Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewinka85

codzienne picie piwa przez mężczyznę-czy to normalne?

Polecane posty

Gość ewinka85

co o tym sądzicie?

Gość Palomaaa
Każdy alkoholizm tak się zaczyna

Gość IHarbutt
to niepokojące,nie zgodziłabym się na to

Gość hhhhhhhhhh4rg
zależy ile tego piwa i jakie to jest piwo

Gość samo abc
a pije jedno czy kilka????

Gość jesli codzinne to nałog
niestety.

Gość Dzwonkowski
Przynajmniej dobrze sika

Gość gamimia
a brzuch ma? jesli tak to spaslaka won

Gość dfghjsdcfvgbh
przepedzilabym takiego bo stad najkrotszy krok do alkoholizmu

Gość ewinka85
wypija 5 piw a potem sika mi w pochwę :O

Gość dfghjsdcfvgbh
picie piwa nawet raz w tygodniu rpowadzi do alkoholizmu, poczytajcie lektury to sie dowiecie

Gość wcale nie nałóg
Mój ojciec czy brat mają tak, że codziennie po pracy piją piwo po dwa czy trzy, ale jak nie chcą to nie piją. To jest dla nich jak napój i nie upijają się. Wrzucanie wszystkich do jednego wora jest głupie, a tym bardziej ocenianie na forum czy ktoś wpadł lub wpadnie w alkoholizm, bo ktoś wypije kilka piw.

Gość LJJOPK;LO
tak to sobie alkoholicy tlumacza pijac dziennie piwsko. zaden alkoholik sie do tego nie rpzyzna:)

Gość wcale nie nałóg
Alkoholicy może tak, ale nie znam żadnego, więc nie potwierdzę.

Gość samo abc
to że tata czy brat chodzą do pracy i nic nie zawalają czy że wg ciebie się nie upijają to nie znaczy że to nie alkoholizm... poproś ich żeby nie wypili ani jednego piwka przez 4 miesiące (ani nic innego alkoholowego) np to się przekonasz czy dadzą radę....

Gość wcale nie nałóg
Dadzą radę, bo pisałam, że jak nie chcą to nie piją. Oni są cały czas trzeźwi, nie awanturują się, gdy w domu nie ma piwa. A jak go właśnie nie ma to nie biegną do sklepu jak Pielgrzymi na Jasną Górę. Znają granice, a picie piwa to nic takiego. Chyba że ktoś już jest alkoholikiem i wytrzymać choćby bez Alpagi nie może.

Gość to nie tak jak myslisz kotku
moj maz tez pije po pracy piwo lub dwa nie codziennie ale 4 razy w tyg...i nie uwazam ze to droga do alkoholizmu zawsze wie na ile moze sobie pozwolic...kiedy ma jechac autem wypije jedno jak oglada tv ... jesli sie jest rozwaznym i zna sie granice to mysle ze to nic takiego

Gość to nie tak jak myslisz kotku
moj maz tez pije po pracy piwo lub dwa nie codziennie ale 4 razy w tyg...i nie uwazam ze to droga do alkoholizmu zawsze wie na ile moze sobie pozwolic...kiedy ma jechac autem wypije jedno jak oglada tv ... jesli sie jest rozwaznym i zna sie granice to mysle ze to nic takiego

Gość samo abc
czyli pijąc codziennie piwo nie jesteśmy alkoholikami.... a jeśli codziennie weźmiemy sobie działeczkę heroiny czy czegoś tam to narkomanami też nie będziemy???????

Gość buenavistaxxx
Alkoholizm tak się zaczyna - najpierw pije dla smaku bo lubie; potem pije bo lepiej mu się zasypia po alkoholu; potem pije bo bez alkoholu jest nerwowy; potem małe dawki zaczynają nie wystarczać więc musi sięgnąć po więcej i więcej; wkońcu sens widzi jedynie w piciu i wszystko schodzi na dalszy plan.... Mam ojca alkoholika zaczynał tak samo od jednego dwóch piwek dziennie, a teraz nie może odejść od picia... Ja nie pozwoliłabym na żadne codzienne picie - traci tylko kase, zdrowie i to tyle pożytku...

ale porownanie!:D:P piwo to normalny napoj- wskazany szczegolnie dla osob z chorobami nerek heroina- twardy narkotyk, ktory uzaleznia gora po 3 strzalach...

Gość mmmmmadzi
zanim nie bylam z moim facetem wychodzil sobie codziennie z kolegami na piwka (4-5/dzien). Jestesmy ze soba 5 miesiecy. Wiele klutni bylo o ten alkohol, rozstalismy sie nawet na niecaly miesiac, ale sa zmiany. Teraz jest tak ze raz w tygodniu moze bardziej zaszalec z alko na jakiejs imprezie, jak sie ma spotkac z kumplami (a nie za duzo czasu teraz ma dzieki mnie) to wypije sobie 1 lub2 redsy. :) Czasami bylo ciezko i wiele wyplakalam przez ten alkohol ale sie nie poddaje i wierze ze bedzie lepiej ;)

Gość buenavistaxxx
Porównanie porównaniem...No to ktoś kto codziennie pali 5 fajek to palacz czy nie?? A piwo w mniejszych ilościach może i działa dobrze na nerki ale picie codzienne alkoholu ( a piwo to przeciez alkohol) zatruwa organizm..

Gość wcale nie nałóg
Piwo, a heroina... Nie mam żadnych doświadczeń z narkotykami i z tego co mi wiadomo osoby, które znam też nie. Trzymam się od tego z daleka. A mój ojciec pije piwo, jak sam mówi, od prawie 30 lat. Chyba już zdążyłby się uzależnić. Zresztą mój brat też nie jest początkujący.

Gość buenavistaxxx
Jacy nefrolodzy zalecają??!!?!! Co ty mówisz??!?! Zalecają codzienne picie przy kuracji oczyszczającej nerki przy kamicy nerkowej - czyli jesli ktos ma kamienie na nerkach i lekarze chcą aby taka osoba sprobowala samoistnie je wydalic wtedy polecaja picie piwa!!! Co ty za herezje antonella wypisujesz...