Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berbeluszkaaaa

Czas na wlasny biznes!

Polecane posty

Gość berbeluszkaaaa

Od wrzesnia mialam isc do pracy,ale jakos nie na reke mi isc i pracowac na czyjs rachunek,byc uzalezniona od szefa/szefowej.Wiem,ze to glupio brzmi,bo wikszosc osob prauje pod kims,ale ja wolalabym sprobowac czegos wlasnego...Pomyslalam wiec (juz wczesniej mialam to w glowie),ze otworze wlasny biznesik-catering domowy.Dobrze gotuje,lubie to,tesciowa prowadzilaby to ze mna,jest kucharka nie z tejj ziemi.Wszystko byloby super fajnie gdyby nie to,ze ja chcialabym zaczac na "czarno",prowadzic to w domu i rozwozic.Tylko teraz pytanie czy da rade?Wiem,ze zaden sanepid nie da mi zezwolenia na prowadzenie takiego interesu w domu wiec na poczatek wolalabym sprobowac na "czarno" i w razie gdyby wypalilo,szukalabym lokalu i zaczela dzialac na pelnych obrotach.Co o tym myslicie?noz kurde,chcialabym sprobowac,bo boje sie,ze jak nie sprobuje to bede zalowala do konca zycia :/ A tak jak sprobuje i nie wyjdzie to bede miala chociaz satysfakcje,ze sprobowalam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
to jest w ogóle super pomysł, ale jak bedziesz to dowozić? do firm?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
Mam jeszcze w piwnicy małą bimbrownie i zaczne chyba sprzedawać moje produkty po melinach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
to własna kuchnia nie spłnia wymagań sanepidu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
jak bede wozić ? proste :-) samochodem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
ja keidys miałam pracować w prywatnym przedszkolu, kuchna była mała, i jak w domu, sanepid chyba raczej to zatwierdził

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
a w jakim mieście, to ja moze tez otworzę, ale żeby nie było ze w tym samym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kontrola Skarbowa
twoje ip zostalo namierzone, już jedzie do ciebie skarbówka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ixyyyyyyyyyyy
a jak chcesz znalezc klientow?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
mam jeszcze 6 metów ziemniaków może zaczne smażyć frytki ?! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
nazwe moją firme "objazdowa kuchareczka" może być ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
Chyba poczekam az ynteligentne dzieci z gimnazjum zejda z mojego topiku...Co podszywaczu,podnieciles sie?jeju,co sie porobilo z tym cafe :-/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
Jezeli chodzi o klientow to wiadomo,jakies ulotki,ogloszenie w internecie,ewentualnie takze w gazecie i oczywiscie z polecenia :) Jezeli jednemu zasmakuje to przekaze dalej...Rozwozic bede do indywidualnych klientow,autem oczywiscie.W okolicy sa tzw.lofty,mieszkaja tam osoby przy sianie,wynajmujace sprztaczki itp,napewno nie codziennie gotuja,a na takie swojskie jedzenie moglibi sie skusic :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
A jezeli chodzi o ten sanepid i kuchnie,to wlasnie czytalam na forum biznesowym,ze trzeba spellniac jakies wymogi,ktore sa niemozliwe w mieszkaniu :/ I niby musi byc to lokal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Thheeewrsfdg
Najpierw zrób dobrą reklamę, ulotki, wizytówki itp i czekaj na klientów.Jak Ci się to rozkręci to możesz spróbować.Po za tym to nie jest taka prosta sprawa, musi być sanepid i szereg innych papierków bo to jest żywność i tak dalej.Już to kiedyś przerabiałem i szybko podziękowałem bo nie miałem lotu na takie coś i zmyłem biznes.Po za tym jeśli masz wkład finansowy to możesz startować od razu i na początku sporo pieniędzy i tak w to włożysz żeby Ci się to zaczęło kręcić a musisz liczyć się z tym że możesz wszystko stracić.Ja od roku prowadzę własny biznes o tyle że w branży odzieżowej, jest to fajna sprawa bo sam sobie jestem szefem, pracuję kiedy mi się podoba i czasem mam nawet 120-200zł utargu dziennie ale to wszystko zależy od tego czy sprzedam.ZUS na początku przez dwa lata wynosi 408zł, pamiętaj że każdego miesiąca musisz odprowadzać taką stawkę do ZUSu a później jeszcze musisz mieć pieniądze na towar no i na życie.W Polsce jest ciężko bo podatki i opłaty są drogie dlatego wielu młodych przedsiębiorców plajtuje w nie cały rok.Ale trzeba być dobrej myśli, mieć łeb na karku i być obrotnym to na pewno wszystko pójdzie dobrze :) powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
może tutaj zrobie małą sonde na temat jedzenia ! lubicie opier.dolić coś na ciepło czy na zimno w pracy ? Cola czy Sprite ? Frytki czy sałatka ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
A dla stałych klientów zrobię promocje "Lodzik gratis" :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
napisz jakie miasto a jakie bea ceny, za 1 obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
proponuje schabowy, ziemniaki z mizerją plus pepsi 0,2 w puszce 5zł zestaw !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
Wypiździszewo dolne, ceny ok. 20zł za obiad, przy zamówieniu za min. 100zł lodzik gratis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
I własną linię produkcyjną napojów puszkowanych otworzę, będę produkowała Pepsi w puszkach 0,2l :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
ja luie na cieplo, ale obiad nie moze kosztować więcej niz 10 zł za 2 dania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
cena jest ok myśle ze za taka cene znjadziesz wielu klientów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
inna opcja to : kaczka 100gram w sosie beszamelowym z frytkami 6,50 zł wątrubka cieleca 150gram z zestawem surowek 6zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
myśle ze bez picia, ale z zupą były ok, np za 7zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
nie rozumiem Twojej polityki, w cateringu każde danie pwoinno ksoztowac tyle samo, firma np zamawia na miesiac obiad dla 5 pracowników raz masz tani obiad typu kopytka z jakimś sosem innym razem drożej należniki tez tanio wchidza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
zastanawiam sie nad pierogami z kefirem i gołąbkami w czerwonym winie , ale musze przemyśleć sprawe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghsdh
ja bym ten katering nazwała SMACZEK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poij09j9
Nie polecam kateringu, konkurencja duża, podatki i towar wysokie, dużo na tym stracisz a wcześniej będziesz musiała sporo włożyć.Nam padła taka firma mimo tego że duże miasto itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość berbeluszkaaaa
poij09j9 jak sprzedajesz gowniane jedzenie to nie dziwie sie ze ci padła , moje jedzenie bedzie wyjątkowe i tanie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×