Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remoncikkuchni

taniej wychodzi gotowac na gazie ????

Polecane posty

Gość remoncikkuchni

remontujemy kuchnie i zastanawiamy sie czy kupic kucnie gazowa czy indukcyjna gdzie wychodzi taniej gotowac

Gość dvswdw
na drenie zajumanym z lasu

Gość czy ty kobieto wiesz
czy ty kobieto wiesz ile kosztuje gotowanie na kuchence elektrycznej ty se chyba zarty robisz bedziesz miala za prad z 1000zł jak nie wiecej oczywiscie ze na gazie jest taniej kup gazowa kuchnie

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
chyba nie tak drogo ten prąd, wiadomo gaz tańszy, koleżanka ma płytę elektryczną z boscha i płaci rachunki za prąd ok 200zł. na miesiąc! do kuchni indukcyjnej trzeba kupić odpowiednie garnki żeby były oszczędności a garnki są drogie.

Gość ewaaga
butla starcza mi na poltora miesiasa. Kosz 55 zl. Moim zdaniem jest taniej niz gotowanie na kuchni indukcyjnej.

Gość ebrenata
powiem tak ja mam kuchnie indukcyjna i nie chce gotowac na na garnkach z plaskim spodem na tych nowych z grubym dnem gotuje normalnie garnki kosztowaly nie tak duzo 90 zl weslug mnie wychodzi taniej butla gazu za 60 zl starczala na niecaly miesiac za prad jest rachunek co dwa miesiaca i od kad mam kuchnie indukcyjna rachunki sa wieksze o niecale 75zł jest to naprawde bardzo oszczedna kuchnia i naprawde polecam

Gość 157157157157157157157
indukcyjnej nie mialam ale gazowa i elektryczna tak i gazowa wychodzi znacznie taniej - kilkakrotnie - i wliczam tu szybsze zuzywanie garów. gaz kosztuje mnie jakies 12zł na miesiac (butla)

Gość ebrenata
157,157,157 to ile ty gotujesz ze masz butle na 4 miesiace??? my nie rozmawiamy os tarej zeliwnej kuchni tylko o noweczesnej oszczedniej plycie indukcyjnej halo ludzie mamy 21 wiek

u mnie butla starcza na około 5 miesiecy a naprawde sporo gotuje - obiady 2-daniowe, przetwory, gazu idzie duzo na pewno jak ci butla starczała na miesiac to moze mialas wezyk nieszczelny albo co...

ebrenata zamknij ryj

ebrenata zamknij ryj

Gość ebrenata
157,157,157 nie wieze ci poniewaz brat ma gazowa i nie gotuja codziennie i starcza na poltora miesiaca a siostra gotuje codziennie na dwa dania i jeszcze psom i starcza na niecaly miesiac

niestety patelnie, nawet dobrej firmy co 3-4 lata trzeba wyrzucic - robi sie na srodku taka górka i zle sie smaży. Ale i tak gaz sie bardziej opłaca.

spadaj podszywie nie musisz mi wierzyć, pisze Ci zgodnie z prawdą. Teraz, w lato miałam dużo gości (sporo gotowania) no i przetwory i butla kupiona w weekend majowy skonczyła się jakiś tydzien temu. Ale poprzedniczka tej majowej była kupiona w listopadzie (zapisuję sobie w kalendarzu). Gotuję dużo, bo jest to moja pasja, uwielbiam eksperymenty z tym zwiazane i potrafie kilka godzin spedzic przy garach - lubię to naprawde. Przy tym gotuję oszczędnie - zawsze z przykrywką itp. Może nie umiecie tego gazu dobrze wyregulować?

ja mam kuchnie gazową i do tego piekarnik gazowy w zabudowie. place za gaz 35 zł na dwa miesiące. ze względow ekonomicznych kupiłam wszystko gazowe. z tym ze nigdy nie mialam ani kuchenki elektrycznej ani indukcyjnej. ot u mnie w domu zawsze gotowało sie na gazie. jestem do tego przyzwyczajona.

no i na gazie sie wygodniej gotuje. U mnie często chodzi kilka palników na raz. Jak miałam elektryczną, coś się rozlało, trzeba było zaraz wycierać, bo sie przypalało. Albo sciekało z niej (bo była płaska). Na gazowej jak coś wykipi, to wcieka w to zagłębienie pod spodem, nie przypala sie ani nie wylewa. No i z elektryczną jest zabawa - az sie nagrzeje to zdazysz zapomniec, co chcialas ugotowac, odpowiednio wczesniej musisz wylaczyc, zeby nie placic 300zl za prad. Gazowa jest bardziej spontaniczna. Myślałam o indukcyjnej - ale kupic gary (minimum 1000zl za komplet) to prawie tyle, co druga kuchenka. Gazowe są ogolnie tansze. Za 1200zl mozesz miec najbardziej wypasioną - powyzejtej kwoty są już same nieprzydatne bajery. Wiem, bo niedawno kupiłam nową.

Mieszkam w bloku gdzie nie ma gazu.Gotujemy na kuchence codziennie,do tego chodzą 2 komp,1 tv i pralka co 2 gi dzień.rachunek to 250 zl mc.

Gość ebrenata
po pierwsze jak juz wspomnialam zeliwna sie na grzewa indukcyjna jest na magnez i jest caly czas zimna wiec sie nic nie przypali wyczuwa wielkosc garnka wlancza sie tylko wtedy kiedy stoi na niej odpowiedni garnek ;) ja tez gazu nie mam w domu

Gość ebrenata
poweidzialam na garnkach za 90 zl kuchnia idealnie dziala

Gazowa jest bardziej spontaniczna. Myślałam o indukcyjnej - ale kupic gary (minimum 1000zl za komplet) to prawie tyle, co druga kuchenka. dokladnie - mozna szybciej reagowac. moge gotowac na woku... tez myslalam zeby kupic indukcje ale slyszałam ze sa awryjne i koszty naprawy sa bardzo wysokie.

Gość gość
Ja gotuje na gazie i uważam, że jest to najtańsza opcja. Ale jeśli ktoś ma zamiar korzystać z kuchni w ten sposób to warto rozejrzeć się za miejscem, w którym kupimy dobrej jakości gaz. W przystępnej cenie. Ja korzystam z http://gal-gaz.pl/. Firma ta oferuje sprzedaż butli z gazem, z bardzo dobrej jakości gazem. A cena jest korzystna.

Gość gość
najtaniej to ci wyjdzie kłurwa na łognisku wrzać błehe🖐️