Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emseraldaa

dlaczego ludzie popełniają samobójstwa

Polecane posty

Gość emseraldaa

jaka jest ta prawdziwa przyczyna?

Gość człowiek trzęźwy i
ze wszystkimi klepkami tego nie zrobi

Gość 123 luna
zapewne depresja i to silna

Gość malokto
Problemy z psychiką i zaściankowe podejście do terapii u psychiatry.

Gość paniczny strach
przed dalszym życiem spowodowany jakąś traumą

Gość nie powiedzialabym
ze zasciankowe podejscie do leczenia u psychiatry ma znaczenie, bo jednawiele osób popełniających samobójstwa leczy sie u psychiatry

Gość skok z jedenastki
:(

Gość malokto
Wiele? :) Popatrz na statystyki. Właśnie niewielki odsetek samobójców trafił wcześniej do lekarza. I pamiętaj, że nie każdy psychiatra to psychoterapeuta. Leki bez psychoterapii nie pomogą.

Gość adaadaada
ludzie mowia, ze samobojcy to tchorze. a wg mnie to ludzie, ktorzy stracili nadzieje, ze moze byc lepiej, czuja sie samotni, nie maja nikogo, komu moga sie zwierzyc. i maja dosyc samych siebie, nie moga juz ze soba wytrzymac. tak jak ja

Gość ale pierdolicie
Po 1 samobójcy są najsilniejsi psychicznie Dlaczego ?? Bo złamali wszelkie zabezpiecznia. Pomyślcie jak ogromny jest strach przed śmiercią. Przed uszkodzeniem siebie samego. po 2 robią to bo nie widza już sensu życia / nie mają wyjścia.

Gość malokto
Czasem samobójca zostawia swoją rodzinę. To nie tyle tchórzostwo, co skrajny egoizm. Jeśli masz żonę/męża, dzieci czy rodziców jesteś gnojem w moich oczach jeśli decydujesz się na samobójstwo.

Gość 123 luna
Myślę że popełnienie samobójstwa to jest odwaga,a nie tchórzostwo bo nie wiadomo czy plan się uda i czy ta osoba się zabije czy może przeżyje i bedzie kaleka no i nigdy nie wiadomo co jest "po" i czytałam gdzieś że osoby które przeżyły samobójstwo to w chwili nieprzytomności słyszeli przeraźliwy głośny i piskliwy śmiech diabła ? i po takiej probie zabicia si ę nigdy więcej nie zrobili tego bo słyszeli głos że "na ziemi jeszcze masz pomoc ale tutaj nikt Ci nie pomoże "

Gość malokto
Gdyby byli silni psychicznie nie uciekaliby w samobójstwo, bo żaden problem nie potrafiłby ich złamać. Myśl logicznie. Silna osoba walczy. Samobójstwo to przegrana.

Gość malokto
Autorko pisz pod jednym nickiem plz. No chyba, że masz schizofrenię i wszystkie chcecie się wypowiedzieć :D

Gość akito
uwaażam, że słabością jest wegetacja osób które straciły sens życia. Żeby się zabić potrzeba odwagi. Egoizm- tak, słabość-nie.

Gość niedyskretne pytanie
to nie są samobójstwa tylko zgrabnie zatuszowane morderstwa

Gość malliny
truskawki

Gość panna mniej niż zero
Nie wiem jak inni ale ja myślę o samobójstwie, bo czuję się okropnie samotna - nie mam rodziny, nie mam znajomych, przyjaciół... nikogo... nie mam też pracy. Na domiar złego mam problemy psychiczne: skrajna nieśmiałość, strach przed ludźmi. Czuję się jak mniej niż zero. Dlaczego jeszcze tego nie zrobiłam? Boję się, że się nie uda i będę kaleką oraz tego co mnie za to czeka po śmierci.

a po śmierci nie będziesz samotna, bo cie pochowają w rodzinnym grobie? Żyjąc możesz z kimś pogadać, a w rodzinnym grobie, "ciche dni" na wieczność.

Gość pewnie z braku wartościowych
kobiet które można by wziąć na żonę

Gość kwiatuszzeek12
samobojcy sa slabi psychicznie od przerastajacych ich problewmow uciekaja w smierc, samobojcy to ludzie ktorzy nie widza sensu zycia, czasem chorzy psychicznie a czasem uczniowe gnebieni w szkole, bankruci, zdaradzani, cpuni, porzucany chlopak, ja znam duzo przypadkow mlodych osob: 1. kolega cpal 2. dziewczyna go zostawila, wyszedl i powiesil sie 3. dziewczyna byla gnebiona przez nauczycielke( a ta nauczycielka stara w lo i kilka osob przez nia sie powiesilo to fakt) 4. ojciec rodziny swirowal, zdradzal i sie powiesil a za kilka dni jego kochanka sie powiesila, dziwna histroria, ale rodzina po jego smierci odzyla

Gość betonicca
zycie jest huujowe

tak życie jest chujowe, ale co jak PO życiu będzie jeszcze gorzej :O dlatego ja raczej tego nie zrobię

Gość mentaI cut
jakiś tam procent samobójców to ludzie honorowi, nie chcą np. żyć jako kalecy. tak jak np. ci którzy się dowiedzieli że mają raka mózgu i się zabili. albo ludzie na wózkach. jesteście zdrowi albo przynajmniej nie macie ciężkiej niesprawności to nie wiecie o czym mówicie, jakie życie może być nic nie warte jako kalecy

Gość a ja nie mogę doczekac
1. depresja 2. ucieczka od problemów 3.nie widza sensu zycia

Gość ja chcialabym popelnic
samobojstwo ale boje sie, ze po drugiej stronie bedzie jeszcze gorzej

Gość jftjftjftjftjfjf
''Jeśli masz żonę/męża, dzieci czy rodziców jesteś gnojem w moich oczach '' A CO JESLI KTOŚ POPEŁNIA SAMOBÓJSTWO PRZEZ RODZICÓW? BO OJCIEC ALKOHOLIK,ZNĘCA SIĘ I MÓWI ŻE JEGO DZIECKO JEST GÓWNO WARTE TO CO WTEDY SAMOBÓJCA JEST GNOJEM BO "ZOSTAWIŁ RODZICÓW" CZY MOŻE RACZEJ RODZICE SĄ GNOJAMI KTÓRE DOPROWADZIŁY DZIECKO DO ZAŁAMANIA I MIAŁY JE W DUPIE? TAK SAMO MĄŻ MOŻE SIE ZNĘCAĆ NAD ŻONĄ I ŻONA MA DOSYĆ

Gość Tylko małe pauki
Wiekszosc mowi ze to tchorzostwo a na sama mysl to by sie zesrali ze strachu, gnomy bezmyslne i bez empatii. Wiekszosc popelnia z powodu depresji etc Ale sa ludzie ktorzy nie lubia zycia, nie czaruja sie, nie nadaja mu falszywego sensu, pierdolenie jakie to zycie jest ach i och a gówno jest, jebie was z kazdej strony a na koncu smieje wam sie w blade ze strachu twarze i takie jest zycie hehehe Nie dziwie sie ze wiele genialnych ludzi stad poszlo, poszli bo swiat to za malo a patrzac na te szara mase to sie rzygac chce i ewakuowac, wcale sie nie dziwie ze odbieraja sobie zycie Jak sie w zyciu przezylo za duzo to sie jest zyciem zblazowanym i ma sie fulla, ilez mozna dawac sie zaskakiwac, wodzic za nos, podniecac, nuda.