Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OzałamanaO

Ciąża, ESCAPELLE. POOOOMOOOCY!

Polecane posty

Witam.... Otóż 9-go sierpnia "zabawiałam" się z moim chłopakiem. Nie doszło do wytrysku, ale jego narządy ocierały się o moje, a raczej znajdowały się na ok. 2-3 cm w mojej pochwie... 10-GO SIERPNIA nasze "zabawy" zaszły za daleko, mianowicie mój partner miał wytrysk po czym sperma została wytarta chusteczką higieniczną, lecz niedokładnie, ponieważ prącie było mokre.... Około 5 minut po starciu spermy członek (z mokrym prąciem) został wprowadzony na ok. 2-3 cm do mojej pochwy (bez zabezpieczenia). Ok. 62 godz. po 2 dniu "zabaw" udałam się do ginekologa i przedstawiłam sytuację z 10-go sierpnia (Dopiero wczoraj późnym wieczorem zdałam sobie sprawę, iż do zapłodnienia mogło dojść już 9-go bez wytrysku poprzez płyn przed wytryskowy , nie przedstawiłam tego co wydarzyło się 9-go lekarzowi), przepisał mi on tabletkę PO - escapelle (72 godz. po stosunku), którą od razu zażyłam... Minęło dokładnie 24 godz od przyjęcia tabletki, a okres który miał się już pojawić (ok. miedzy 9-11 stym, niby były dni niepłodne w dniu tych "zabaw") się nie pojawił.... Dodam, że niedawno wróciłam z wczasów, na których byłam 14 dni i cykl mógł mi się zmienić, choć nigdy to się nie zdarzyło... Dodam, że jak zawsze miałam objawy miesiączki, a mianowicie ból piersi ( zawsze on trwał 7 dni, a tego cyklu ok. 14 O.o) Czy jest możliwe, że po zażyciu tabletki escapelle (72 godz PO) nie dostałam okresu, który miał się już pojawić...? Czy jest nadzieje, że tabletka zadziała 120 godzin po stosunku (który właściwie nawet się całkowicie nie odbył)..? Czy jest to w ogóle możliwe, że jestem w ciąży..? Czy tabletka, która zostanie zażyta dzień przed okresem lub dzień po planowanej miesiączce musi zadziałać i musi pojawić się kolejnego dnia krwawienie? Czy jest to możliwe, że zaszłam w ciążę 1-go dnia "zabaw"? Około ile żyją "wytarte" plemniki? Strasznie się boję i stresuję.... Proszę o szybkie, sensowne i nie obraźliwe odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość psotkaaaaaaaa
spokojnie :P

Gość niuu
zażyłaś dużą dawkę hormonów i oczekujesz że twój cykl będzie normalny?? Dziwię się że gin zapisał ci tabletkę jeśli byłaś przed samym okresem. Tabletka 72godz. po nie zadziała po 120godz. nie ma szans.

Gość lokjadda
lepiej nie figlowac bez gumki, czytalam ze byly przypadki ze dziewice zachodzily w ciąze gdyz podczas pettingu przeniosly nasienie na palcach do pochwy-wystarczy mikroskopijna kropla