Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orbitkaaaaaaaaaaaaaaaaaa

czy tak moze brzmiec tresc rozwiazania umowy?

Polecane posty

zwracam sie z prosba o rozwiazanie umowy o prace zawartej w dniu ....na mocy porozumienia stron z zachowaniem 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia ktorego termin uplynie w dniu.....

nie, bo chyba trzeba w nim zawrzec wszystkie informacje czyli: z dniem .... składam wypowiedzenie umowy o prace zawarta w dniu ... pomiedzy prawcodawcą ...... a pracownikiem .... zamieszkalym ...... z zachowaniem 2tygodniowego okresu wypowiedzenia lub na mocy porozumienia stron. tu wybierasz jedno albo drugie nie mozna ropzwiazywac umowy z jednym i drugim

nie mozna rozwiazac umowy na mocy porozumienia stronz zachowaniem dwutygodniowego okresu wypowiedzenia? co ma jedno z drugim wspolnego?

na mocy porozumienia stron rozwiazujesz wtedy gdy nie chcesz już dłużej tam siedzieć i oczywiscie nie zawsze pracodwaca moze sie na to zgodzic, a 2tyg okres wypowiedzenia znaczy to, ze z dniem zlozenia wypowiedzenia masz obowiazek przepracowac jeszcze 2 tygodnie. pamietaj tez, ze wypowiedzenie liczy się od soboty. takze od poniedzialku po zlozeniu wypowiedzenia licz 2 tyg

chce zlozyc to jutro....tzn wyslac faxem do kadr

nie wiem czy mozna wyslac je faksem, zdaje mi sie, ze musisz miec podpis pracodawcy ze je przyjął. ale mogę się też mylić.

musze wyslac bo tak sie tylko porozumiewamy z kadrami :) a zreszta kierowniczka ma jutro wolne wiec jej podpisu nie zdobede...na oryginale ktory wysle do kadr w poniedzialek listem bedzie podpis kierownika i moj a na tym ktory wysle jutro nie...liczy sie data..od soboty do soboty

no tak tylko kiedy wysle jutro wypowiedzenie do kadr bedzie ono bez podpisu kierownika...ale na dobra sprawe co mialabym zrobic kiedy kierownik bylby na urlopie a ja chcialabym zlozyc wypowiedzenie....tez wyslalabym bez podpisu....tak?

kierownik o fakcie zostal poinformowany ustnie.