Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blokczekoladowyyyy

Ciasto BLOK CZEKOLADOWY - można uzyc kaszy manny zamiast mleka w proszku??

Polecane posty

Gość blokczekoladowyyyy
jak to nie?? to co robi??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blokczekoladowyyyy
aha...no pewnie nie,szczerze mowiac nie widzialam na zywo kaszy manny, po prostu widzialam kiedys na jakims blogu ze ktos tak napisal, ale teraz nie moge nic znalezc... kurde no :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość August the 1st
Chyba żartujesz! Mleko daje tam smak i wcale nie chodzi o zagęszczenie, bo jak by to miało zagęścić to można by było mąki dodać. Jak nie masz mleka to nie rób. Nie ma w tym cieście zamiennika. Zobacz w Carrefourze albo w netto, najlepiej do bloku dawać to miałkie a nie granulowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ola3333333444444
heheh dobre :D mleko w proszku stanowi podstawę bloku. To tak jakbyś chciała zrobić risotto i zamiast ryżu użyć np. makaronu :) nie kombinuj, bo nic z tego nie wyjdzie. A mleko w proszku jest łatwo dostępne, w każdym markecie. Tylko kup gładie, nie granulowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a na misia czekoladowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×