Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hololulot

Chirurgiczne usuwanie zęba, miał ktoś taki zabieg? jak to wygląda?

Polecane posty

Gość hololulot

będą mi prawdopodobnie usuwać w ten sposób siódemkę, ale nie mam pojęcia czym to się różni od zwyklego usuwania

Gość hololulot
a bardzo potem cierpiała po zabiegu?

Ja mialam osemke wyrywana, niby tez chirurgicznie, ale Pan Doktor usiadl sobie,wzial kleszcze,wyciagnal mi zeba i tyle, 15minut bylam w gabinecie,bez szwow,bez bolu w trakcie i po, rewelka! Ale po co beda Ci wyrywać zęba? Wiesz co,z wlasnego doswiadczenia wiem,ze lepiej sie skonsultować z innym dentysta,a wlasciwie z chirurgiem,bo mi chcieli te osemke tez wyciagac, czyli rozcinac dziaslo i po kawalku wyjmowac,potem szyc itd.a okazaalo sie,ze mozna normalnie wyrwac,bezbolesnie,i bez problemu.

Gość hololulot
nie wiem jakaś skomplikowana sprawa z tą moją siódemką, ale wybieram się do dentysty chirurga na konsultacje na razie zobaczymy co on powie. Prawdopodobnie nie unikne tego.

Gość hololulot
tak zepsuty, zdjęcie już mam i zostałam wysłana przez dentystke do chirurga bo ona stwierdziła ze sie nie podejmie

ja miałam 2 czwórki do aparatu, nie boli i szybko się goi, ale nie chirurgicznie a u dentysty.

Gość hololulot
Ze szczecina, no właśnie wybieram się do szpitala z pomorskiego uniwersytetu medycznego, tam mi poleciła dentystka

Gość że co że jak??
ja miałam ósemkę u chirurga wyrywaną i też mnie dentysta nastraszył że będzie trzeba nacinać, szyć i takie tam i jednak okazało się tak jak u koleżanki wyżej że wyrwał normalnie, bez szycia i nacinania, a ząby był tylko troszeczkę widoczny ( częściowo zatrzymany). mam jeszcze do wyrwania jedną ósemkę, z którą chyba będzie większy problem...

Gość Irek z zachodniej polski
ja miałem robioną recesje 10 zębów w szpitalu na Pomorzanach znieczuli tak skutecznie ze przez pół dnia miałem pół twarzy drętwą tobie tz tak znieczula ze nie będziesz wcale czuł

Gość *liliann
Ja miałam usuwane dwie ósemki chirurgicznie. Różniło się ceną - zapłaciłam 250zł za sztukę :O I tak jak piszą, rozcinane dziąsło, wyciągany ząb i szycie.

Gość gość
ja mialam usuwane 8 tu www.truszel.pl i wyglada to tak, ze dostajesz znieczulenie, wczesniej robią ci zdjecie zebow i wyrywaja :P potem troche spuchnieta jestes, ale ogolnie na plus wszystko :) znieczulenie czasami dziala i nie zawsze boli tak mega

Gość gość
nie ma co się obawiać takiego zabiegu, miałam wyrywany ząb ze znieczuleniem w http://www.duodental.eu/ i bardzo dobrze to zniosłam

Gość gość
Moja Mama musiała usuwac ząb u chirurga, poniewaz korzeń zèba do usunięcia byl w ksztalcie rogala. Czubek rogala zaczynał się pod sąsiednim zębem. Mama, starsza pani, dostała narkozę, ząb został usunięty, ranka zaszyta, zdjęcie zrobione, wszystko ok. Jesli są wskazania lekarskie, trzeba skorzystac z pomocy chirurga, normalny dentysta nie moze dac pelnej narkozy- to dzialka anestezjologa.

Gość gość
miałam usuwanego chirurgicznie zęba i prawda jest taka, że niektórzy robią więcej hałasu niż to warte. taki zabieg to chwila, jest bezbolesny, a człowiek ma spokój. pod warunkiem, że wybierzemy się do specjalistów. ja korzystałam z pomocy http://stomatologia-banino.pl/ i przeszłam wyrywanie bez większego problemu

Gość gość
Rozcina się dziąslo, usuwa ząb i zaszywa ;) Miałam tak usuwaną ósemkę. Spokojnie. Najważniejsze to zaufać profesjonalistom. Ja zdecydowałam sie na ten gabinet http://artdenta.pl/. Nic nie bolało, zero dyskomfortu. Wszystko odbyło się szybko i bezstresowo.

Gość gość
ja miałam 8- kę która zachaczała o 7- kę chyba ze 2 godz w fotelu dobre znieczulenie to ból do wytrzymania gorsze szarpanie i odgłosy najgorsze po zabiegu bo spuchłam niesamowicie do tego szczekoscisk antybiotyk przeciwbólowe i zwolnienie 14 dni