Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gigunia10

Mycie wlosow glowa w dol?

Polecane posty

Gość gigunia10

Zastanowilo mnie dzis czy mycie wlosow glowa w dol, np nad wanna albo w dol w kabibie prysznicowej, a takze splukiwanie odzywki glowa w dol powoduje wieksze wypadanie wlosow? Bo jak mylam raz czy dwa glowa w tyl , stojac w kabinie ciagle prosto mialam wrazenie ze wyciagalam mniej wlosow...

Gość sdfghjk
Jeśli chodzi o mycie, to chyba nie ma to najmniejszego znaczenia, a to, że wyciągałaś więcej włosów, jest tylko wrażeniem. Raczej zależy to od techniki mycia, czy się myje włosy bardzo delikatnie czy tak mocno trze, że się 'kołtunią' i potem przy rozczesywaniu więcej ich się traci. Poza tym nie polecam mycia włosów głową w dół, bo robią się zmarszczki mimiczne na czole...

Gość giugunia10
oh dzieki.. o tych zmarszczkach mimycznych na czole nie wiedzialam... chyba zaczne glowa odchylona w tyl, choc mniej wygodne dla mnie.Ale lepiej nie miec wiecej tych zmarszczek..

Gość gość
co za głupota lub brak wyobrazni.. oczywiscie że zalecane jest mycie glowy do doły.. naplyywa wtedy krew i dobrze dotlenia cebulki włosów, dobrze wykonywac dodatkowo masaz przy myciu... zmarszczki na czole? gdzie ja zyje ze takie brednie pisza