Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsasfsafs

Mam do wyboru dwa mieszkania. Nie mogęsięzdecydować

Polecane posty

Gość sfsasfsafs

Wczoraj oglądałam kilka mieszkań i biorępod uwagędwa, ale nie mogę się zdecydować. Opiszę oba krótko i uwzględnie plusy (wg mnie) i minusy, może ktośzechciałby pomóc mi wybrać... 1. 40m2 na plus: duże okna, mieszkanie jest widne, ma dość przestronną kuchnię, małą sypialnię na minus: jest nisko usytuowane (pierwsze piętro), ma gorszą lokalizację, najbliższy sklep i przystanek są trochę dalej niż w tym pierwszym, nie ma miejsca parkingowego 2. mniejsze, 35m2 na plus: dobra lokalizacja (miałabym blisko na wydział), na dole kilka sklepów, bliskie przystanki, mieszkanie na 7 piętrze z ładnym widokiem na minus: brak oddzielnej sypialni, ma dość małe okna, toteż jest ciemniejsze, kuchnia o wiele mniejsza niż w tamtym Nie wiem na co postawić... jakieśrady? Będę bardzo wdzięczna

Gość jdjjkdjksk
pod zakup czy wynajem ?

Gość ja bym to 1 wybrala
bo do sklepu nie latasz co 5 minut przeciez, a jak kiedys urodzisz dziecko to mniej roboty ze znoszeniem wozka bedzie

Gość opiopi
A dlaczego pierwsze piętro jest na minus? Raczej decydowałabym się na większe mieszkanie.

Gość sfsasfsafs
Zakup.

Gość sfsasfsafs
"A dlaczego pierwsze piętro jest na minus?" Wolę mieszkaćwysoko (przeważnie widok jest ładniejszy), no i bezpieczniej bym się czuła...

Gość sfsasfsafs
"a jak kiedys urodzisz dziecko to mniej roboty ze znoszeniem wozka bedzie" O tym narazie nie myślę (nie wiem czy w ogóle), zresztą nie chciałabym mieszkać z mężem i dzieckiem w tak małym mieszkaniu ;)

Gość mama dwóch dziewczynek
zdecydowanie pierwsza opcja, widne, przestronne ... i normalna wysokość. O bezpieczeństwo to się można bać na niskim parterze /i też są rozwiązania/ a nie na pierwszym piętrze... chyba złodziej z drabiny nie będzie Cię atakował ;-)

pierwsze. sama mieszkam na 1 pietrze i nie boje sie zlodzieja

Gość sfsasfsafs
Stolica, cenowo podobnie, oba ok 300 tyś

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
nr 1. to ,ze jest kawałek do sklepu i przystanku to trudno dla zdowia można sie przejsc :)

Nie sugeruj się bliskością np. wydziału- studentką całe życie nie będziesz :) Wiem po sobie, ze plusem jest osobna sypialnia- gdzie nikt mi się nie pakuje. I jeśli mieszkania nie są jakieś niskie, a parter nie znajduje się w piwnicy to nikt Ci przez okno do domu nie wlezie :)

Jeśli mieszkanie jest widne i ma duże okna to jest też większa dowolność z urządzaniem, np. możesz mieć ciemniejsze podłogi/ ściany- co w ciemnym mieszkaniu nie jest dobrym pomysłem

Gość sfsasfsafs
Kuaczki, jedna to centrum, druga Wola

też jestem za 1 wariantem,ale ja nie lubię wysokich bloków.Ale to Ty będziesz tam mieszkać.Może wklej link, bardzziej ludzie doradzą?:)

Gość uhr4uh443h
zależy gdzie konkretnie wola, ale ja woli bym nie brała! najgorsza najbardziej parszywa dzielnica pełna melin i patologii, a w centrum gdzie konkretnie? bierz centrum!

Gość vievwivioewnviow
tez popieram pierwsze: 1 piętro nie jest dla mnie minusem, chyba i tak jest dosc bezpiecznie (sama mieszkam na parterze, ale wynajmuje, swoje własne mam na 2 piętrze i jest ok, tak samo chyba własnie byłoby na 1) a po 2 - ogromnym plusem jest oddzielna sypialnia - prywatnosc to raz. a dwa - no ja zawsze mam porządek względny w mieszkaniu poza jednym szczegółem - jestem śpiochem i z reguły rano nie zdążę pościelic łóżka - mieszkam teraz w kawalerce, toteż nieposcielone łózko psuje caly wyglad mieszkania choćby nie wiem jak bylo posprzątane;)

Gość vievwivioewnviow
a tak poza tym - mam wrażenie że plusem pierwszego jest mieszkanie, czyli wnętrze, a plusem drugiego - zewnętrze, widok, lokalizacja itp :) i powiem Ci że ja bym oceniała po wnętrzu, bo jednak wiekszosc czasu bedziesz spedzala w mieszkaniu a nie np stojac przy oknie i podziwiajac widok:) uwielbiam przestronne, jasne mieszkania wiec tym bardziej popieram pierwsze:)

Gość mądralińska .....
oddzielna sypialnia jest ważna, złodzieja się nie trzeba bać -patrz też czy ci autobusy nie jeżdżą pod oknem, -poza tym te wysokie piętra to nie są dobre w razie pożaru a samochód strażaków z drabiną pod blokiem może nie mieć dojazdu albo się zapaść w trawnik :o -jak pod tym Ipiętrem nie stoi pod oknem śmietnik to ja bym brała 1

Gość mądralińska .....
-poza tym to, że mieszkanie jest jasne jest ważne/np.dla mnie/ a jak jest jeszcze suche i ciepłe to już jest super -no i te 5m więcej -a w tamtym jak ściankę nawet dorobisz to ono i tak jest niedoświetlone

Gość mądralińska .....
chyba, że Ci się chce okna powiększać, ale to trzeba się dowiedzieć, pewnie i tak nie można :o ...

Gość jankers
Na krótko to drugie, na dłuzej pierwsze.

Gość pewnie cale zycie nie bedziesz
w nim mieszkac, wiec patrz, co sie lepiej sprzeda. 1 piero jest uwazane za najlpeszy wariant. No ale nie widzimy mieszkania.( widok, oplaty, sasiedzi)Generalnie najwazniejsza sprawa w mieszkaniach jest lokalizacja, wszytko inne mozesz zmienic