Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi3

płyn preejakulacyjny,dni płodne a ciąża

Polecane posty

Gość mimi3

dziś kochałam się z chłopakiem jest to mój dzień płodny. na początku kochaliśmy się bez zabezpieczenia później mój chłopak założył gumke. przed samym wytryskiem wyciągnął penisa i doszedł na zewnątrz. teraz czytałam w necie,że w preejakulacie znajdują się plemniki martwi się tym czy to może doprowadzić do ciąży ?

Gość bomba*
Preejakulat, płyn ejakulacyjny (z łac. pre przed + ejakulat) wydzielina gruczołów opuszkowo-cewkowych oraz gruczołów cewkowych wydzielających śluz, wydobywająca się z penisa podczas pobudzenia seksualnego, pełniąca funkcję naturalnego lubrykantu. Ilość wydzielanego preejakulatu jest zmienna osobniczo; niektórzy mężczyźni w ogóle nie produkują ejakulatu, a inni nawet ponad 5 ml. Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; PREEJAKULANT nie zapładnia!!