Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematka

Odstawienie tabletek a sex bez zabezpieczenia

Polecane posty

Gość problematka

2 dni spędziłam już w Internecie, ale nie znalazłam swojego przypadku. Od roku biorę tabletki Midiana i postanowiłam odstawić je teraz na 3 miesiące. Wszystko szło zgodnie z planem, ale w sobotę (dziś wzięłam ostatnią tabletkę z planowanego ostatniego blistra) uprawiałam jak zawsze seks bez zabezpieczenia z moim Kochanym i pierwszy raz zdarzyło się nam, a właściwie to jemu... skończyć zaraz po wyjściu z mojego ciała. Wszystko poszło pięknie na brzuszek ale jednak nie wszystko - konkluzja: byłam brudna gdzie nie powinnam. Po tym brałam tabletki jeszcze przez dwa dni. Teraz przerwa i pytanie: co robić? Czy są jakieś szanse by zajść w ciążę? W końcu ta przerwa powinna mnie chronić jak zawsze! Nie chcę znowu zaczynać tabletek - za 4 miesiące zamieszkamy razem i wtedy chcę zacząć je znowu brać. Ale w ciąży nie chcę być absolutnie - wyprowadzam się za granicę i nijak nam to pasuje :/ Proszę o rady

Spokojnie ,moim zdaniem prawdopodobnie nie zaszłaś w ciąże ponieważ z tego co zrozumiałam nie przerwałaś brania tabletek wtedy kiedy to się stało tylko parę dni po zdarzeniu.A jak nie jesteś pewno to kup sobie test ,albo najlepiej leć do gin. po co się zamartwiać.Po drugie jeżeli bierze się tabletki i robi się przerwę z nimi to normalne jest że przez te 3 miechy nie masz zabezpieczenia!!!A wręcz szybciej możesz zajść w ciąże,więc każdy o tym mówi że trzeba szczególnie wówczas uważać i stosować inną antykoncepcję .

Gość problematka
Spokojnie :) Ja o tym wiem doskonale i będę się oczywiście zabezpieczać. Nie zrobilismy tego ostatnio, bo mój chłopak nigdy nie kończy we mnie, a ja przecież jeszcze przez 2 dni brałam potem tabletki. Nie wiedziałam, że tym razem troszeczkę się pospieszy... Dziękuję za odpowiedź, czy ktoś jeszcze mógłby mi coś napisać?