Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamamarty;P

MAMY Z POŁUDNIA POLSKI ,poznajmy się :)

Polecane posty

Hej, zapraszam wszystkie mamy z południa kraju na pogaduszki o wszystkim i o niczym :) mile widziane tylko życzliwe osoby :) mamy maluszków jak i ciężarne kobietki :)

Gość ghjvvb
hej hej! skad jestes? ja Kraków:)

Gość zaproszenie...
Hej dziewczyny! Stworzyłam fajne forum dla wszystkich starających się, tych co już mają pociechy i tych już w ciąży w formie anonimowej społeczności: http://staramysieodziecko.ning.com/ Przyłączycie się? Forum dopiero zaczyna istnieć, ale jestem pewna, że szybko się zapełni uczestnikami i informacjami:) Proszę choć zajrzeć.

hej :) ja też jestem z bielska, mam córcię (we wrześniu będzie mieć 2 latka) i jestem w ciąży z kolejnym, chyba też córka (termin koniec listopada)

O hej bielszczanko !!! miło poznać ja dopiero mieszkam od roku w Bielsku, ale już sie zadomowiłam :) gratuluje córeczek :) 2 latka to fajna różnica wieku ,ja kolejne planuje za 3,4 lata :)

hej zapraszam :) szczyrk całkiem niedaleko :) widze ze jesteś w drugiej ciąży gratulacje :) może z czasem dołączy troche więcej dziewczyn i topik nie upadnie po kilku wpisach :)

hej dziewczyny ja jestem w 5 miesiacu z moim pierwszym dzieciaczkiem i prawdopodobnie bedzie to dziewczynka a jestem z rzeszowa:)

hej asiula :) super a imie już wybrane ? :) ja z moją dopero w 7 miesiącu wiedziałam co będzie :) na kiedy masz termin? :)

cześć bożka, asiula, gratka 🖐️ fajnie, że jesteśmy wszystkie z okolicy, jak chodziłam w pierwszej ciąży to też dołączyłam się do tematu na kafeterii i tak się zżyłyśmy z paroma dziewczynami że nadal utrzymujemy codzienny kontakt (już prawie 3 lata!! ) ale niestety jesteśmy rozrzucone po całej Polsce :-( Bożka - starsza córka cieszy się że będzie miała rodzeństwo?? ja zupełnie nie wiem jak moja przyjmie to do wiadomości, moja będzie miała dopiero 27 miesięcy jak pojawi się siostra i coś czuję, że będzie okropnie zazdrosna :-( Gratka - Ty już prawie na finiszu, jak się czujesz? wszystko gotowe na przyjście malucha? :-)

bożka- teraz przeczytałam dokładnie, że przecież to dopiero 5 tc więc pewnie córka jeszcze nie wie.. sorki :-) trochę się pospieszyłam ;-)

Samopoczucie ogólnie dobre choć od wczoraj mam wrażenie, że do terminu nie dotrwam. Skurcze już się pojawiły 3 razy od wczoraj wieczora do tego kłucie w pochwie, synuś już się pcha na świat ;) No na szczęście wszystko już gotowe czeka na przyjście małego na świat ;)

eveve a Twoja córka wie, że mama ma w brzusiu dzidziusia? :) gdybym pamiętała jak to było jak moja siostra się urodziła to bym Ci opowiedziała, ale miałam wtedy tylko 2 lata i 4 miesiące więc nie pomogę hehe Reakcje mogą być różne. Mam koleżankę, której córcia skończyła 2 latka w maju i wie że ciocia ma dzidzię w brzuchu i przytula się do mojego brzucha głaszcze, pokazuje na brzuch i mówi dzidziuś :D słodkie to :) Ale tak jak mówisz Twoja może zrobić się zazdrosna jak zauważy, że taki maluch odwraca Twoją uwagę od niej ;) w końcu do tej pory tylko ona była dla Ciebie najważniejsza a teraz będzie musiała dzielić się z kimś swoją mamusią ;)

Gość mikulska
Chętnie się dołączę - kolejna bielszczanka :) Mam dwóch synów - 3-latka i roczniaka. Właśnie jesteśmy w przełomowym momencie, bo starszy idzie do przedszkola, młodszy zostanie z opiekunką, a ja po 3 latach przerwy wracam do pracy... Eveeve - różnicę wieku będziesz miała podobną jak u mnie :) czyli tak trochę z rozpędu... a starsza córka będzie z Wami w domu czy planujecie jakieś przedszkole? Zazdrość jest w pełni normalną reakcją :) u nas jej przejawy zaczęliśmy obserwować dopiero wtedy, gdy młodszy syn zaczął raczkować, zabierać zabawki, wchodzić do pokoju brata - wcześniej był tylko leżącą niegroźną istotą :). Ale teraz bywa tak, że bawią się razem, śmieją, piszczą i przytulają..

Gość mikulska
_gratka_ - też mam syna Wojtka :) starszy ma na imię Paweł

le soleil cześć 🖐️ Pszczyna to też całkiem niedaleko :-) gratko mówię córce, że będzie miała siostrzyczkę i, że na razie jest w brzuszku itp, ale jakoś to chyba do niej nie dociera :-) może też dla tego, ze ona ma bardzo mały kontakt z innymi dziećmi.. ale mam nadzieję, że niedługo się to zmieni.

cześć Mikulska 🖐️ fajnie, że też jesteś z bielska :-) planuję posłać starszą córkę do przedszkola w przyszłym roku, młodsza wtedy zostanie z babcią jeśli się uda a ja chciałabym pójść do pracy, zobaczymy jak wyjdzie, ale na razie taki mamy plan działania :-D

witajcie:-) Ja mieszkam 11 km od Bielska-mam córeczkę Zuzię która w październiku skończy 2 lata i drugą w drodze:-) termin mam na grudzien:-)

mikulska Mój partner ma na imię Paweł hehe :) a Wojtki to podobno fajne chłopaki są :D eveve córka od koleżanki też nie ma do czynienia z dziećmi prawie wcale, głównie dlatego, że mało co z nią wychodzi...zimą praktycznie w ogóle a teraz latem to najlepiej jak siedzi na balkonie. A w otoczeniu koleżanki będę jedyną znajomą z dzieckiem.

a ja też słyszałam, że Wojtki to fajne chłopaki :-) jak moje maleństwo okaże się chłopcem to będzie Wojtek lub Piotruś, a jak jednak dziewczynka to chyba Natalka, ale to są dopiero takie pierwsze ustalenia :-) Mamusia85 cześć :-) widzę, że u Ciebie podobna sytuacja jak u mnie :-) na którego grudnia masz termin? ja na 5.12

Dziewczyny oczekujace swoich pociech, ale Wam zazdroszczę :) nawet porodu, bo swój miło wspominam :) Też miałam termin na 05.12, ale mała się trochę pospieszyła :) Mamy z bielska, a gdzie bedziecie rodzić?

le soleil ja chyba pójdę do wojewódzkiego, wiem jakie są o nim opinie ale dwa lata temu rodziłam tam córkę przez cc a w zeszłym roku tam byłam z powodu poronienia i nie mogę powiedzieć złego słowa o tym szpitalu, więc chyba teraz też tam pójdę, tym bardziej, że najprawdopodobniej też będę miała cc. ok teraz zmykam już bo jutro wcześnie wstaję.,,.

mam termin na 12.12 ale raczej jestem nastawiona na cc tak jak w pierwszej ciazy i pewnie bedzie wczesniej:-) Ja rodzilam na Wyspianskiego i bylo ok a wiec teraz tez pewnie tam:-)

Ja też z okolic BB:-) rodziłam w wojewódzkim i raczej nie mam zastrzeżeń większych.

witam nowe koleżanki ! :) ja już nie śpie od 5 30 bo mała harcuje i chyba sie wyspała ;) co do szpitali ja zdecydowanie polecam eskulap :) miałam przyjemność leżeć na podtrzymaniu na wyspianskim i też nie najgorzej