Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytaadloo

czy z noworodkiem będę miała czas na ksiazke?

Polecane posty

Gość czytaadloo

kocham czytac i boje sie ze zupelnie nie bede miala na to czasu ...

Gość zależy z jakim
większość noworodków śpi- niemowlaki są bardziej absorbujące. aczkolwiek ja z moimi znajdowałam bez problemu

Gość zależy jaki noworodek
Ci się trafi, są takie co ciągle spią i takie co ciągle wyją, są też takie wypośrodkowane :)

Z noworodkiem jak najbardziej, im starsze tym gorzej :D ale to też zależy od noworodka, niektóre tylko jedzą i śpią - tak jak mój, a inne mają kolki i się drą :D

ja tam nie mialam czasu na czytanie, ale za to mnostwo ksiazek przesluchalam na MP3. Co robic innego w czasie spaceru czy sprzatania jak dziecko spi? Nic tylko sciagac z internetu i schulac, sluchac i sluchac

Gość ehhhhhhhhhhh
mój nie miał kolek a na nic czasu nie miałam bo spał po 15min i nic tego zmienic nie moglo, teraz ma rok w dzien wcale nie spi ... ale kolezanki corka od urodzenia przesypiala noce przez sen na sle ją karmili w dzien tez duzo spała zycze powodzenia

Gość Moja córka
bardzo mało spała a może lepiej bym to ujęła jakbym powiedziała że często zasypiała ale na baaaardzo krótko i w sumie nie krzyczała i nie molestowała płaczem ale była bardzo obecna i ciagle jakby wymuszła uwagę i sprawdzała czy ktoś jest blisko takim nerowym marudzeniem i wierzganiem nóżkami i rączkami. Moja mama jeszcze przed porodem mówiła , zobaczysz córcia że urodzisz i jeszcze się wyśpisz bo noworodki to tylko jedzą i śpią, jedzą i spią :/.......Nic a nic się nie sprawdziło. Autorko , myślę że o wiele lepiej będzie ci się czytało podczas karmienia (piersią) malca bo wtedy malec długo wisi na piersi i zasypia a ty możesz sobie kartkować spokojnie. W nocy pewnie będziesz aktywna bo trzeba malca nakarmić więc też nie wiadomo czy za dnia jak dziecko pójdzie spać to czy ty tez tego samego nie zrobisz, zresztą trzeba jakoś się zregenerowac po porodzie .

Gość mnopstw
Czytaj przy karmieniu. Całą Agatę Christie tak zaliczyłam :)

Gość ja nie moglam przy karmieniu
bo dziecko na kazdy ruch sie odrywalo od piersi. Szczerze mowiac, noworodek jest nie mniej ciekawy, niz ksiazka. To literatura faktu,ze tak powiem. Szkoda przegapic. Potem klasyczne czytanie odrobisz z nawiazką

ja z dwoma noworodkami miałam czas więc Ty z jednym na pewno dasz radę ;) kiedy czytałam? przy karmieniu, w wannie, a także na spacerach, które takie maluszki niemal w całości przesypiają

Gość leniu śmierdzący
pewnie że tak!!! zobacz te wszystki matki tu na kafe i na tysiącu innych forow internetowych ściemnaiją że nie maja czasu sie umyć, zjeść, posprzątac a w necie siedzą godzinami one poprostu nie lubią się myc i dziecko to dla nich super wymowka

pierwsze 2 -3 tyg nawet nie myslalam o czytaniu, ogarnialam maile, zaleglosci ze znajomymi itp. Potem jak juz mialam mniej wiecej wprawe w karmieniu to czytalam karmiac piersia, podaczas kapieli, na spacerze, po tym jak corka zasypiala na noc. Czas na czytanie mialam do ok 12 miesiaca zycia corki. Potem bylo gorzej alew okolicach 2,5 roku zycia corki znowu sie polepszylo i do dzisiaj czytam duuuuzo i codziennie (corka skonczyla 3 lata w czerwcu):-)

Gość mililililili
w ciąży czytałam czytałam i czytałam, po urodzeniu dziecka tylko książki zawodowe - niesety, więc jeśli znalazłam czas na nie znajdziesz czas na odmożdżacze lub inne książki :)