Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starazolin

XXI wiek, a kobietom nadal nic NIE WYPADA

Polecane posty

Gość starazolin

może w środowiskach, w których Wy się obracacie jest inaczej. mam nadzieję. ciągle słyszę, że czegoś nie wypada kobiecie. nie wypada przeklinać, nie wypada się upić, nie wypada mówić, że lubi się seks. bo kobieta z piwem, papierosem itp. wygląda nieładnie. ostatnio jak zaklęłam (zdarza mi się nierzadko), to od pewnego faceta usłyszałam, że ,damie nie wypada'. ja pierdolę, poczułam się jak w XIX wieku. też tak uważacie? że nie wypada, że kobieta nie powinna, że eterycznym motylkiem ma być? kobiety, jakie jesteście?

Gość starazolin
up

Gość starazolin
dobrze, że babka. ja mam wrażenie, że niektórzy moi znajomi w XIX się urodzili

Gość ruda spod sklepu
A ja mam wszystkich w dupie i robię to na co mam ochotę.

Gość starazolin
ruda spod sklepu - ok, ale komentują? ja też robię, co chcę. rzecz w tym, że co się nasłucham, to moje. ,kobieta z klasa' tak się nie wyraża, trzeba być ,damą'. określenia - wydmuszki, a dalej funkcjonują na codzień.

Gość starazolin
i nie wkurwia Was to? ja już dostaje wysypki jak słyszę o mężu, dzieciach i gotowaniu. mam ochotę się upić, zapalić, przypalić, a oni mi o dzieciach :-o. wrrrr

Gość jeśli lubisz być chamska
to nikt ci nie zabroni przecież. Kiedyś to była domena prostych chłopów i kryminalistów. Teraz każda kobieta może się upić, używać wulgarnych słów, zataczać się na ulicy i w kiblu uprawiać seks.. Tylko po co???? Jeśli czujesz się przez to bardziej dowartościowana, to pij i przeklinaj do woli nie mówiąc o dawaniu siebie nawet menelom w kiblu. W końcu wolność mamy..

Gość 231287312
ja tu kiedyś napisałam, ż e pokazałam środkowy palec kierowcy tramwaju, o ti jeszcze po tym jak to on zaczał mnie chamsko wyzywac, tylko dlatego ze zagapiłam się, to mnie zjechali że jak kobieta moze byc niekulturalna. Ael czasy sa chore, nic się nie zmienia, taka mentalnosc, dla chłopców- przywolenie na wiele rzeczy, a dziewczynka musi byc grzeczną męczennica

Gość ehh szkoda gadać
zachciewa Wam się XXI wieku a jeszcze siedzicie mentalnie w średninowieczu czytając horoskopy, chodząc do wróżek i rzucając uroki na chłopaków ... :D PS. Witaj prawa tywo, miłości moja! Nie chciało mi się zaczerniac. Jak babcia , dycha jeszcze?

Masz rację, zgadzam się z Tobą. To wszystko w ogóle presja społeczna, przecież kiedyś kobieta np z papierosem była uważana za seksowną. Ja mam to gdzieś, palę, bo lubię, chodzę na imprezy i pije troche bo lubię się bawić. Klnę jak potrzebuje coś bardzo podkreślić. A jak się ludziom nie podoba, to niech tego nie robią, proste.

Gość starazolin
jeśli lubisz być chamska - no i właśnie. jeśli piszę o przeklinaniu, to od razu jestem chamska, jeśli o piciu - to od razu zataczanie na ulicy, jeśli seks dla seksu - to w kiblu.

Gość ehh szkoda gadać
aha, a przeklinająca kobieta naprawdę fatalnie wygląda. Zresztą człowiek na poziomie potrafi się obejść bez wulgaryzmów :D

Gość starazolin
e, pierdoły. wulgaryzmy są częścią języka. jak to powiedział chyba staszewski - jak jestem wkurwiony, to nie będę mówił, że jestem wkurzony. i dlaczego przeklinająca kobieta fatalnie wygląda? a mężczyzna to nie?

no kulturalne to raczej nie jest :) Dotyczy to zresztą nie tylko kobiet :) Ale kto co lubi - przecież tobie przeszkadza tylko, że ktoś zwraca ci uwagę. To wyzwij go jak potrafisz i przestanie się czepiać :) Wolno ci przecież. Równouprawnienie mamy :) Szkoda tylko, że kazdy woli równać w dół a nie w górę

Gość ruda spod sklepu
Kilka razy słyszałam, że niepotrzebnie przeklinam. Robię to tylko jak się mocno zdenerwuje więc nie wiem skąd takie komentarze. Zresztą jak ktoś zwraca mi uwagę, żebym czegoś nie robiła, bo nie wypada, to po prostu mówię, że mam w nosie jego zdanie na ten temat i niech zajmie się sobą;]

Gość 231287312
ja kiedyś coś zbroiłam = wybiłam komuś złośliwie szybę.... jak miałam z 10 lat ... i słyszałam taki e komentarze: żeby to jeszcze zrobił chłopak, ale dziewczynka...

Gość zabrinnada
haha -czy wierzycie ze istnieja damy i kobiety z klasa -buhaha -litosci -bo sie zesram ze smiechu -ja damy i kobiety z klasa nigdy jak dotąd nie spotkalam

Gość 231287312
jeśli lubisz być chamska\ tylko temat jest nie o tym, a poza tym złosc lepiej nieraz wyładowac niz kumulowac, a agresja w zyciu tez na jakimś poziomie jest wskazana- kazdy psycholog ci to powie

Gość starazolin
jeśli lubisz być chamska - nie wyzywam ludzi. nie obrażam nikogo. w ogóle nie masz pojęcia o czym piszę. piszę właśnie to tym, że równouprawnienia nie mamy. 231287312 - o tak, uwielbiam to :-D. najgorsze jest to, że czas płynie, a chłopcom nadal wolno więcej...

Gość ehh szkoda gadać
jeszcze może powiesz że wulgaryzmy to partykuła wzmacniająca? :D pomijam fakt dużego zdenerwowania ale jak ktoś nie potrafi obejść się bez wulgaryzmów jest po prostu ograniczony, tudzież prymitywny. Ja problemu nie mam, bo nie przeklinam, podobnie jak ludzie z mojego otoczenia. Przeklinanie to nie kwestia równouprawnienia heh tylko kultury osobistej.

Gość zabrinnada
oj bo mnie rozerwie-gdy slysze jak ktos pierdoli ze polki to damy a polacy zachowuja sie rycersko z galanteria buahahaha

Gość starazolin
ehh szkoda gadać - bułkę przez bibułkę. z tym mi się kojarzy Twoja wypowiedź ;-) a jak książki Stasiuka czytasz albo Kult słyszysz, to też masz wrażenie prymitywizmu?

Gość ehh szkoda gadać
nie to wielka wyzwolona niczym nie stłamszona kultura :D a tak w ogóle to jesteś feministka? Tak pytam, bo zalatuje mi tu fanatyzmem.

Gość zabrinnada
chamstwo sie rzerzy

a co ty tutaj z Kazikiem wyjeżdżasz? On ma przepity mózg, więc sam nie wie co mówi :) Też sobie wzór do naśladowania znalazłaś :( A Grzesiuk - facet z Czerniakowa? Podówczas dzielnicy nizin społecznych - no faktycznie, jest z czego brać przykład :)

Gość starazolin
ehh szkoda gadać - ja poważnie pytałam. mierzą Cię wulgaryzmy w tekstach literackich? a feminizm? jak kobieta może nie być feministką?