Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pushen

Mam juz dosc mojej rodziny

Polecane posty

Gość pushen

Pojechalam z matka na rok za granice i teraz wrocilam do Polski ale nie mam gdzie mieszkac. Do naszego mieszkania jak gdyby nigdy nic wprowadzil sie moj brat ze swoja dziewczyna i zabraniaja mi tam wrocic mimo tego ze mieszkalam tam 3 lata. Jestem teraz zmuszona isc do szkoly do calkiem obcego miasta i przez ten miesiac mieszkac u babci ktora sie nie myje i ma problemy z glowa. Myslicie ze powinnam wypieprzyc brata z tego mieszkania ? Moge to zrobic w kazdej chwili bo mam klucze ale boje sie jazd ktore beda mi robic.

Gość pushen
Mam 18 lat

Gość pushen
No tak ale wtedy bede miala robione jazdy od calej rodziny. Jak powiedzialam ze chce tam mieszkac to zaczely sie chore telefony i jakies grozby.

Gość nie masz gdzie mieszkać?
a co na to rodzice? rodzina? przecież to chore żebyś mieszkała u babci ... a dom rodzinny/mieszkanie?

Gość pushen
Chyba tak zrobie i ich wypieprze. Dzisiaj o 15 tam jade i od razu im oznajmie ze moga sie pakowac. To ze pojechalam za granice na rok nie oznacza ze juz nie moge wrocic do swojego mieszkania. Jestem tam zameldowana i mam klucze.

a brat jest tam zameldowany? jego dziewczyna? co na to rodzice? czyje to mieszkanie?

Gość pushen
Mam tylko matke bo ojciec ma mnie gleboko w dupie. Brat i jego dziewczyna maja po 25 lat wiec mogliby sobie cos wynajac. Matce jest na reke to ze brat tam mieszka bo daje jej na rachunki. Wiem ze to chore ale taka mam rodzine i akurat takich rodzicow ktorzy nie powinni miec dzieci. Mieszkalam o ojca kilka miesiecy bo go zmusili ale szybko zostalam wyrzucona. Okradal mnie z pieniedzy, wymuszal na moje utrzymanie i to co wyslala mi matka konfiskowal i nawet grosza nie dostalam.

Gość pushen
Jest to mieszkanie mojej matki i niestety ale zameldowala tam dziewczyne mojego brata.

jeżeli mieszkanie jest matki to tylko ona może zrobić z tym porządek. Porozmawiaj z nią - niech ona rozwiąże sprawę mieszkania tam brata. Może jakoś się podzielicie, zamieszkacie wspólnie? Na pewno w takiej atmosferze mieszkać ciężko, ale dlaczego Ty masz się wynosić? No i niestety, jak teraz zrezygnujesz, pójdziesz gdzieś na stancję czy do internatu/wyjeżdżając do szkoły to nie będziesz miała dokąd wracać... dobrze byłoby to rozwiązać, ale nie masz prawa ich wurzucać, bo mają takie samo prawo być tam jak Ty, skoro są zameldowani...

Gość przykro mi, pocieszam
Jak matka ją zameldowała i brata, to nie poradzisz. Wyrzucić nie mozesz, bo wezwą policję. Możesz tylko się tam wprowadzić i mieszkać tak jak oni, dokładając się do opłat, i będziecie sobie nawzajem psuć atmosferę. Nie jest to w porządku, że nie masz gdzie mieszkać i nie ma dobrej rady. Może jedynie usuń się, staniesz jakoś na nogi i więcej się na nich nie oglądaj. Tylko, że to wszystko boli, że ma się taką rodzinę.

Gość gokio
idz do jakiejś dorywczej pracy i wynajmij sobie pokój z kimś ,całkiem tanio jest ,jak nie chcesz mieszkać z babcią

Gość gokio
daj spokój z taką,,rodzinką'' chyba że nie mówisz prawdy,bo to dziwnie wygląda że wyrzucają cię z domu,może nie byłaś wporządku co do nich?

Gość zajebista fotka
możesz też przeprowadzić sie do babci i dopilnować by zapisała ci swoje lokum