Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na diecie co by chciala

CZy schudne karmiac piersia przez 4tyg 8kg?

Polecane posty

Urodzilam w tamtym tyg,podpowiedzcie jakies SZYBKIE dania,mam w domu jeszcze 2latka i malo czasu na gotowanie,a musze zrzucic te kilogramy zeby sie za miesiac zmiescic w super kreacje na wesele. Co jesc,czego unikac..dodam ze przytylam raczej przed ciaza a teraz jak karmie mam straszny apetyt.. No mamy na diecie podpowiedzcie bo ja nigdy sie z jedzeniem nie pilnowalam?

Gość b.e.a.t.a
Wez sie nie zgrywaj i kup sobie nowa kreacje, w odpowiednim rozmiarze. Masz dziecko do wykarmienia i chyba nie chcesz nabawic sie anemii, oslabic zeby i wlosy. Nie chcesz tez chyba na tym weselu wygladac jak zombie. Skoro urodzilas w zeszlym tygodniu to i tak zrzucisz samoistnie min 3-4 kilogramy do konca pologu.

Gość nie kbminuja.,.,
Nie kombinuj z dietami...bo to zawsze sie zle konczy. Jedz zdrowo, zrównoważona dieta to podstawa i przede wsyztskim ćwicz!sport...mięsnie same za nas spalają tłuszcz Odstaw śmieciowe jedzenie i torebki i słoiki, zero słodyczy i słodkich napojów. 8 kg może po poraodzie szybko sie traci, ale w tak krotki czasie utrata takiej wagi moze tylko zle sie skonczyc...efektem jojo najpredzej. Bez cwiczen, nawte ja schudniesz to wszystko bedzie wisialo i bedzie malo jedrne.

Gość nie kbminuja.,.,
Nie kombinuj z dietami...bo to zawsze sie zle konczy. Jedz zdrowo, zrównoważona dieta to podstawa i przede wsyztskim ćwicz!sport...mięsnie same za nas spalają tłuszcz Odstaw śmieciowe jedzenie i torebki i słoiki, zero słodyczy i słodkich napojów. 8 kg może po poraodzie szybko sie traci, ale w tak krotki czasie utrata takiej wagi moze tylko zle sie skonczyc...efektem jojo najpredzej. Bez cwiczen, nawte ja schudniesz to wszystko bedzie wisialo i bedzie malo jedrne.

Gość mamy NIE na diecie
Żadna normalna karmiąca nie przechodzi na dietę odchudzającą. Tyle w temacie.

Gość b.e.a.t.a
Odstaw slodycze, ogranicz pieczywo i ziemniaki, jedz duzo warzyw, mieso, ryby, nabial i bedzie dobrze.

Gość mamamaman
Zrównoważona dieta i CODZIENNE systematyczne ćwiczenia, dostosowane do etapu połogu.

po cc ciezko z cwiczeniami...zaczne biegac dopiero za jakis miesiac

Gość rajtadło
Moja rada to nie podchodzić tak dziecinnie do tematu tej kreacji i kupienie sobie innej, pasującej do figury, a dietę to sobie rozłóż rozsądnie na dłuższy czas.

Gość rajtadło
Naprawdę dla jednej imprezy weselnej chcesz się katować przez miesiąc ? Dziwne, dziecinne podejście....

Gość rajtadło
Założę się, że masz nie więcej niż 20-25 lat.

tu nie chodzi o jedna impreze, mam wiecej niz 25lat nie zamierzam sie katowac dietami,ktore moglyby zaszkodzic dziecku za miesiac tez wracam do pracy(bede sie pojawiac w biurze raz w tyg) zawsze mialam nienaganna sylewtke i szybko chcialabym do niej wrocic,zle sie czuje w swoim ciele teraz ,a 2 kg na tydzien to chyba nie jest duzo? pytalam co jesc zeby wciaz karmic,moze sa tu jaies mamy ktore maja sprawdzone sposoby?

nie obraź się ale chyba nie dorosłaś do bycia mamą skoro idealna figura jest najważniejsza...

Gość dajcie spokoj kury domowe
a ja Ciebie rozumiem mozna polaczyc zdrowie, wyglad i macierzynstwo owoce jedz tylko rano, unikaj tluszczów i prostych węglowodanow (cukry, slodycze, biale pieczywo, slodkie bulki, drozdzowki, makarony) nie lacz weglowodanow z tluszczami!!! duzooooo warzyw, ryb, jezeli jogurt to naturalny, te slodzone nie nie pij napojow slodzonych - tylko herbata i woda

wielkie dzieki,za rady..nigdy nie musialam stosowac diety,w poprzedniej ciazy nie przytylam duzo,karmilam cycem prawie 2lata-niczego sobie nie zalowalam i waga ciagle 55 przy 170...a teraz dziwnie i zle sie czuje,zadne ciuchy nie pasuja wstyd sie przyznac ale ja zupelnie nie wiem co mam jesc zeby bylo ok...

Gość Fasada
Spokojnie, wrócisz do wagi. Urodziłam trójkę i dałam radę. Po cc też można ćwiczyć, ale ostrożnie. Poczytaj - ja zaczynałam od ćwiczeń krążeniowych już na porodówce.

Gość b.e.a.t.a
Dziecku nic nie bedzie, za to Tobie moze. Masz zmeczony organizm po ciazy i porodzie, musisz dac mu czas na regeneracje, a nie dodatkowo obciazac dieta. Uwierz, lepiej zrzucic te 8 kg w 3 miesiace, a nie 4 tygodnie. Z obwisla skora, szara cera i podkrazonymi oczami tez nie bedziesz ladnie wygladac, juz nie wspominajac o wypadajacych wlosach. A jak w ogole nie masz pojecia co jesc, to moze idz do dietetyka, zrobi dokladny wywiad i lepiej Ci poradzi niz ludzie na forum. Na poczatek zrezygnuj z cukru, ogranicz pieczywo, tluste mleko zastap chudym, owoce ogranicz do 1-2 porcji dziennie.