Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie czas na dzieci

Czy wychowywanie dzieci to taka HARÓWA ???

Polecane posty

Gość Nie czas na dzieci

Bywa, że zostaję z dziećmi z rodziny w roli ich opiekunki. Niektóre z nich to chodzące potwory: na stanowczość reagują agresją, nie przyswajają informacji jakby były wybrakowane umysłowo, trzeba nieustannie czuwać czy nie robią czegoś szalonego i są przeświadczone o byciu pępkami Wszechświata. Kilka dni temu mój kilkuletni kuzyn wąchał benzynę bezpośrednio z baniaka, a wczoraj gdy zabrałam go na rowery, by rozładował nieco energii, zwiał mi i ścigał się z TIRem... Czy wszystkie dzieci są takie...ekstremalnie absorbujące i męczące? BO ZWĄTPIŁAM CZY WYSTARCZY MI CIERPLIWOŚCI NA BYCIE MATKĄ!

Gość @asja@
dlatego ja dzieci miec nie zamierzam...

Gość sunjaaaa
To zależy, na prowincji na przykład dzieci sie produkuje żeby mieć niewolników do pracy w zagrodzie

Gość Nie czas na dzieci
Zastanawia mnie czy wszystkie dzieci zachowują się w ten sposób i pochłaniają tyle energii, uwagi i nerwów, czy może po prostu z takimi akurat miałam do czynienia? Wiadomo, każde dziecko wymaga poświęcania mu uwagi, czasu i troski - ale mój kuzyn to jakiś ewenement. A może nie? Jeżeli tak wygląda wychowywanie dzieci, to w zasadzie nie ma się już życia...