Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jena przebarwiona troche

co na przebarwienia posłoneczne

Polecane posty

Gość taka jena przebarwiona troche

ktoś na innym topiku napisał o oleju rycynowym, nie wiem, czy to żart? stosuję teraz kwas migdałowy z kojowym, miały czynic cuda, ale nie czynią.

Gość nie gadaj ...
:( wlasnie zrobilam roztwor kwasu kojowego i mialam go stosowac ;/ nie gadaj, ze nie dziala ;/

Gość fikołaj
Nie to nie jest żart z olejem rycynowym, jednak stosując tę metodę trzeba być bardzo cierpliwym.

Gość taka jedna przebarwiona troche
to daj szczegóły jak tej rycyny uzywać. Co do kwasu kojowego, u mnie to byla mieszanka gotowa z migdalowym. Skąd masz czysty kojowy?

aaaa, jeszcze dla wyjaśnienia, stosuję ten migdałowy z kojowym co 3 dni od ok. 2 tygodni. Miał czynić cuda po 6-7 uzyciach po 14 minut. juz użyłam chyba ponad 7 razy ialej sie boje używac, bo moze za dużo.

od ponad 2 tygodni tam mialo być wyzej, w kazdym razie uzyłam już 7 albo 8 razy

Gość Eliza z wawy
i co nie ma poprawy ?

jeśli mnie pytasz, to już wyzej napisałam, że nie ma

ciekawe. Tylko nadal nie wiem, czy mam ten olej przykładac, czy tylko smarowac, ale spróbuję znaleźc na necie. :)

Gość *minerva*
nic nie dasz rady z tym

Takiej opcji nie przyjmuję. Bedę walczyć dzielnie. :P

Gość nie gadaj ...
ja kwas kojowy kupilam na allegro w postaci proszku. rozciencza sie go w wodzie destylowanej i stosuje jak tonik :)

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
Poczytaj sobie o OCM, a do tego smaruj przbarwniena olejem rycynowym, tylko musisz być systematyczna, ja rozjaśniłam w ten sposób przbarwienia w 4 miesiące. Dodam jeszcze że nie działałao nic.

kupię sam ten kwas kojowy i rycynę, dzięki :)

Gość No włąśnie to
Tak,olej rycynowy to podstawa,mozna do niego jeszcze dołączyc inny olej,np,z Oliwek na zimno tłoczony

Gość killjakowa2
A czy któras moze próbowała jakiejś suplementacji ? Kurcze, no kremy naprawde nie działaja na moje przebarwienia. Nawet ich nie rozjasniaja.

Gość esssmerka
Ja próbowałam tych suplementów. I naprawde ok. Ja kupowałam w Rossmannie. Na szczescie teraz własnie miedzy innymi tam mozna je kupic, wiec nie trzeba juz zamawiac przez internet.

Gość emmmka90
To ja widzialam dzisiaj u nich na FB że w dniach 11-15 lutego na hasło WALENTYNKI 10% rabatu na wszystkie nutrikosmetyki Noble Health :) Mysle z e warto skorzystać z takiej promocji.

Gość gość
Szybko i sprawnie to ty stąd znikaj z tym spamem.

Gość gość
Cosmelan, można zrobić kurację u kosmetyczki tzn.maska a w domu smarowanie kremem. Ale polecam dopiero jesienią. To jedyne co mi pomogło na przebarwienia po słońcu i tabletkach antykoncepcyjnych. Przygotuj się że to potrwa. Drugim kremem też bardzo dobrym jest monobenzan od dermatoloda na receptę.

Gość gość
Mimo, że mamy już prawie pełne lato i cały czas swieci słońce postanowiłam już teraz rozpocząć walkę z przebarwieniami, którepowstały mi miesiąc temu po pobycie na urlopie w ciepłych krajach. Będę oczywiście przez cały czas używać krem z filtem 50. W piątek byłam na zabiegu złuszczania kwasem glikolowym, za tydzień następny zabieg. W sumie będę miec ich około 5 lub 6 zależy jak będą się rozjasniać przebarwienia. Dodatkowo rano i wieczorem nakładam serum rozjaśniające i specjalny krem na noc. Jeżeli ktos jest zainteresowany mogę podać namiary na gabinet .

Gość gość
po co durne baby jezdza do cieplych krajow i nad baltylk skoro potem staja sie pomarszczonymi ohydnymi raszplami z przebarwieniami?

Gość gość
I tu się mylisz, nie opalałam się. Cały czas smarowałam się kremem z filtrem 50, nosiłam okulary przeciwsłoneczne i czapkę na głowie, a mimo to przebarwienia się u mnie pojawiają. Mam takie skłonności genetyczne. Nigdy nie leżę w pełnym słońcu, zawsze pod palmą lub parasolem.

Gość gość
ale parasol recznik czy -palma to zadna ochrona -w gorach i nad morzem slonce dziala potwornie

Gość gość
To wg Ciebie mam nigdzie nie wyjezdzać, a z domu wychodzić dopiero jak zajdzie słońce? Już się z tym pogodziłam, że co jakiś czas mam nowe przebarwienia i muszę je usuwać. Zabezpieczam się jak mogę: maksymalne filtry dosmarowywane do 2 godziny plus leżenie w cieniu, więcej pomysłów nie mam niestety.

Gość gość
gość 09.06.2014 Ja ci odpowiem po co bo inaczej nie zrozumiesz tego nigdy. Po to,by taki cham,prostak ćwierć inteligent miał co pisać na kafeterii,bo przecież tacy nic innego nie potrafią gdyż edukacje zakończyli być ale to tak za dużo,na zawodówce.

Gość gość
ja od kilkunastu lat nie bylam nazadnych wczsach i wycieczce jako dziecko i nastolatka musialam jezdzic z rodzicami ale potem powiedzialam sobie nigdy wiecej ja od dziecka nienawidze slonca opalania spacerow i przebywania na wolnym powietrzu -nie powinno sie uprawiac zadnego sportu na wolnym powietrzu zadnych spacerow bo slonce rujnuje skore-ja niestety nie mam prawa jazdy wiec musze łazic na piechote czekac na przystankach ae zeby pojsc na spacer uprawiac sport na wolnym powietrzu pojechac na wczasy-to absolutnie nie

Gość gość
kobiety ktore sie opalaja i spedzajaj duzo czasu na wolnym powietrzu sa ohydnymi pomarszczonymi raszplami z przebarwieniami

Gość gość
Teraz już nawet każdy prymityw i półgłówek ma dostęp do internetu, więc przeczytać można wszystko. Żal mi takich osób, bo to jedyne ich zajęcie.