Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kathryn

dieta po usunieciu kamieni

Polecane posty

witam. Czy któras z was miala kamicę żółciową? Tzw kamienie w woreczku żółciowym lub kamienie w nerkach? Chciałam zapytać jak wygląda dieta po takiej chorobie i ile czasu trzeba ją stosowac(nie bylam operowana, kamienie zwalczono u mnie kroplówkami). I czy mogę pić alkohol? Nie lubię wódki, chodzi mi raczej o lampkę wina czy jakieś piwko. lub piwo owocowe od czasu do czasu ;-)

Gość jobek9
piwo jest właśnie dobre na kamienie pij dużo ale uważaj żeby nie wpaść w alkoholizm

tak ale slyszalam ze piwko jest dobre raczej na kamienie w nerkach, nie wiem jak jest z kamieniami w torebce zolciowej....

Gość jobek9
a nie możesz się spytać lekarza

Gość odpowiem ci
w przypadku kamieni w pecherzyku zolciowym nie powinno sie pic piwa, moze ono podrazniac ale to w sumie sprawa indywidualna, mozesz zaryzykowac. ja mialam operowany woreczek i diete stosowalam jakis miesiac, dali mi w szpitalu liste co mi wolno a co nie. oczywiscie wylkuczone sa potrawy tluste, smazone, ciezkostrawne (np. mieso wieprzowe, warzywa straczkowe, kapusta)

w szpitalu w ktorym bylam, pielegniarki byly madrzejsze od ordynatora, a lekarz powiedzial mi tylko ze mam trzymac diete. Ale jaka to juz nie powiedzial tylko poszedl gdzies dalej. Na dniach chyba wybiore sie tam lub do mojego lekarza rodzinnego