Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka zakłopotana

stypendium socjalne- czy mozna troszkę "oszukać"??

Polecane posty

na mojej uczelni w regulaminie dotyczącym stypendium pisze, że jeśli podczas pobierania stypendium dochody ulegną zmianie mam poinformować dziekanat.. tzn teraz nie pracuję i otrzymam stypendium bo dochody mam przedstawić za 2011 a jeśli za np w październiku zacznę pracę mam ich poinformować.. no i w związku z tym mam pytanie czy jeśli tego nie zgłoszę to jest szansa , że się dowiedzą i wyciągną konsekwencje?? wszędzie jest, że dochody za rok ubiegły a w mojej uczelni trzeba tez przedstawić dochody za bieżacy rok jeśli był dochód uzyskany a w tym roku otrzymałam trochę kasy po śmierci taty (z zakładu ubezpieczeń, i z pracy ) i jeśli o tym nie wspomnę to dowiedzą się??

Gość dffdgfhgfjjh
co za pazerna szmata :O tak, na pewno sie dowiedzą

a skąd się dowiedzą, że zaczne pracę ??

Gość 6766777777777777777777777777
Ale jesteś głupia, do US się zgłoszą, każdy by tak kablował :o

ok ale za mam przedstawić dochody za rok 2011 a w tym roku dostałam kasę o której nie napiszę więc jak się dowiedzą?? sami pójdą do us i powiedzą że chcą jeszcze moje dochody za 2012??

Gość 6766777777777777777777777777
wyraźnie jest napisane, ze jak teraz masz dochód to masz go ujawnić! a jak np pracowałas w zeszłym roku a teraz nie, to masz prawo ubiegac się o odliczenie tego jako dochód utracony! nie oszukuj bo potem będziesz musiała oddac i dopiero będzie nie miło plus odpowiedzialnośc karna za poświadczenie nieprawdy

Gość estera z Krakkkkklowa
Powiem tak- ja otrzymywalam socjalne przez 5 lat i ZAWASZe oszukiwalam. Nigdy nikt niczego nie sprawdzal. Nie wiem jak teraz :-)

Gość jhbkhj.
uppppppppppp