Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linka_2325

Gdzie w podróż poślubną Hiszpania czy Grecja?

Polecane posty

Gość Linka_2325

Hiszpanie kochamy i byliśmy tam kilka razy, tylko zawsze w innym miejscu. W grecji nie byliśmy nigdy. Plan jest taki żeby wynająć samochód i zwiedzać, a potem popłynąć na jakąś wyspę hiszpańską albo grecką w zależności gdzie się wybierzemy. Co wy polecacie? Warto lecieć np do Grecji, pozwiedzać a potem płynąć np na kretę?

Gość ixyyyyyyyyyyy
a nie lepiej wybrac cos mniej popularnego niz kreta? grecja ma tyle wspanialych wysp

Gość Linka_2325
Podałam że np tam, ale chętnie wybralibyśmy się gdzie indziej, coś polecasz?

Gość kijuhygtfr
Grecje...bardziej romantyczna..

Gość oooooooooooooopppa
Portugalia :)

Gość aaaaa lllll eeeeee
grecje, na Krete tez moze byc, skoro tam nie byliscie, ja polecam. Co z tego, że popularna, wszystko warto zwiedzic:)

Gość aaaaa lllll eeeeee
tylko, ze ja bylam docelowo na Krecie, ale mozna wynajac sobie samochod

Gość Linka_2325
W Portugalii już byłam i nie planuję wracać. Hmm w sumie ciężki wybór bo Hiszpania zawsze mnie pozytywnie zaskakuje, a Grecja to pewnie coś nowego by było ale nie wiem czy pozytywnego chociaż słyszałam sporo dobrych opinii...

Gość 23432453453
Byłam na Krecie, na Rodos i na Kosie , na każdej z tych wysp mi się podobało. Byłam też na Lanzarote i Fuercie, na obu było równie świetnie. :) Nie umiałabym się zdecydować, które z tych miejsc było lepsze, każde miało swój urok. Kiedy planujecie tę podróż ?

Gość Linka_2325
We wrześniu na początku, zaraz po ślubie. Na Lanzarote i Fuerta już byliśmy, więc odpada :) Bardziej mi się Fuerta podobała. Wypsy Kos znajomi jakoś nie polecali, już nie pamiętam dlaczego ale coś im się nie podobało. A jak jest na Rodos?

Proponuję Ci Madere z tańszych kierunków, sporo do zwiedzania, romantyczne spacery po lewadach- idealne na podróż poślubną

Gość August the 1st
Jedzcie na Kretę a stamtad na Santorini na 2 dni. Mozna samodzielnie to zorganizować.

Gość Linka_2325
Dzięki za propozycję Madery, właśnie zależy nam na zwiedzaniu. Zawsze dzielimy tak wyjazd żeby było objazdowo plus leżenie na plaży, ale nie zbyt długo bo nie przepadamy za bezczynnym leżeniem plackiem :)

Gość 23432453453
Nie widziałam żadnych znaczących różnic między wyspami greckimi na których byłam. One pod względem klimatu właściwie niczym się nie różnią. A sam hotel i miejscowość w której się będzie można przecież "prześwietlić" szukając opinii w necie i na pewno się wtedy nie będzie rozczarowanym. Jak się źle wybierze to wiadomo bywa różnie, my z Kosu mamy super wspomnienia. Na Rodos mieliśmy hotel tuż przy plaży, dość szerokiej ( jak na greckie plaże ) i piaszczystej. Również było świetnie. Nie wiem jakie macie oczekiwania i jak chcecie i lubicie spędzić czas.

Gość 23432453453
Na Cyprze byliście? Tam też jest sporo do zwiedzenia.

Gość Grecja o takkk
a może Santorini?

Gość Linka_2325
No na wyspę to chcemy jechać tylko odpocząć w sensie poopalać się trochę, kąpiel w morzu itp a Grecję ogólnie zwiedzić. Dzięki za wskazówki :)

Gość 23432453453
Byłam też na objazdówce po Egipcie ( tyle, że zimą ) 7 dni w hotelu spędzonych na byczeniu + 7 dni rejs po Nilu i zwiedzenie. Także mam same dobre wspomnienia :) .

Gość Linka_2325
Ojoj my po Egipcie mamy koszmarne wspomnienia, tym bardziej że dorwała mnie klątwa faraona hehe :D Całe szczęście że na dobę przez wylotem dopiero bo by mi cały wyjazd zmarnowało, ale ogólnie było koszmarnie gorąco (lipiec) i jakoś nie moje klimaty takie arabskie. Rozważamy też lot do Alicane, rejs na Formentere potem powrót wynajęie samochodu i jazda wzdłuż wybrzeża aż do Giblartaru, a stamtąd promem do Maroka na kilka dni. No ale to byłaby Hiszpania po raz piąty :)

ja też mam złe wspomnienia z Egiptu, takiej natarczywości i wyciągania łap (nawet od pracowników biura) NIGDZIE nie widziałam

Gość 23432453453
Bo w Egipcie taka jest kultura - nam Europejczykom może nie jest łatwo to zaakceptować, no ale cóż, z nadmierną natarczywością się nie spotkałam. No i nigdy do Egiptu bym się nie wybrała latem ;) , tam w grudniu było +28 , a co dopiero w lipcu pewnie z 50 stopni. ;) A Chorwacja, byliście ? Split, Dubrovnik ?

Gość August the 1st
Jedźcie do Las Vegas albo do Dubaju. To dopiero będzie podróż poślubna! A na wyspy greckie jeszcze zdążycie :)

Też polecam Dubaj. Albo Dominikanę. Genialne wczasy.

Gość Linka_2325
Dubaj hmmm poczytam sobie... W Chorwacji nie byliśmy i narzeczony wspominał o tych stronach, że pięknie i warto, znajomi chwalili więc też wpiszę na listę :) Meksyk mi się marzy od dawna, ale obawiam się że nie będzie nas stać po weselu... w Stanach byłam w Miami, Nowym Jorku, Hollywood i szybko nie wrócę, bo to za drogi biznes :)

Gość August the 1st
Ale następnym razem musisz odwiedzić Las VEgas i Grand Canyon w USA ;) Zobacz na Meksyk, nie wiem skad jestes, ale są loty tansze z Berlina, albo z niemieckich biur podróży i lecisz z jakiegos niemieckiego lotniska. Sa biura, ktore TObie wyszukają ofertę i zapłacisz w Polsce. Niby we wrzesniu jest czas huraganów, ale ja byłam na początku wrzesnia i kilka razy nieco pokropiło, zazwyczaj lało w nocy a w dzien, rano juz sladu po tym nie było. Piekna woda, plaza. W Dubaju jest też inaczej - nie byłam, ale akurat dzisiaj przeglądałam oferty bo też czegoś szukam. Przepych, luksus, ciepło, inaczej - coś jak Las Vegas ale w lepszym wydaniu :p

Gość Linka_2325
Ojoj spojrzałam na ceny wycieczek do Dubaju i to chyba nie na naszą kieszeń na chwilę obecną... Slub pociągnie masę kasy więc może w następnym roku...

Gość Linka_2325
Jestem z Warszawy więc połączeń do Berlina jest na pewno sporo z tanimi liniami. A ty leciałaś na własną rękę? Nie bałaś się? I jaki koszt tak plus/minus?

Gość Linka_2325
Sycylia bardzo chętnie ale w zeszłym roku byliśmy w Mediolanie, za tydzień lecimy do Rzymu więc może kiedyś, kiedyś :) Ogólnie włosi mi się wydają dosyć nieprzyjemni...

Gość August the 1st
Akurat do Mex leciałam podczas pobytu w USA wiec duzo mniej mnie to wyniosło niz z Polski, ale caly czas marzę żeby tam wrócić. Byłam w tanim hoteliku, sama pojechałam z lotniska do Playa i sama jezdziłam na wycieczki do Chichen Itza np. Poznałam tam Polaków, ktrózy mają tam biuro podróży i sie ich trzymałam. Płakałam na początku pobytu i chciałam wracać do USA tego samego dnia, ale pozniej sie poprawiło :)