Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasfasgewgbraeberae

Rodzina dwuosobowa, wydatki

Polecane posty

Gość fasfasgewgbraeberae

Kto z Was mieszka tylko we dwójkę? Jak wyglądają wasze wydatki, ile mniej więcej wydajecie miesięcznie?

Gość łącznie z rachunkami
mini kredytem (czyli zwykłym, nie na mieszkanie czy dom) i na życie, bez odkładania - jakies 3600

Gość fasfasgewgbraeberae
Ile płacisz kredytu? Ja na mieszkanie wydaje 1000zł, na jedzenie też tysiąc, niestety na fajki koło 400zł i zawsze jakieś nieprzewidziane wydatki około 300zł. Czy myślicie, że to dużo?

Gość fasfasgewgbraeberae
no i dochodza jakieś telefony, i zawsze drobne trzeba przy sobie mieć to następne 200zł

Gość łącznie z rachunkami
kredytu mamy jakies 580 zł rachunki to u nas kwota okolo 750-800zł do tego jakies 400 zl benzyna wychodzi na to, ze 'przejadamy' (a raczej zwyczjanie przewalamy, bo jemy naprawde malo) jakies 1800 zl o.O

Gość fasfasgewgbraeberae
JA właśnie też myślałam o aucie, ale chyba jednak zrezygnuje, bo i tak wydaje mi się, że wydatki mamy spore.

Gość tojataksamo
rodzina 3 osobowa w tym dziecko 4 letnie , gdzie tylko maz pracuje jakies 2000 miesiecznie

Gość mieszkam w niemczech
mieszkanie i rachunki 1200euro, jedzenie - to ok 400euro ale to zależy ile razy w tygodniu idziemy do restauracji jak kilka razy to oczywiście więcej wydamy na jedzenie. Mieszkam z mężem.

Gość fasfasgewgbraeberae
To chyba musicie mieć własne mieszkanie, wtedy zawsze lżej jest

Gość normalna kobieta z problemami
ile wydajecie? masakra....ja utrzymywalam sie dlugi czas z mezem i malym dzieckiem za uwaga 1800zl na miesiac tyle ze mieszkalam u tesciow ale na rachunki tez dawalismy do tego mielismy 2 pozyczki samochod i jakos nie narzekalismy bylo ok i kazdemu udowadnialismy ze wszystko sie da...i na dziecku nigdy nie oszczedzalismy!i powiem Wam , ze milo wspominam te czasy

Gość fasfasgewgbraeberae
Wiesz, ja nie widze potrzeby oszczędzania i odbierania sobie przyjemności poprzez np oszczędzanie na jedzeniu. Kupuję to co lubie bo po to zarabiamy, żeby mieć za co żyć. Wiadomo, mieszkanie własne by się przydało, ale jeszcze jesteśmy młodzi, więc poczekamy, może jakiś kredyt czy coś...

Gość mieszkam w niemczech
he he he a ja jak mieszkałam z mężem w PL i WYNAJMOWALIŚMY mieszkanie nie mieszkaliśmy u rodziców i mieliśmy na miesiac 1500zł i tez nie narzekaliśmy da się przezyc i za 1000 ale wiadomo im więcej masz tym wiecej wydajesz bo zawsze chce sie czegos nowego,gdzies wyjsc jakies ubrania kupić i kasa leci jak woda....niestety :-(

Gość fasfasgewgbraeberae
No właśnie, niestety tak jest. A szkoda jednak obierać sobie przyjemności, bo przecież warto jednak coś z tego życia mieć a nie ciągle harować i nie mieć z tego żadnego pożytku.

Gość pnsvfi
mieszkamy w bliźniaku, mamy dwa samochody wydatki co miesiąc: - telefony - 100zł - internet - 100zł - cyfra + - 55zł - gaz - 650zł (średnio, bo zimą dużo więcej, a latem mniej) - woda - 30zł - prąd - 200zł - śmieci - 60 zł Razem stałe wydatki: 1195zł Jedzenie - ok. 1800zł Wyjścia do kanjp - ok. 800zł Benzyna - ok 1400zł Razem: 5195zł do tego jakieś wydatki ekstra typu wyjazd na weekend, czy wypad do kina czy teatru, czy imprezy ale nie jest to na tyle regularne żeby łatwo policzyć

Gość pnsvfi
a no i jeszcze przecież ubezpieczenia (samochód, życie), czy naprawy w domu, czy naprawy samochodów

macie całkowitą rację bo teraz też wydaję dużo więcej ale niestety nie dorobiliśmy się tego w PL.... bo w tym kraju zarabiać 4 tys. to szczyt niejednych marzeń!

Gość pnsvfi
bez przesady, w dużym mieście, zarabiać 4tys to nie jest jakiś duży problem. z moich znajomych poniżej 4tys na rękę zarabia kilka osób które skończyły jakies dziwne filologiczne kierunki i teraz pracują po call centerach, jedna dziewczyna która pracuje w agencji PR i znajoma która jest tzw. pracownikiem administracyjnym w niedużej firmie.

pnsfvi zgadzam się ale w mniejszych miejscowościach to naprawdę kłopot....teraz mój mąż bez większego trudu w Szwecji zarabia 15tys zl na miesiąc (nie licząc premii)

Gość AnAsTaZjA3527
To są wydatki na 2 osoby ale dodam jeszcze wydatki na dzieci Dzieciaki( 2 córeczki 3 letnie) 500 zł ich przedszkole 60 zł ubranka do przedszkola :) 300 zł na ich typowe jedzenie jogurciki , budynie dla dzieci,kakao 100 zł zabawki 50 zł słodycze Co jakiś czas Ania i Kasią chodzą do fryzjera więc to koszt ok 40-50 zł na obie My : Paliwo 600 zł :( dużo jeździmy Jedzenie (w to wliczając dzieci) 1200 zł Chemia 100 zł Gaz ok 200 zł Prąd 300 zł Woda 200-300 zł Internet-100 zł Kablówka cyfra+ 90 zł telefon(mój)+ tablet 140 zł (w tym doładowanie za 25 ale jedno nigdy mi nie starcza 100 doładowania męża do telefonu Typowo moje wydatki : Kosmetyczka 90 zł Ciuchy do 100 zł Kosmetyki 40 zł Fryzjer ok 60 zł Męża: wypady do baru 100 zł fryzjer 20 zł Rozrywka nas wszystkich : 40 zł ciepłe lody (zimą) gofry 20 zł wyjścia na salę zabaw Figloraj 100 zł Wesołe miasteczko (raz w miesiącu jest u nas w mieście ) to koszt 100 zł ,bo w tym są wliczone karuzele ,słodycze i inne :) Wiem wydajemy dużo :( Ale nie umiem zniwelować niczego z naszych wydatków :P W sumie wydajemy :4860 :) WOW to i tak nie tak dużo :D Myślałam ,że więcej

Gość gość
300 zł czynsz i fundusz 70 Internet i tv 50 mój tel (on ma tylko służbówkę) 50 zł prąd 2000 jedzenie (średnio) (liczymy rachunki) (w tym wyjścia do knajp itp) 70 jego siłka 500 jego przyjemności 500 moje przyjemności benzyna i auto około 500-600