciu pupy są suche, chyba, że dopiero co było siknięte, no ale to chyba wiadomo nawet po temperaturze pieluchy ;)

Gość dcnjfnrkwe
dzis nie na czarno- ja też uważam, że to porażka. i nie rozumiem tych mam co to wychwalają je, bo może są tańsze ale sorry, niech same sobie założą mokre majty na tyłek- ciekawe czy im będzie miło. Pampersy chłoną wilgoć, a te zostawiają ją przy skórze.

Gość mosiaaa
Ja tez nie wiem,skad te zachwyty. dla mnie te pieluxhy sa eo kitu. Niedlugo mam zamiar zaczac odzwyczajac corke od pieluxh i moze sie wlasnie przerzuce z pampersow na dade,to jej zacznie przeszkadzsc mokry tylek

Gość beqwsa
no właśnie to się nie trzyma kupy w sensie metaforycznym ;)..bo kto normalny kupował by droższe pieluchy skoro te tańsze są tak samo dobre, bzdura...no ale nie brakuje ludzi dla których tanie, to znaczy dobre :O

Gość muszę sie zapytac....
a czy polecacie babydream z rossmanna ?

Gość dcnjfnrkwe
Jak dla mnie chłoną może trochę lepiej niż dady ale rewelacji nie ma. Możesz kupić paczkę i spróbować sama.

Gość dcnjfnrkwe
bo ja o nich też słyszałam dobre opinie ale dopiero jak sama przetestowałam to doszłam do wniosku, że lepiej kupić droższe a bardziej chłonne

Gość zgadzam sie calkiem
dady to tragedia, uzywamy Pampers i jest OK, i wcale nie ma aż takiej wielkiej oszczędności...

Gość mamuśkaZuzanki
ja zakłADAm małej pampersy na noc a w dzień pieluch z lidla, są najlepsze. dady i huggiesy to porażka bo mają dużo chloru i poparzą pupę dzieciom

ja 2 dzieci wychowalalam na dada i sa super, od pampersow roznia sie tylko tym ze pampki pachna a te nie :) za to nacielam sie wielokrotnie na przeciekajace huggies, smierdzace lidlowe pieluchy, waciane z auchana itd.. dada wygrywaja :)

Gość u nas dada nie sprawdziły się
od razu mokre gacie, jak tylko zrobi siku ;-( kupiłam, bo kończyły się pampersy a biedronka pod domem... i po kilku próbach znowu korzystamy z pampersów.

Gość każdemu dopowiada coś
innego osobiście przy pierwszym dziecku używałam tylko pampersów - nie odpowiadały mi ani happy ani hugiesy ani dady (wtedy dady były kompletna porażką) teraz przy drugim dziecku od kilku miesięcy używam pieluch dada i uważam, że są świetne oczywiscie to moja opinia. wiele mam z mojego otoczenia używa właśnie tych pieluch, ale np jest jedna, której dzieci reagują uczuleniem

też ostatnio kupiłam, bo byłąm w "czarnej dipie" i mogłam kupić albo dady albo jakies no-name. Po literaturze tergo forum, oraz biorąc pod uwagę fakt że Junior uczy się nocnika, stwierdziłam że co to za różnica. O ja kretynka. Raz że przeciekają i zupełnie nie są chłonne, dwa - faktycznie po siku trzeba zmieniać, bo warstwa chłonna niestety nie wchłaniani dziecko ma cały czas mokro, 3 są twarde - dramat. I dużo taniej by mnie wyszło, jakbym pojechała 15 km do miasta i kupiła normalne Pampersy

Ja mam identyczne odczucia. Trzeba zmieniać po każdym siku, bo nie chłoną dobrze- przynajmniej u nas. Poza tym brzydko 'pachną' żeby nie powiedzieć śmierdzą chemią. Ale każdy robi jak uważa.

Gość hjbbf
a ja używam Dady i jestem zadowolona

Gość kasion
a ja nie wiem czy u mnie inna "Biedronka" jest czy co bo jestem bardzo zadowolona z dady. nie przeciekają i jak dla mnie to chłoną bez zarzutu. Na początku mielismy happy to nie raz bokiem przelecialo

Gość my mamy dady od urodzenia
a od 7 miesiąca mały przesypia noc od 8 do 7 z jedną pieluchą... Nic mu nie przecieka ani nic. Ale wiecie jaki jest myk w produktach biedronkowych? Moja siostra mnie uświadomiła, bo u nich pracuje, że produkty są robione często przez lokalne firmy. Na przykład u nas są takie ciastka ptysiowe niedobre, a u nich są pyszne, ale producent już inny i dlatego. Może dady nie są jednakowe na całą Polskę? Ja dostałam pampersy w prezencie po narodzinach małego i się zraziłam bardzo, bo dwa razy mi przeciekły, a dziecko tylko spało i wcale prawie się nie ruszał... A ile kosztują pampersy 4 czyli 7-18 kg i ile ich jest w paczce?

ja na początku mialam pampersy, i happy i bella. i te happy byly najgorsze. czasami w nocy mala sie tak zasikala ze cala byla mokra i dawaj ja przebierac... :/ potem sprawdzilam dady. i zostaly. dziennie 5-6 pieluch idzie. nie narzekam. mi tam nie smierdza. za to pampersy mi smierdzialy jakby chemia. moze tak ma byc ale mnie draznily.

Gość Emka2012
My na początku kupowaliśmy Huggies a teraz baby dream z Rossmana i jestem zadowolona. Są tanie, paczka 72szt starcza nam na 2,5 tygodnia czasem na 2 tyg.

Gość klaudi&wiki
a moja cora ma dady i jestem zadowolona na pampersy jest uczulona na huggiesy tez a kupilam teraz happy i co chwile musze przewijac bo inaczej bokiem u nas wylatuje to zalezy tez od budowy pupci i bioderek dzieciaczka tak mi sie zdaje innym pasuje takie a innym takie :)